www.career.uth.gr

Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική -- Ανακοινώσεις -- Εκδηλώσεις -- Data-stories Conference 2019 “New Media Aesthetics and Rhetorics for Critical Digital Ethnography”

Data-stories Conference 2019 “New Media Aesthetics and Rhetorics for Critical Digital Ethnography”

Data-stories Conference 2019 “New Media Aesthetics and Rhetorics for Critical Digital Ethnography”

Μουσείο Τσαλαπάτα, Βόλος, 31 Μαΐου - 2 Ιουνίου

Το Data-stories αποτελεί το 1ο ελληνικό Confestival [conference & festival], ένα καινοτόμο διεθνές ακαδημαϊκό συνέδριο, μια γιορτή για νέες ερευνήτριες/-τές, δημιουργούς αλλά και το ευρύ κοινό που θα διεξαχθεί στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν.  & Σ. Τσαλαπάτα, στο Lab Art  και στο Αίθριον Day & Night από τις 31 Μαΐου έως και 02 Ιουνίου 2019. Τo συνέδριο διοργανώνεται από το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (ΙΑΚΑ) και το Εργαστήριο Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (ΕΚΑ).

Η κεντρική ιδέα πίσω από το Data-stories είναι να εξετάσει τις ριζικές αλλαγές και μετασχηματισμούς στον τρόπο που αφηγούμαστε ιστορίες στην εποχή των αλγορίθμων, των βάσεων δεδομένων, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των συμμετοχικών πολιτισμών.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν και θα παρουσιάσουν το έργο τους συνολικά 45 ομιλητές, σκηνοθέτες και καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Ευρώπη, την Αυστραλία και την Αμερική. Την Παρασκευή και το Σάββατο θα γίνουν 3 στρογγυλά τραπέζια με ειδικούς από επιστημονικά πεδία όπως οι Ψηφιακές και Πειραματικές Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Νew Media, Gaming Studies, Ψηφιακή, Οπτική και Πολυτροπική Εθνογραφία. Θα αναλυθούν ποικίλα θέματα της ψηφιακής καθημερινότητας όπως οι εφαρμογές dating στα κοινωνικά μέσα, online παιχνίδια, instastories και social media influencers, e-learning πλατφόρμες, σειρές επιστημονικής φαντασίας, ψηφιακές αφηγήσεις στην πόλη, ζητήματα δωρεάν εργασίας στον ψηφιακό κόσμο και πολλά άλλα. Νέες ερευνήτριες και νέοι ερευνητές θα παρουσιάσουν σε 7 θεματικά πάνελ αναλύσεις από την έρευνα τους σχετικά με τις σημαντικές μεταμορφώσεις της κοινωνικότητας, της υποκειμενικότητας, του σώματος και της πολιτικής στην εποχή των data-stories.

Ταυτόχρονα από την Παρασκευή 15.00 έως και Σάββατο 1 Ιουνίου στις 21.00 στο πλαίσιο του συνεδρίου θα λειτουργήσει ειδικά διαμορφωμένος χώρος, το “Data-Cafe” με υπολογιστές και tablet στον χώρο του ΑΙΘΡΙΟΝ - ETHRION εστιατόριο - καφέ. Προσκαλούμε τους πολίτες του Βόλου και τους σύνεδρους να εξερευνήσουν πολυμεσικά ερευνητικά έργα και ανθρωπολογικά παιχνίδια (serious games) που δημιουργήθηκαν από φοιτήτριες και φοιτητές Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς επίσης και μια επιλογή από εξαιρετικά πολυτροπικά εθνογραφικά έργα υπό την επιμέλεια του επιστημονικού περιοδικού Entanglements από το Πανεπιστήμιο Goldsmiths London.

Το Σάββατο 1 Ιουνίου από τις 21.00 ξεκινούν οι προβολές ταινιών-ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας. Με προβολές ταινιών όπως το βραβευμένο “Even Asteroids Are not Alone”, ένα ντοκιμαντέρ γυρισμένο μέσα στο διαδικτυακό παιχνίδι “Eve Online” για τις σχέσεις και τις φιλίες ανθρώπων μέσα στα ψηφιακά παιχνίδια. Καθώς επίσης και το πολυβραβευμένο διαδραστικό ντοκιμαντέρ “Maribor Uprisings”, παρουσία του Αμερικανού σκηνοθέτη Maple Rasza, όπου οι θεατές πρέπει να αποφασίσουν συλλογικά με το υπόλοιπο ακροατήριο ποιες κάμερες θα ακολουθήσουν και πώς θα εξελιχθεί η προβολή.

Το Data-stories ως συνέδριο-γιορτή σας προσκαλεί την Παρασκευή 31 Μαΐου στις 21.30 στο Lab Art, στην εναρκτήρια συναυλία του συνεδρίου για να γιορτάσουμε, να γνωριστούμε και να συζητήσουμε για όλα τα παραπάνω. Η εκδήλωση αρχίζει με μία ομιλία και live με τον Κωστή Δρυγιανάκη για τα 30 χρόνια πειραματισμών του πάνω στην μουσική και την ψηφιακότητα και την 21χρονη ταλαντούχα Anna VS June που θα μας παρουσιάσει τον τελευταίο της δίσκο με ηχογραφήσεις από την έρευνα της στην ελληνική ύπαιθρο και τα χωριά της Ελλάδας πριν την εμφάνιση της στο Sonar Festival στην Βαρκελώνη. Κλείνουμε με Party ψηφιακής μουσικής με τους Future Funk από το Nova FM 106.

Όλες οι εκδηλώσεις και ομιλίες είναι με ελεύθερη είσοδο. Η γλώσσα εργασίας του συνεδρίου είναι τα αγγλικά. Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι δράσεις  του συνεδρίου στους παρακάτω συνδέσμους.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ:

Ωρολόγιο Πρόγραμμα: https://datastoriesconfestival.weebly.com/download-program.html

Ιστοσελίδα: https://datastoriesconfestival.weebly.com

Τεύχος προγράμματος & περιλήψεων: http://upload.users.uth.gr/files/WEB_datastories booklet.pdf

 

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Η λίστα με όλα τα διαθέσιμα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 

Search

Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων είναι μία εκπτωτική κάρτα, η οποία απευθύνεται σε νέους ηλικίας από 13 έως 30 ετών και προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και σε 37 ακόμα χώρες του εξωτερικού, σε κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών, όπως: πολιτισμός, εκπαίδευση, καταστήματα, μεταφορές, τουρισμός, υγεία.Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Νεα σε μορφη RSS

Αναζήτηση Εργασίας
Ανακοινώσεις
Υποτροφίες

Disabled.GR

Disabled.gr - Portal για την αναπηρία

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ/Η' ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων της Επιτροπής Ερευνών του Παν/μιου Θεσσαλίας υλοποιείται το έργο «H πρόσβαση των Φοιτητών με Ειδικές Ανάγκες στο φυσικό και μαθησιακό περιβάλλον του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» (Επ. Υπεύθυνη Μάγδα Νικολαραΐζη). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την καταγραφή των αναγκών των φοιτητών/τριών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΦμεΑ) σχετικά με την προσβασιμότητά τους στο ΠΘ, την υποστήριξη των ΦμεΑ από τους συμφοιτητές τους που λειτουργούν ως βοηθοί και την υποστήριξη των διδασκόντων με ΦμεΑ. Για τους βοηθούς θα υπάρχει και μία συμβολική αμοιβή.
Παρακαλούνται οι φοιτητές και οι διδάσκοντες του ΠΘ να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του προγράμματος http://prosvasi.uth.gr για να ενημερωθούν για το πρόγραμμα, να βρουν πληροφορίες για τα άτομα με αναπηρία και επίσης  να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα σχετικά έντυπα.

Research Jobs

Η στήλη Research Jobs http://www.researchgate.net/jobs/research/ της πλατφόρμας ResearchGate δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης εργασίας στον ερευνητικό τομέα, σε οργανισμούς ανά τον κόσμο.

Polls

Είναι χρήσιμος αυτός ο δικτυακός τόπος (site)
 

Login


Τελευταία Νέα

Stats

Μέλη : 5
Περιεχόμενο : 23322
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 14724992