www.career.uth.gr

Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Γενικά


Ημερίδα ΄΄Μεταπτυχιακές σπουδές και υποτροφίες στο εξωτερικό -Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012΄΄

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από τη ΔΑΣΤΑ και το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012, στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο Βόλο.

Οι φοιτητές, τελειόφοιτοι και απόφοιτοι των τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις προοπτικές και τις προϋποθέσεις συνέχισης των σπουδών τους στη Γαλλία, την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Μ.Βρετανία και τις Η.Π.Α.. Οι εκπαιδευτικοί ακόλουθοι των προσκεκλημένων χωρών είχαν την δυνατότητα να παρουσιάσουν τα εκπαιδευτικά συστήματα και τα ιδρύματα της Ανώτατης εκπαίδευσης των χωρών που εκπροσωπούν, τις προϋποθέσεις εισαγωγής σε κάποιο από τα ιδρύματα αυτών των χωρών για μεταπτυχιακές σπουδές ή για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής, καθώς και τις προοπτικές απόκτησης υποτροφιών με βάση το εκπαιδευτικό σύστημα της κάθε χώρας

ς.

 

07/12/2011 Ενημερωτικό Πρόγραμμα Fulbright για Μεταπτυχιακές Σπουδές στις Η.Π.Α. και Υποτροφίες

ΘΕΜΑ: «Ενημερωτικό Πρόγραμμα Fulbright για Μεταπτυχιακές Σπουδές στις Η.Π.Α. και Υποτροφίες»

Το Ίδρυμα Fulbright στην Ελλάδα, Βασιλίσσης Σοφίας 6, 106 74 Αθήνα, 1ος όροφος, http://www.fulbright.gr, τηλέφωνα +30 210 7241 811, +30 210 729 2023, φαξ +30 210 722 6510, ηλ. διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , ιστοσελίδα www.fulbright.gr διοργανώνει ενημερωτικό πρόγραμμα για μεταπτυχιακές σπουδές στις Η.Π.Α. και τις υποτροφίες Fulbright για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, την Τετάρτη, 7 Δεκεβρίου 2011 και ώρα 11.00-13.00, στα γραφεία του Ιδρύματος στην Αθήνα, Βασ.Σοφίας 6, 1ος όροφος.
Το ενημερωτικό πρόγραμμα προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ.

Κρατήσεις θέσεων γίνονται μόνο με εγγραφή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).
Κατά τη διάρκεια του “Fulbright Open House” οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα παρακάτω θέματα:
• πώς να κάνουν την σωστή επιλογή του Πανεπιστημίου,
• αιτήσεις για μεταπτυχιακές σπουδές στις Η.Π.Α.,
• κριτήρια και αιτήσεις για τις υποτροφίες Fulbright,
• συστατικές επιστολές,
• φοιτητική ζωή στις Η.Π.Α.,
• περιεχόμενο της συνέντευξης και τρόπος επιλογής των υποτρόφων.
Παλαιοί υπότροφοι του Ιδρύματος Fulbright θα μοιραστούν με τους παρευρισκόμενους τις εμπειρίες τους και θα δώσουν πρακτικές πληροφορίες για τις σπουδές και τον τρόπο ζωής στις Η.Π.Α..

Το Ίδρυμα Fulbright είναι ένα διεθνές πρόγραμμα εκπαιδευτικών και πολιτιστικών ανταλλαγών που λειτουργεί στην Ελλάδα από το 1948. Στα 64 χρόνια λειτουργίας του, έχει χορηγήσει υποτροφίες σε περισσότερους από 4.700 Έλληνες και Αμερικανούς, ενώ ταυτόχρονα έχει προσφέρει δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες για σπουδές στις Η.Π.Α. σε χιλιάδες πολίτες.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Ιδρύματος Fulbright http://www.fulbright.gr/greek_graduate.html

Για αιτήσεις και αναλυτικές πληροφορίες των προγραμμάτων υποτροφιών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά 10.00-14.30 (εκτός Τετάρτης ) στα τηλέφωνα 210 7241 811 ή 210 7241 812 (εσωτ.3) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Για περισσότερες πληροφορίες, ενημέρωση, προθεσμίες υποβολής αιτήσεων, νέα προγράμματα και ειδικές υποτροφίες μπορεί κανείς να συμβουλευτεί την ιστοσελίδα του Ιδρύματος Fulbright www.fulbright.gr

Η ΑΝ. ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Α’ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ 
ΑΜΑΛΙΑ  ΡΟΥΒΑΛΗ

Πηγή: Τμήμα Α' Υποτροφιών Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων 22/11/2011

Attachments:
Download this file (FULBRIGHT.doc)FULBRIGHT.doc[ ]55 Kb
 

10/11/2011, Βόλος Ημερίδα «Μεταπτυχιακές Σπουδές και Υποτροφίες στο Εξωτερικό»

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ)
Γραφείο Διασύνδεσης

Σας προσκαλούμε στην Ημερίδα με τίτλο

«Μεταπτυχιακές Σπουδές και Υποτροφίες στο Εξωτερικό»
που συνδιοργανώνουν η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ)
και το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 11:00 π.μ.,
στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας
και Περιφερειακής Ανάπτυξης , στο Πεδίον Άρεως στο Βόλο.

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος της ΔΑΣΤΑ
Καθ. Ιωάννης Θεοδωράκης , Αντιπρύτανης Π.Θ.

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Γραφείου Διασύνδεσης
Καθ. Παναγιώτης Τσιακάρας

Πληροφορίες: τηλ. 24210 06433, 24210 06434

Επισυνάπτονται η πρόσκληση και το πρόγραμμα της ημερίδας.

Attachments:
Download this file (prosklisi.pdf)prosklisi.pdf[ ]505 Kb
Download this file (programma.pdf)programma.pdf[ ]675 Kb
 

12/10/2011 17η Ετήσια Έκθεση Αμερικανικών Πανεπιστημίων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

17th U.S. University Fair in Athens – Join the world’s best!

Το Ίδρυμα Fulbright διοργανώνει τη «17η Ετήσια Έκθεση Αμερικανικών Πανεπιστημίων» η οποία  θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Crowne Plaza (Μιχαλακοπούλου 50, Αθήνα) την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011 από τις 4:00 έως τις 8:00 μμ.

Αντιπρόσωποι από αμερικανικά κολλέγια και πανεπιστήμια  θα παρέχουν πληροφορίες για τα προγράμματα σπουδών τους για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στα πλαίσια της έκθεσης και ώρα 6:00 μμ θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες παρουσιάσεις:
• Μεταπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ
• Υποτροφίες Fulbright

Στην έκθεση θα διατίθενται πληροφορίες για τις εξετάσεις TOEFL, GRE, GMAT και SAT καθώς και ενημερωτικό υλικό για το Michigan State University-English Language Examinations.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Τα πανεπιστήμια που θα λάβουν μέρος στην έκθεση είναι τα εξής:
The American University of Rome * Boston University * Clark University * Columbia University * 
Deree - The American College of Greece *  Embry Riddle Aeronautical University *  Fairleigh Dickinson University * The Fletcher School *  Florida Institute of Technology *  Georgetown University - Qatar *  Hawaii Pacific University *  Hope College *  Hult International Business School *  Marymount Manhattan College *  Michigan State University *  Michigan State University (English Language Examinations) * Middlebury College *  New York Film Academy *  Princeton University *   Regent’s American College, London *  Richmond  The American International University  in  London *  Rochester Institute of Technology *  Saint Louis University,   Madrid *  Skidmore College *  Smith College *  Suffolk University *  Tufts University* University of Indianapolis,  Athens *  University of Mary Washington* University of Mount Union *  University of Nebraska - Omaha *  Vassar College *  Virginia Commonwealth University* Worcester Polytechnic Institute *

Διοργάνωση:
Ίδρυμα Fulbright
Βασ. Σοφίας 6, 1ος όροφος, Αθήνα 106 74
Τηλ. 210-7241-811, 210-7241-812, 2310-242-904
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Το Ίδρυμα Fulbright στην Ελλάδα χορηγεί υποτροφίες σε Έλληνες και Αμερικανούς πολίτες – φοιτητές, καθηγητές, ακαδημαϊκούς, επιστήμονες και καλλιτέχνες.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Ιδρύματος Fulbright:
www.fulbright.gr

Πηγή: Ίδρυμα Fulbright 30/09/2011

 

Ημέρες Ενημέρωσης για Σπουδές και Έρευνα στη Γερμανία - Απρίλιος 2011

Ημέρες Ενημέρωσης 2011 για σπουδές στη Γερμανία
2 Απριλίου 2011 στην Αθήνα - 4 Απριλίου 2011 στη Θεσσαλονίκη

Πληροφορίες στο www.daad.gr

Η DAAD διοργανώνει σε συνεργασία με τη Γερμανική Πρεσβεία Αθηνών, το Γερμανικό Προξενείο Θεσσαλονίκη, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Ινστιτούτο Goethe Αθηνών «Ημέρες Ενημέρωσης για Σπουδές και Έρευνα στη Γερμανία».

Πανεπιστήμια και πολυτεχνεία διεθνούς κύρους απ΄ όλη τη Γερμανία θα ενημερώσουν για προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, τις προϋποθέσεις εισαγωγής καθώς και για την φοιτητική ζωή στη Γερμανία.

Συγκεκριμένα, η εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν
·  Σάββατο, 2 Απριλίου 2011, 10 π.μ. – 6 μ.μ., στο Ινστιτούτο Goethe Aθηνών και
·  Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011, 10 π.μ. – 5 μ.μ., στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Πολυτεχνική Σχολή)


Συνημμένα θα βρείτε το ενημερωτικό flyer, την αφίσα σε μορφή pdf καθώς και επιπλέον πληροφορίες για τα συμμετέχοντα Πανεπιστήμια και Πολυτεχνεία.

Πηγή: DAAD- Ενημερωτικό κέντρο Αθηνών 15/03/2011

 


Σελίδα 1 από 3

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Η λίστα με όλα τα διαθέσιμα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 

Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων είναι μία εκπτωτική κάρτα, η οποία απευθύνεται σε νέους ηλικίας από 13 έως 30 ετών και προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και σε 37 ακόμα χώρες του εξωτερικού, σε κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών, όπως: πολιτισμός, εκπαίδευση, καταστήματα, μεταφορές, τουρισμός, υγεία.Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Νεα σε μορφη RSS

Αναζήτηση Εργασίας
Ανακοινώσεις
Υποτροφίες

Disabled.GR

Disabled.gr - Portal για την αναπηρία

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ/Η' ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων της Επιτροπής Ερευνών του Παν/μιου Θεσσαλίας υλοποιείται το έργο «H πρόσβαση των Φοιτητών με Ειδικές Ανάγκες στο φυσικό και μαθησιακό περιβάλλον του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» (Επ. Υπεύθυνη Μάγδα Νικολαραΐζη). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την καταγραφή των αναγκών των φοιτητών/τριών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΦμεΑ) σχετικά με την προσβασιμότητά τους στο ΠΘ, την υποστήριξη των ΦμεΑ από τους συμφοιτητές τους που λειτουργούν ως βοηθοί και την υποστήριξη των διδασκόντων με ΦμεΑ. Για τους βοηθούς θα υπάρχει και μία συμβολική αμοιβή.
Παρακαλούνται οι φοιτητές και οι διδάσκοντες του ΠΘ να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του προγράμματος http://prosvasi.uth.gr για να ενημερωθούν για το πρόγραμμα, να βρουν πληροφορίες για τα άτομα με αναπηρία και επίσης  να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα σχετικά έντυπα.

Research Jobs

Η στήλη Research Jobs http://www.researchgate.net/jobs/research/ της πλατφόρμας ResearchGate δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης εργασίας στον ερευνητικό τομέα, σε οργανισμούς ανά τον κόσμο.


Stats

Μέλη : 5
Περιεχόμενο : 23322
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 15126820