www.career.uth.gr

Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική -- Scholarships -- Notice -- Πρόγραμμα Υποτροφιών για την Αξιολόγηση του κινδύνου για τα τρόφιμα της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων

Πρόγραμμα Υποτροφιών για την Αξιολόγηση του κινδύνου για τα τρόφιμα της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων

Πρόγραμμα Υποτροφιών για την Αξιολόγηση του κινδύνου για τα τρόφιμα της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων

H Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) στο πλαίσιο υλοποίησης του 4ου κύκλου του προγράμματος υποτροφιών EFSA’s European Food Risk Assessment Fellowship (EU-FORA) Programme EU-FORA για το χρονικό διάστημα 2020-2021 έχει ανακοινώσει πρόσκληση υποβολής αίτησης επιστημόνων για την επιλογή τους ως υποτρόφων στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επιστήμονες, οι οποίοι προέρχονται από  εθνικούς οργανισμούς με αρμοδιότητα σχετική με την αξιολόγηση επικινδυνότητας (ενταγμένους ή μη ενταγμένους στο δίκτυο των οργανισμών του άρθρου 36 του Καν. (ΕΚ) 178/2002)  ή  μη εργαζόμενους κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης τους, οι οποίοι βρίσκονται στην αρχή ή στο μέσον της σταδιοδρομίας τους και ενδιαφέρονται να αυξήσουν τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους σε θέματα αξιολόγησης επικινδυνότητας σχετικά με την ασφάλεια τροφίμων.

Ενδεικτικά αναφέρονται ορισμένες ειδικότητες επιστημόνων που μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ως υπότροφοι δεδομένου ότι  η εκπαίδευση έχει ως βάση τη μικροβιολογική και η χημική αξιολόγηση επικινδυνότητας: η μοριακή βιολογία, βιολογία, μικροβιολογία, κτηνιατρική / ιατρική , αγρονομία, γεωπονική, βιοχημεία,χημεία, οι περιβαλλοντικές επιστήμες, η τεχνολογία τροφίμων, η  τοξικολογία.

Οι επιλεγέντες υπότροφοι (22 επιστήμονες) θα απασχοληθούν για 12 μήνες σε οργανισμούς αξιολόγησης επικινδυνότητας άλλης χώρας (ενταγμένους στο δίκτυο των οργανισμών του άρθρου 36 του Καν. (ΕΚ) 178/2002), που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ως οργανισμοί φιλοξενίας (hosting sites).

Οι οργανισμοί φιλοξενίας (hosting sites) υποτρόφων για το πρόγραμμα 2020/2021 έχουν επιλεγεί μέσω της πρόσκλησης του έτους 2018. Η επόμενη πρόσκληση για οργανισμούς φιλοξενίας θα γίνει στο τέλος του έτους 2020.

Στους οργανισμούς φιλοξενίας θα είναι πλήρως ενσωματωμένοι, θα συμμετέχουν στις εργασίες του οργανισμού, θα αποκτήσουν εμπειρία και θα αυξήσουν τις γνώσεις τους για πολλά επιστημονικά θέματα σχετικά με την αξιολόγηση επικινδυνότητας για την ασφάλεια των τροφίμων.

Κατά τη διάρκεια της υποτροφίας, οι υπότροφοι θα επωφεληθούν επίσης από την ειδική εκπαίδευση που προσφέρεται σε τέσσερεις κύκλους (Modules) στην EFSA (Πάρμα Ιταλίας) και σε οργανισμούς ασφάλειας τροφίμων στη Βιέννη, στο Βερολίνο και στην Αθήνα.

Η πρωτοβουλία υποτροφιών της EFSA εκτός της βελτίωσης της γνώσης αξιολόγησης επικινδυνότητας θα ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών οργανισμών ασφάλειας τροφίμων και μεταξύ αυτών και της EFSA, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην εναρμόνιση των πρακτικών αξιολόγησης κινδύνου τροφίμων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η υποβολή αίτησης επιλογής ως υποτρόφου είναι δυνατή μέσω του συνδέσμου:  https://careers.efsa.europa.eu/youngprofessionals

Προθεσμία υποβολής υποψηφιότητας είναι η  31η Ιανουαρίου 2020

Για περαιτέρω υποστήριξη ή ερωτήσεις σχετικά με το EU-FORA fellowship programme επικοινωνήστε  στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Περισσότερες Πληροφορίες

Ημερομηνία:20.12.2019

Πηγή:www.career.uth.gr


 

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Η λίστα με όλα τα διαθέσιμα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 

Search

Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων είναι μία εκπτωτική κάρτα, η οποία απευθύνεται σε νέους ηλικίας από 13 έως 30 ετών και προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και σε 37 ακόμα χώρες του εξωτερικού, σε κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών, όπως: πολιτισμός, εκπαίδευση, καταστήματα, μεταφορές, τουρισμός, υγεία.Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Νεα σε μορφη RSS

Αναζήτηση Εργασίας
Ανακοινώσεις
Υποτροφίες

Disabled.GR

Disabled.gr - Portal για την αναπηρία

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ/Η' ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων της Επιτροπής Ερευνών του Παν/μιου Θεσσαλίας υλοποιείται το έργο «H πρόσβαση των Φοιτητών με Ειδικές Ανάγκες στο φυσικό και μαθησιακό περιβάλλον του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» (Επ. Υπεύθυνη Μάγδα Νικολαραΐζη). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την καταγραφή των αναγκών των φοιτητών/τριών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΦμεΑ) σχετικά με την προσβασιμότητά τους στο ΠΘ, την υποστήριξη των ΦμεΑ από τους συμφοιτητές τους που λειτουργούν ως βοηθοί και την υποστήριξη των διδασκόντων με ΦμεΑ. Για τους βοηθούς θα υπάρχει και μία συμβολική αμοιβή.
Παρακαλούνται οι φοιτητές και οι διδάσκοντες του ΠΘ να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του προγράμματος http://prosvasi.uth.gr για να ενημερωθούν για το πρόγραμμα, να βρουν πληροφορίες για τα άτομα με αναπηρία και επίσης  να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα σχετικά έντυπα.

Research Jobs

Η στήλη Research Jobs http://www.researchgate.net/jobs/research/ της πλατφόρμας ResearchGate δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης εργασίας στον ερευνητικό τομέα, σε οργανισμούς ανά τον κόσμο.

Polls

Είναι χρήσιμος αυτός ο δικτυακός τόπος (site)
 

Login


Stats

Μέλη : 5
Περιεχόμενο : 23322
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 14724936