www.career.uth.gr

Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
 • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
 • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική -- Scholarships -- Notice
Scholarship Notice

ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΓΙΑ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ – ΦΥΣΙΚΗ ΥΛΙΚΩΝ

ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΓΙΑ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ – ΦΥΣΙΚΗ ΥΛΙΚΩΝ

Μία (1) θέση υποψηφίου διδάκτορα που θα απασχοληθεί στο ΙΗΔΛ-ΙΤΕ μέσω υποτροφίας ερευνητή/μεταπτυχιακού φοιτητή στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο «Εθνική Υποδομή Νανοτεχνολογίας, Προηγμένων Υλικών και Μικρο-/ Νανοηλεκτρονικής - INNOVATION-EL» (ΟΠΣ 5002772).

Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα: https://www.iesl.forth.gr/en/about/job-positions/202042143.

ΘΕΜΑ «Ανάπτυξη και μελέτη δισδιάστατων ενεργειακών υλικών»

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΘΕΣΗΣ

Δυνατότητα εκπόνησης Διδακτορικού στο πεδίο της Φυσικής Υλικών, με ενδιαφέρον στην εξοικονόμηση ενέργειας και στη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών εφαρμογών. Ο/Η υποψήφιος Διδάκτωρ θα μελετήσει χαμηλοδιάστατα υλικά με ισχυρές ηλεκτρονιακές αλληλεπιδράσεις. Θα εκπαιδευτεί, αφενός σε μεθόδους παρασκευής υλικών (π.χ. καινοτόμα υβριδικά χαλκογονίδια μεταβατικών μετάλλων), και αφ’ ετέρου σε τεχνικές χαρακτηρισμού περίπλοκων φυσικών ιδιοτήτων με σκοπό την ανίχνευση της δομής και δυναμικής των υλικών αυτών. Ερμηνεύοντας τα πειραματικά σας αποτελέσματα, θα κατανοήσετε πως ατέλειες στη νανοδομή των υλικών βελτιώνουν τη φυσική τους συμπεριφορά (π.χ. μαγνητισμός και υπεραγωγιμότητα), η οποία αξιοποιείται σε τεχνολογίες αιχμής, π.χ. ηλεκτρικοί κινητήρες υψηλής απόδοσης, μνήμες μεγάλης πυκνότητας εγγραφής δεδομένων, μαγνητική τομογραφία κ.α.. Ο/Η υποψήφιος θα έχει την ευκαιρία να διευρύνει την επιστημονική του/της γνώση μέσω υφιστάμενων συνεργασιών με Ακαδημαϊκά Ιδρύματα εντός και εκτός της Ελλάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον Δρ. Αλέξανδρο Λάππα, «Εργαστήριο Κβαντικών Υλικών & Μαγνητισμού», ΙΗΔΛ-ΙΤΕ.

Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Lab: Quantum Materials & Magnetism, ΤΗΛ: 2810-391344 ή 391300.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

Πτυχίο Σχολής Θετικών (π.χ. Φυσικής/ Χημείας/ Επιστήμης Υλικών κ.α.) ή Τεχνολογικών Επιστημών (π.χ. Μηχανολογίας / Ηλεκτρολογίας κ.α.) ή συναφών ειδικοτήτων Πολυτεχνικής Σχολής.

Μεταπτυχιακός Τίτλος (MSc) σε σχετικό πεδίο.

Άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας.

ΑΙΤΗΣΗ

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, το αργότερο μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2020, στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , με κοινοποίηση στον Επιστημονικό Υπεύθυνο (Ε.Υ.), Δρ. Αλ. Λάππα με τα εξής δικαιολογητικά: (α) βιογραφικό σημείωμα, (β) επιστολή που περιγράφει τα επιστημονικά σας ενδιαφέροντα, (γ) μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (MSc), (δ) αναλυτικές βαθμολογίες, (ε) δύο συστατικές επιστολές, οι οποίες θα σταλούν απευθείας από συνεργάτες σας στον Ε.Υ..

ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΕΝΑΡΞΗ: 1 Φεβρουαρίου 2021

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 12 μήνες. Η σύμβαση δύναται να ανανεώνεται.

Ημερομηνία:03.12.2020

Πηγή:www.career.uth.gr

 

Start Your Journey: Πρόγραμμα Υποτροφιών και Πρακτικής Άσκησης

Start Your Journey: Πρόγραμμα Υποτροφιών και Πρακτικής Άσκησης

Στην DEMO επενδύουμε στους Νέους και τους δίνουμε την πρώτη ευκαιρία για μία δυναμική σταδιοδρομία. Με προγράμματα Υποτροφιών, Πρακτικής Άσκησης και με συνεχείς προσλήψεις νέων αποφοίτων ενισχύουμε τη νέα γενιά. Γίνε κομμάτι της Οικογένειας της DEMO για να κάνουμε μαζί την Ελλάδα υπερήφανη!

Για τρίτη χρονιά το πρόγραμμα Start Your Journey απευθύνεται σε Τελειόφοιτους ή Πτυχιούχους των ακόλουθων σχολών ελληνικών ή ξένων πανεπιστημίων με ή χωρίς Μεταπτυχιακό τίτλο:

 • Χημικού
 • Βιολογίας
 • Φαρμακευτικής
 • Χημικών Μηχανικών (ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ)
 • Μηχανολόγων Μηχανικών (ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ)
 • Ηλεκτρολόγων Μηχανικών (ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ)
 • ΤΕΙ Μηχανολόγων Μηχανικών
 • ΤΕΙ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών
 • ΤΕΙ Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Μηχανικών Αυτοματισμού

Το πρόγραμμα Start Your Journey δίνει υποτροφίες σε 3 άτομα από κάθε σχολή ύψους 2000€, 1000€ και 500€, καθώς επίσης και 3 δυνατότητες Πρακτικής άσκησης ανά κατηγορία σχολών για 6 μήνες με μικτές μηνιαίες αποδοχές 750€.

Για συμμετοχή στο πρόγραμμα, οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν βαθμό πτυχίου τουλάχιστον 7,5 και να είναι μικρότεροι από 29 ετών.

Περισσότερες Πληροφορίες

Ημερομηνία:14.09.2020

Πηγή:www.demo.gr

 

15 Υποτροφίες σε φοιτητές από τη Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου

Καβάλα: Υποτροφίες σε φοιτητές από τη Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου

Στη χορήγηση 15 υποτροφιών σε προπτυχιακούς φοιτητές με οικονομικές δυσκολίες οι οποίοι εισήχθησαν φέτος στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδος και κατάγονται από τις επαρχίες της προχωρά η Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου.

Πρόκειται για απόφαση του Μητροπολίτη Φιλίππων Στέφανου, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην ιδιόγραφη διαθήκη του μακαριστού Μητροπολίτη Προκόπιου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους εφημέριους των ενοριών τους, έως το τέλος του Σεπτεμβρίου, για να υποβάλουν τις αιτήσεις τους με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Η εξέταση και αξιολόγηση των αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί από τριμελή Επιτροπή του Ταμείου Υποτροφιών της Μητρόπολης το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Περισσότερες Πληροφορίες

Ημερομηνία:14.09.2020

Πηγή:www.kavala247.gr

 

Applications for FSA scholarships for 2021

Applications for FSA scholarships for 2021

Application deadline: 31 October 2020

An acknowledgement of receipt will be send for all complete applications.

The application must include the following five components:

 • An information form (completed online)
 • A CV
 • A description of the candidate's doctoral research*
 • A work project for the desired duration of the scholarship*
 • A targeted report from the academic overseeing the candidate's research and (optionally) other letters of reference

*Maximum length of each of these documents: 10000 characters (including spaces).

To submit your application you should:

 • Go to the Missions platform by clicking on this link
 • Create an account
 • Once you have logged in, create a scholarship application request in the 'Faire une demande' tab
 • Add the necessary information to the form, then upload the supporting documents (ONLY IN '.pdf' FORMAT and clearly named: nameCV.pdf, nameDescription.pdf, nameProject.pdf, nameReport.pdf, nameLetters.pdf).

If you experience problems submitting your request online, please contact this email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Περισσότερες Πληροφορίες

Ημερομηνία:14.09.2020

Πηγή:www.efa.gr

 

6 Υποτροφίες Διδακτορικών Σπουδών από το Κέντρο Αριστείας "Κοίος"

6 Υποτροφίες Διδακτορικών Σπουδών από το Κέντρο Αριστείας "Κοίος"

Το Κέντρο Αριστείας για Έρευνα και Καινοτομία «ΚΟΙΟΣ» δέχεται αιτήσεις για την παραχώρηση έξι (6) υποτροφιών για Διδακτορικούς φοιτητές και φοιτήτριες πλήρους φοίτησης. Το Ερευνητικό Κέντρο «ΚΟΙΟΣ» λειτουργεί εντός του Πανεπιστημίου Κύπρου, σε συνεργασία με το Imperial College London.

Οι φοιτητές και φοιτήτριες που θα επιλεγούν θα εγγραφούν είτε στο πρόγραμμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών είτε Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κύπρου και θα διεξάγουν έρευνα στις εγκαταστάσεις του «ΚΟΙΟΣ» σε έναν από τους ακόλουθους τομείς: συστήματα αυτόματου ελέγχου, υπολογιστική νοημοσύνη και μάθηση μηχανής (computational intelligence, machine learning), αυτόνομα συστήματα (autonomous systems), βελτιστοποίηση (optimization), δίκτυα (networks), ενσωματωμένα συστήματα και συστήματα πραγματικού χρόνου (embedded and realtime systems hardware and software), διάγνωση σφαλμάτων (fault diagnosis), κυβερνοασφάλεια, αξιοπιστία, ανθεκτικότητα και ανοχή σφαλμάτων (cyber-security, reliability, resiliency and fault tolerance), αξιόπιστα ολοκληρωμένα συστήματα (dependable integrated systems), κυβερνοφυσικά συστήματα (cyber-physical systems), διαδίκτιο των πραγμάτων (Internet of Things), ευφυή συστήματα μεταφορών, ευφυή δίκτυα νερού, συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας, τηλεπικοινωνιακά δίκτυα και υπολογισμός στην ακμή (edge computing). Υποψήφιοι με εξαιρετικό μαθηματικό υπόβαθρο ή/και εμπειρία στην ανάπτυξη αλγορίθμων και λογισμικού ενθαρρύνονται να υποβάλουν αίτηση.

Απαραίτητα Προσόντα:

Πτυχίο ή/και Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών στη Μηχανική (Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, Μηχανικού Υπολογιστών, Μηχανολόγου Μηχανικού) ή Πληροφορικής ή Μαθηματικών ή σε παρεμφερή κλάδο, από αναγνωρισμένο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

• Προηγούμενη ερευνητική εμπειρία θα θεωρηθεί ως επιπρόσθετο προσόν.

Όροι υποτροφίας:

Η υποτροφία θα είναι για ένα έτος, ανανεώσιμη ετησίως με βάση την πρόοδο και την επίδοση του φοιτητή ή της φοιτήτριας, μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών, για διάστημα 3-5 ετών.

Περιλαμβάνει τα δίδακτρα φοίτησης καθώς και μηνιαίο μισθό μεταξύ €1000 - €1700 αναλόγως προσόντων και εμπειρίας. Ο 13ος μισθός είναι ενσωματωμένος στον μηνιαίο μισθό. Η άδεια μητρότητας θα χορηγείται με βάσει των περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νόμων από το 1980 έως το 2012.

Υποβολή ενδιαφέροντος:

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τα ακόλουθα στοιχεία ηλεκτρονικά στο σύνδεσμο: https://applications.ucy.ac.cy/recruitment

i. Επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος που να αναφέρει επίσης την ημερομηνία που είναι διαθέσιμοι/ες για εργοδότηση, καθώς και την ερευνητική περιοχή στην οποία επιθυμούν να εργαστούν (μπορεί να είναι περισσότερες από μια περιοχές)

ii. Συνοπτική περιγραφή των ακαδημαϊκών και ερευνητικών τους εμπειριών (μπορεί να συμβληθεί με την επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος) (μέχρι 1 σελίδα)

iii. Πλήρες βιογραφικό σημείωμα στην Ελληνική ή Αγγλική γλώσσα

iv. Αντίγραφα και αναλυτική βαθμολογία του τίτλου ή τίτλων σπουδών BSc/MSc

v. Τουλάχιστον δυο συστατικές επιστολές (που θα σταλούν απευθείας μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος) από Καθηγητές Πανεπιστημίου.

Η υποβολή των αιτήσεων πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 5 μμ. Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα αρχίσει άμεσα.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ αποτείνεστε στα τηλέφωνα 22893460 ή μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Περισσότερες Πληροφορίες στο συνημμένο αρχείο

Ημερομηνία:04.09.2020

Πηγή:www.career.uth.gr

 

Swiss Government Excellence Scholarships for Foreign Scholars

Swiss Government Excellence Scholarships for Foreign Scholars for the 2021-2022 Academic Year

Types of scholarship

The research scholarship is available to post-graduate researchers in any discipline (who hold a master’s degree as a minimum) who are planning to come to Switzerland to pursue research or further studies at doctoral or post-doctoral level.

Research scholarships are awarded for research or study at all Swiss cantonal universities, universities of applied sciences and the two federal institutes of technology. Only candidates nominated by an academic mentor at one of these higher education institutions will be considered.

Περισσότερες Πληροφορίες

Ημερομηνία:11.09.2020

Πηγή:www.career.uth.gr

 

ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ «ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΛΥΧΝΟΥ»

ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ «ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΛΥΧΝΟΥ»

Η ΕΣΗΕΑ ως κληρονόμος της ακίνητης περιουσίας των αείμνηστων δημοσιογράφων Γεράσιμου Λύχνου και Αικατερίνης Βιδάλη είναι διαχειρίστρια των αντίστοιχων ιδρυμάτων «ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΛΥΧΝΟΥ» και «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΒΙΔΑΛΗ» με σκοπό τη χορήγηση υποτροφιών σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με την επιθυμία των διαθετών και με τους όρους που προβλέπονται από τις διατάξεις του Α.ν. 2039 της 10/24.10.1939.

Κάθε χρόνο τα ιδρύματα, μετά από έγκριση του Υπουργείου Οικονομικών, προκηρύσσουν υποτροφίες για την επιμόρφωση σπουδαστών στα Τμήματα ΜΜΕ ανωτέρων και ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με σπουδές σε αντίστοιχα τμήματα στο εξωτερικό, διάρκειας ενός έτους.

Οι υποτροφίες προέρχονται από τα εισοδήματα από τη διαχείριση της περιουσίας των διαθετών.

ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΛΥΧΝΟΥ

Το «Κληροδότημα Γερασίμου Λύχνου», διοικείται από το εκάστοτε Διοικητικό Συμβούλιο της «Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών» (Ε.Σ.Η.Ε.Α.) και προκηρύσσει ετησίως διαγωνισμό για την αποστολή πέντε (5) υποτρόφων για εκπαίδευση σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα ή σε ισότιμη αναγνωρισμένη Δημοσιογραφική Σχολή οποιασδήποτε χώρας του εξωτερικού.

Σκοπός των υποτροφιών είναι η εκπαίδευση ή η μετεκπαίδευση σε θέματα που αφορούν γενικά τη δημοσιογραφία και προάγουν το μορφωτικό και επαγγελματικό επίπεδο των υποτρόφων και τους καταξιώνουν ως επαγγελματίες δημοσιογράφους.

Οι χορηγούμενες από το «Κληροδότημα Γεράσιμου Λύχνου» υποτροφίες διαρκούν δώδεκα (12) μήνες, πλέον των εξόδων μετάβασης στη χώρα σπουδών και επιστροφής από αυτή.

Η έναρξη της διάρκειας των υποτροφιών συμπίπτει με την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους της χώρας στην οποία θα φοιτήσει ο υποψήφιος και λήγει με το πέρας του.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό οι υποψήφιοι πρέπει απαραιτήτως να έχουν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

 

 • Ελληνική υπηκοότητα.
 • Ηλικία μέχρι σαράντα (40) ετών (ημερομηνία συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας θεωρείται η 31 Δεκεμβρίου του έτους προκήρυξης του διαγωνισμού).
 • Να μην έχουν καταδικαστεί για οποιοδήποτε αδίκημα.
 • Να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές ή να έχουν λάβει αναστολή κατάταξης.
 • Να έχουν Απολυτήριο, τουλάχιστον, Λυκείου ή ισότιμο απολυτήριο αναγνωρισμένης από το Ελληνικό Κράτος σχολής.
 • Να έχουν γίνει δεκτοί από το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, στο οποίο πρόκειται να φοιτήσουν.
 • Να γνωρίζουν άριστα τη γλώσσα της χώρας, στο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της οποίας θα φοιτήσει ο υπότροφος.
 • Να έχουν συνεχή επαγγελματική δημοσιογραφική απασχόληση, τουλάχιστον τριών (3) ετών, σε ημερήσιες εφημερίδες ή σε μέσα μαζικής ενημέρωσης (τηλεόραση, ραδιόφωνο, Πρακτορείο Ειδήσεων). Και
 • Να μην έχουν ξαναπάρει υποτροφία για δημοσιογραφικές σπουδές από το «Κληροδότημα Γερασίμου Λύχνου» ή από το «Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών» (Ι.Κ.Υ.) ή από οποιοδήποτε άλλο Ίδρυμα.

 

Περισσότερες Πληροφορίες

Ημερομηνία:24.08.2020

Πηγή:www.esiea.gr

 

«ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΒΙΔΑΛΗ»

«ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΒΙΔΑΛΗ»

Το «Κληροδότημα Αικατερίνης Βιδάλη», διοικείται από το εκάστοτε Διοικητικό Συμβούλιο της «Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών» (Ε.Σ.Η.Ε.Α.) και προκηρύσσει διαγωνισμό για την ανάδειξη δύο (2) υποτρόφων, φοιτητών Τμημάτων Δημοσιογραφίας / Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) του εσωτερικού.

Οι υποτροφίες χορηγούνται σε φοιτητές Τμημάτων Δημοσιογραφίας, Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) και συγκεκριμένα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Παντείου Πανεπιστημίου.

Οι χορηγούμενες από το Κληροδότημα υποτροφίες διαρκούν δώδεκα (12) μήνες.

Η έναρξη των υποτροφιών συμπίπτει με την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους και λήγει με το πέρας του.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό οι υποψήφιοι πρέπει απαραιτήτως να έχουν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

 • Ελληνική υπηκοότητα
 • Ηλικία όχι μεγαλύτερη των 25 ετών (ημερομηνία συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας θεωρείται η 31 Δεκεμβρίου του έτους προκήρυξης του διαγωνισμού).
 • Να μην έχουν καταδικαστεί για οποιοδήποτε αδίκημα.
 • Να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές ή να έχουν λάβει αναστολή κατάταξης.
 • Να έχουν εγγραφεί ως φοιτητές σε έτος φοίτησης, ενός από τα παραπάνω Τμήματα και να μην έχουν περατώσει τη φοίτησή τους. Και
 • Να μην έχουν ξαναπάρει υποτροφία για δημοσιογραφικές σπουδές από το «Κληροδότημα Αικατερίνης Βιδάλη» ή από το «Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών» (Ι.Κ.Υ.) ή από οποιοδήποτε άλλο Ίδρυμα.

Περισσότερες Πληροφορίες

Ημερομηνία:24.08.2020

Πηγή:www.esiea.gr

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΥΠΟΤΡΟΦΟΥ στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΥΠΟΤΡΟΦΟΥ στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, Α π ο φ α σ ί ζ ε ι Την πρόσληψη Πανεπιστημιακού Υποτρόφου, με σύμβαση ανάθεσης έργου, για τη διεξαγωγή διδακτικού και ερευνητικού έργου στην Γαστρεντερολογική Κλινική του Πα.Γ.Ν.Η. για ένα τρίμηνο, με σύμβαση έργου, από 01/10/2020 έως 31/12/2020 με δυνατότητα παράτασης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 29 του Ν.4009/2011. Το κόστος της σύμβασης με τα ελάχιστα τυπικά προσόντα ανέρχεται στα 1.590 €.

Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση και τα ακόλουθα δικαιολογητικά από 10/08/2020 μέχρι τις 28/08/2020 με ηλεκτρονικό μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. της Γραμματείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης (Δ/νση: Πανεπιστημιούπολη – Βούτες Ηρακλείου υπόψη κ. O. Ξυλούρη).

Πληροφορίες παρέχονται στους ενδιαφερόμενους από τη Γραμματεία της Ιατρικής Σχολής τηλ.: 2810 394846, 2810 394801.

Περισσότερες Πληροφορίες στο συνημμένο αρχείο

Ημερομηνία:20.08.2020

Πηγή:www.elke.uoc.gr

 

Υποτροφία, που οδηγεί σε απόκτηση διδακτορικού διπλώματος στο τμήμα Μηχανολόγων κι Αεροναυπηγών Μηχανικών, του Πανεπιστημίου Πατρών

Υποτροφία, που οδηγεί σε απόκτηση διδακτορικού διπλώματος στο τμήμα Μηχανολόγων κι Αεροναυπηγών Μηχανικών, του Πανεπιστημίου Πατρών

Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστημίου Πατρών για την υλοποίηση του έργου «DAAD-Development of teaching for the installation and operation of wind turbines-computeraided modeling», που χρηματοδοτείται από KARLSRUHE INSTITUTE OF TECHNOLOGY, με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Δημοσθένη Πολύζο, Καθηγητή του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών, του Πανεπιστημίου Πατρών, προτίθεται να χορηγήσει μία (1) υποτροφία, που οδηγεί σε απόκτηση διδακτορικού διπλώματος, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών με δυνατότητα ανανέωσης, σε περίπτωση επέκτασης του Φυσικού ή του Οικονομικού Αντικειμένου του έργου.

Προτάσεις υποβάλλονται από υποψηφίους που είναι:

(α) απόφοιτοι Τμημάτων Πολυτεχνικών Σχολών και

(β) υποψήφιοι διδάκτορες (εγγεγραμμένοι σε πρόγραμμα που οδηγεί σε λήψη διδακτορικού), με γνώσεις συναφείς με το γνωστικό αντικείμενο «Συμπεριφορά Ανεμογεννήτριας σε Πλήγμα Κεραυνού».

Επιπροσθέτως, οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν τα κάτωθι:

Απαραίτητα προσόντα*

1. Γνώση της Αγγλικής γλώσσας

2. Εμπειρία στην διαχείριση προγραμμάτων ανάλυσης κατασκευών

3. Εμπειρία από συμμετοχή σε ερευνητικά ή αναπτυξιακά έργα

Το έργο δύναται να υλοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου Τεχνικής Μηχανικής και Ταλαντώσεων, του Τμήματος Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών.

Οι ενδιαφερόμενοι, παρακαλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις προτάσεις τους με τα απαραίτητα αποδεικτικά έγγραφα στο Ενιαίο Σύστημα Υποβολής Αιτήσεων – Προτάσεων της Επιτροπής Ερευνών του

Πανεπιστημίου Πατρών και συγκεκριμένα στον σύνδεσμο http://proskliseis.upatras.gr/ , μέχρι την 24/08/2020.

Απαραίτητα αποδεικτικά έγγραφα που θα συνοδεύουν την πρόταση:

1. Διαβιβαστικό πρότασης

2. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα

3. Τίτλοι σπουδών

4. Βεβαιώσεις για την απόδειξη εμπειρίας

5. Εκκαθαριστικό σημείωμα τελευταίου φορολογικού έτους

6. Βεβαίωση από τη Γραμματεία της Σχολής για την ιδιότητα του Υποψήφιου Διδάκτορα

Η επιλογή της πρότασης θα γίνει ύστερα από εκτίμηση των απαραίτητων, επιθυμητών και πρόσθετων προσόντων. Ο δικαιούχος φορέας διατηρεί το δικαίωμα να καλέσει τους υποψηφίους ή όσους έκρινε κατάλληλους σε συνέντευξη.

Για πληροφορίες, παρακαλείσθε να επικοινωνείτε με τον καθηγητή Δημοσθένη Πολύζο, Εργαστήριο Τεχνικής Μηχανικής και Ταλαντώσεων, του Τμήματος Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών, του Πανεπιστημίου Πατρών, τηλέφωνο 2610- 969442 , e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Περισσότερες Πληροφορίες

Ημερομηνία:19.08.2020

Πηγή:www.research.upatras.gr

 

Πρόγραμμα υποτροφιών DUO-Thailand 2021

Πρόγραμμα υποτροφιών DUO-Thailand 2021 της Κυβέρνησης της Ταϊλάνδης για σπουδές κατά το έτος 2021.

Το πρόγραμμα υποτροφιών DUO-Thailand 2021 είναι ανοιχτό για αιτήσεις μέχρι τις 08 Οκτωβρίου 2020.

Το εν λόγω πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών χρηματοδοτείται από το Γραφείο της Επιτροπής για την Ανώτατη Εκπαίδευση (OHEC) και από το Υπουργείο Παιδείας της Ταϋλάνδης, και έχει ως σκοπό να ενισχύσει την κινητικότητα των φοιτητών σε μια ισορροπημένη και μόνιμη βάση, ειδικότερα μεταξύ υπηκόων της Ταϋλάνδης και ευρωπαϊκών χωρών μελών του Οργανισμού “Asia-Europe Meeting” (ASEM).

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά μπορείτε να βρείτε στα τρία συνημμένα έγγραφα (1.Application Form, 2. Implementation Guideline, 3. Record or Study Programme). Επίσης μπορεί να επικοινωνήσει κανείς με την κυρία Jittree Klumpong στην ηλεκτρονική διεύθύνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή (Τηλ: +66 2610-5424).

Περισσότερες Πληροφορίες

Ημερομηνία:17.08.2020

Πηγή:www.career.uth.gr

 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 1 από 65

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Η λίστα με όλα τα διαθέσιμα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 

Search

Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων είναι μία εκπτωτική κάρτα, η οποία απευθύνεται σε νέους ηλικίας από 13 έως 30 ετών και προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και σε 37 ακόμα χώρες του εξωτερικού, σε κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών, όπως: πολιτισμός, εκπαίδευση, καταστήματα, μεταφορές, τουρισμός, υγεία.Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Νεα σε μορφη RSS

Αναζήτηση Εργασίας
Ανακοινώσεις
Υποτροφίες

Disabled.GR

Disabled.gr - Portal για την αναπηρία

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ/Η' ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων της Επιτροπής Ερευνών του Παν/μιου Θεσσαλίας υλοποιείται το έργο «H πρόσβαση των Φοιτητών με Ειδικές Ανάγκες στο φυσικό και μαθησιακό περιβάλλον του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» (Επ. Υπεύθυνη Μάγδα Νικολαραΐζη). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την καταγραφή των αναγκών των φοιτητών/τριών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΦμεΑ) σχετικά με την προσβασιμότητά τους στο ΠΘ, την υποστήριξη των ΦμεΑ από τους συμφοιτητές τους που λειτουργούν ως βοηθοί και την υποστήριξη των διδασκόντων με ΦμεΑ. Για τους βοηθούς θα υπάρχει και μία συμβολική αμοιβή.
Παρακαλούνται οι φοιτητές και οι διδάσκοντες του ΠΘ να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του προγράμματος http://prosvasi.uth.gr για να ενημερωθούν για το πρόγραμμα, να βρουν πληροφορίες για τα άτομα με αναπηρία και επίσης  να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα σχετικά έντυπα.

Research Jobs

Η στήλη Research Jobs http://www.researchgate.net/jobs/research/ της πλατφόρμας ResearchGate δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης εργασίας στον ερευνητικό τομέα, σε οργανισμούς ανά τον κόσμο.

Polls

Είναι χρήσιμος αυτός ο δικτυακός τόπος (site)
 

Login


Stats

Μέλη : 5
Περιεχόμενο : 23322
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 15127146