www.career.uth.gr

Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική -- Job Market -- JobMarket Notices -- Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών ή Πληροφορική στο Εθνικό Κέντρο Τεχνολογικής Ανάπτυξης

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών ή Πληροφορική στο Εθνικό Κέντρο Τεχνολογικής Ανάπτυξης

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για υποβολή πρότασης προς σύναψη σύμβασης ανάθεσης έργου, για μία (1) θέση έκτακτου προσωπικού, στο πλαίσιο υλοποίησης του ερευνητικού έργου «AutonoMous self powered miniAturized iNtelligent sensor for environmental sensing anD asset tracking in smArt IoT environments» - «AMANDA» [ΙΠΤΗΛ-23100] @ ΕΚΕΤΑ / ΙΠΤΗΛ

Το ΙΠΤΗΛ του Ε.Κ.Ε.Τ.Α., στο πλαίσιο του παρόντος ΕΕ, προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους που διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα να υποβάλουν αίτηση συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Κωδικός Θέσης: 23100

Αρ. πρωτ. 23100/ 30-06-2020 ΑΔΑ: Ω8ΨΟ469ΗΡ8-Ν11

Ειδικότητα: Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών ή Πληροφορική ή συναφής ειδικότητα

Αντικείμενο Θέσης: Σχεδιασμός και υλοποίηση πλακέτας τυπωμένου κυκλώματος (PCB)

Παραδοτέα / Αναμενόμενα αποτελέσματα:

Το έργο AMANDA στοχεύει στην επέκταση των ορίων της αυτονομίας των Ηλεκτρονικών Έξυπνων Συστημάτων (ΗΕΣ) σε επίπεδο ενέργειας, λήψης αποφάσεων και επέκτασης του χρόνου ζωής και της σμίκρυνσης με την εφαρμογή αρχιτεκτονικής σχεδιασμού υψηλής αναλογίας διαστάσεων. Ο απώτερος σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη μιας ελκυστικής από άποψης κόστους Αυτόνομης Έξυπνης Αισθητηριακής Κάρτας (ΑΕΑΚ), η οποία θα μπορεί να εξυπηρετήσει πολυαισθητηριακές εφαρμογές IoT για έξυπνα περιβάλλοντα διαβίωσης και εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, το AMANDA επιζητά την περαιτέρω ενίσχυση της τεχνολογικής αριστείας των εταίρων του έργου, με την παράδοση των ακόλουθων συστημάτων της ΑΕΑΚ: Ενισχυτή αυτονομίας ενέργειας (φωτοβολταϊκός συσσωρευτής, ηλεκτρονικά συστήματα διαχείρισης ενέργειας και επαναφορτιζόμενη αποθήκευση), υποσύστημα συνδεσιμότητας και παρακολούθησης, μονάδα επεξεργασίας με ενσωματωμένη ευφυΐα, προσαρμόσιμο υποσύστημα πολλαπλών αισθητήρων (διοξειδίου του άνθρακα, απεικόνισης, χωρητικότητας, θερμοκρασίας καθώς και επιπρόσθετοι αισθητήρες είτε διαθέσιμοι στο εμπόριο ή κοντά σε στάδιο εμπορικής διάθεσης), υποσύστημα ενθυλάκωσης και συσκευασίας για υψηλή κατασκευαστική δυνατότητα. Επιπλέον, θα χρησιμοποιηθούν μηχανισμοί για την εξασφάλιση της ασφάλειας της υλοποίησης, όπως τον έλεγχο ταυτότητας χρηστών και συσκευών και την πρόληψη και ανίχνευση εισβολών.

Ο υποψήφιος, που θα επιλεγεί, αναμένεται να ασχοληθεί με τη σχεδίαση και υλοποίηση ενός πλήρους συστήματος ΑΕΑΚ σε πλακέτα τυπωμένου κυκλώματος, χωρίς περιορισμό μεγέθους. Μεταξύ των βημάτων που απαιτούνται είναι η δημιουργία σχηματικών, η ενσωμάτωση υπαρχόντων συστατικών (MCU, BLE, LoRa) και αισθητήρων στην πλακέτα, η συγγραφή λογισμικού firmware και software, καθώς και η προσομοίωση (simulation) και εκτίμηση της απόδοσης του τελικού συστήματος. Οι προαναφερθείσες εργασίες αφορούν στο Πακέτο Εργασίας 5 (WP5) και το αντίστοιχο παραδοτέο είναι το D5.1 - 1st Unconstrained Prototype.

Διάρκεια: 05 μήνες

Θέσεις: 1

Τόπος: ΕΚΕΤΑ, 6ο χλμ. οδού Χαριλάου - Θέρμης, Θεσσαλονίκη.

Προθεσμία υποβολής: 16-07-2020 και ώρα 12:00

Αποστολή Δικαιολογητικών: ΕΚΕΤΑ / Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ), 6ο χλμ. Χαριλάου - Θέρμης, 570 01 Θέρμη - Θεσσαλονίκη

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται τηλεφωνικά στο  2311 257750 ή στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. (κ. Ιωαννίδης Δημοσθένης).

Περισσότερες Πληροφορίες στο συνημμένο αρχείο

Ημερομηνία:03.07.2020

Πηγή:www.iti.gr

Attachments:
Download this file (file (3).pdf)file (3).pdf[ ]310 Kb
 

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Η λίστα με όλα τα διαθέσιμα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 

Search

Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων είναι μία εκπτωτική κάρτα, η οποία απευθύνεται σε νέους ηλικίας από 13 έως 30 ετών και προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και σε 37 ακόμα χώρες του εξωτερικού, σε κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών, όπως: πολιτισμός, εκπαίδευση, καταστήματα, μεταφορές, τουρισμός, υγεία.Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Νεα σε μορφη RSS

Αναζήτηση Εργασίας
Ανακοινώσεις
Υποτροφίες

Disabled.GR

Disabled.gr - Portal για την αναπηρία

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ/Η' ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων της Επιτροπής Ερευνών του Παν/μιου Θεσσαλίας υλοποιείται το έργο «H πρόσβαση των Φοιτητών με Ειδικές Ανάγκες στο φυσικό και μαθησιακό περιβάλλον του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» (Επ. Υπεύθυνη Μάγδα Νικολαραΐζη). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την καταγραφή των αναγκών των φοιτητών/τριών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΦμεΑ) σχετικά με την προσβασιμότητά τους στο ΠΘ, την υποστήριξη των ΦμεΑ από τους συμφοιτητές τους που λειτουργούν ως βοηθοί και την υποστήριξη των διδασκόντων με ΦμεΑ. Για τους βοηθούς θα υπάρχει και μία συμβολική αμοιβή.
Παρακαλούνται οι φοιτητές και οι διδάσκοντες του ΠΘ να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του προγράμματος http://prosvasi.uth.gr για να ενημερωθούν για το πρόγραμμα, να βρουν πληροφορίες για τα άτομα με αναπηρία και επίσης  να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα σχετικά έντυπα.

Research Jobs

Η στήλη Research Jobs http://www.researchgate.net/jobs/research/ της πλατφόρμας ResearchGate δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης εργασίας στον ερευνητικό τομέα, σε οργανισμούς ανά τον κόσμο.

Polls

Είναι χρήσιμος αυτός ο δικτυακός τόπος (site)
 

Login


Τελευταία Νέα

Stats

Μέλη : 5
Περιεχόμενο : 22818
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 13765289