www.career.uth.gr

Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική -- Ανακοινώσεις -- Γενικά -- Παρουσίαση μονοθέσιου αυτοκινήτου από την ομάδα Κένταυρος του Π.Θ,12-6-15

Παρουσίαση μονοθέσιου αυτοκινήτου από την ομάδα Κένταυρος του Π.Θ,12-6-15

Η Φοιτητική Ομάδα «Κένταυρος» (Centaurus Racing Team) του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σας προσκαλεί  στην παρουσίαση του αγωνιστικού της μονοθέσιου αυτοκινήτου Formula, για το έτος 2014-15.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015 και ώρα 20.30, στην παραλία του Βόλου (έμπροσθεν κτιρίου Παπαστράτου).

Στα παρακάτω link μπορείτε να δείτε την πρόσκληση της εκδήλωσης και φωτογραφίες της ομάδας από συμμετοχή της σε αγώνες:

http://upload.users.uth.gr/


http://upload.users.uth.gr/

http://upload.users.uth.gr/


http://upload.users.uth.gr/

http://upload.users.uth.gr/

http://upload.users.uth.gr/

http://upload.users.uth.gr/

Λίγα λόγια για την ομάδα Κένταυρος:

Η ομάδα Κένταυρος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2009 από 12 προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών. Σκοπός της ήταν ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός αγωνιστικού μονοθέσιου, με στόχο την συμμετοχή τους σε παγκόσμιους διαγωνισμούς Formula SAE. Πέρα από τις βασικές γνώσεις που είχαν αποκομίσει από τις σπουδές στο Τμήμα, η ομάδα ξεκίνησε με μηδενικές βάσεις πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Μέσα από την προθυμία της για μάθηση, πρόοδο αλλά και διάκριση, ξεκίνησε να συμμετέχει σε διαγωνισμούς από το 2011 και έπειτα, με συνεχή παρουσία κάθε χρόνο σε κάποια από τις διοργανώνεις του Formula SAE, πετυχαίνοντας σε αυτό το διάστημα σημαντικές διακρίσεις:

2011 FSAE Italy (Varano), Class 3 (σχεδιασμός μονοθέσιου): 1η θέση στην γενική κατάταξη, 1η  θέση στην ανάλυση κόστους
2012 Formula Student England (Silver- stone), Class 2 (σχεδιασμός και μερική κατασκευή μονοθέσιου): 3η θέση στο αγώνισμα του Σχεδιασμού, 5η  θέση στην Παρουσίαση Επιχειρηματικού Πλάνου, 9η  θέση στην γενική κατάταξη
2013 FSAE Italy (Varano) Class 1(σχεδιασμός και πλήρη κατασκευή μονοθέσιου): 1η θέση στην Παρουσίαση Επιχειρηματικού Πλάνου, 4η θέση στην Ανάλυση Κόστους
2014 FSAE Hungary (Qyor) Class 1: 10η θέση στο δυναμικό αγώνισμα του SKidpad, 12η θέση στην Παρουσίαση Επιχειρηματικού Πλάνου
Τη φετινή χρονιά η ομάδα θα συμμετέχει στο διαγωνισμό της Γερμανίας, που διοργανώνεται στο Hockenheim, από τις 28 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου καθώς κατάφερε να ανταπεξέλθει με επιτυχία στα τεστ γνώσεων που αποτελούσαν απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή της.

Μέλη της ομάδας

Η ομάδα αποτελείται από φοιτητές που προέρχονται κυρίως από το Τμήμα των Μηχανολόγων Μηχανικών. Ωστόσο, συμμετέχουν εξίσου ενεργά και φοιτητές από τα Τμήματα Πολιτικών Μηχανικών και  Οικονομικών Επιστημών. Τα μέλη της ομάδας είναι οι: Πετριτσόπουλος Κωνσταντίνος, Φώτης Καρδαράς, Αναστάσιος Σαμαράς, Παπαδημητράκης Μύρων, Αναδιώτης Γεώργιος, Αλιμονάκης Θεόδωρος, Στάμου Φειδίας, Δούκα Στεφανία, Αναγνωστόπουλος Κωνσταντίνος, Βασιλόπουλος Διονύσιος, Καλαμπέτσου Σταματία, Ντιούδης Σταύρος,  Σχίζα Αγλαΐα, Γιαννακού Νικολέτα, Μερκούρη Μαρία-Μαρίνα, Καϊμενόπουλος Κωνσταντίνος, Κοσμίδης Πασχάλης, Λιόντος Κωνσταντίνος,  Χατζηχαραλάμπους Ελευθερία.

Τι είναι οι διαγωνισμοί Formula Student

Πρόκειται για έναν παγκόσμιο φοιτητικό διαγωνισμό που διοργανώθηκε από τις SAE (Society of Automotive Engineers), IMECHE (Institution of Mechanical Engineers) και τους τοπικούς εταίρους τους ξεκινώντας το 1978 στην Αμερική. Ο διαγωνισμός αποτελείται από το σχεδιασμό και την κατασκευή ενός μικρού μονοθέσιου τύπου φόρμουλα, το οποίο συνοδεύεται από μια σειρά στατικών και δυναμικών εκδηλώσεων. Τα παραπάνω δεν έχουν να κάνουν μόνο με την ταχύτητα που αναπτύσσει ή τις οδικές ικανότητες των μελών της ομάδας, αλλά και με καινοτομίες στο σχεδιασμό, την κατασκευή τη σκληρότητα και την αντοχή όταν τίθεται ένα όριο.

Ο διαγωνισμός βασίζεται στην ιδέα ότι, μια φανταστική κατασκευαστική εταιρεία ανέθεσε σε μια ομάδα σχεδιασμού την ανάπτυξη ενός μονοθέσιου τύπου φόρμουλα. Αυτό το όχημα δεν εξετάζεται μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και στο στατικό, κατά το οποίο η ομάδα βαθμολογείται στο σχεδιασμό και την κατασκευή του μονοθέσιου, το κόστος του, καθώς και την ικανότητα να παρουσιάσει ένα ικανοποιητικό επιχειρηματικό πλάνο για την παραγωγή του.

 

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Η λίστα με όλα τα διαθέσιμα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 

Search

Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων είναι μία εκπτωτική κάρτα, η οποία απευθύνεται σε νέους ηλικίας από 13 έως 30 ετών και προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και σε 37 ακόμα χώρες του εξωτερικού, σε κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών, όπως: πολιτισμός, εκπαίδευση, καταστήματα, μεταφορές, τουρισμός, υγεία.Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Νεα σε μορφη RSS

Αναζήτηση Εργασίας
Ανακοινώσεις
Υποτροφίες

Disabled.GR

Disabled.gr - Portal για την αναπηρία

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ/Η' ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων της Επιτροπής Ερευνών του Παν/μιου Θεσσαλίας υλοποιείται το έργο «H πρόσβαση των Φοιτητών με Ειδικές Ανάγκες στο φυσικό και μαθησιακό περιβάλλον του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» (Επ. Υπεύθυνη Μάγδα Νικολαραΐζη). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την καταγραφή των αναγκών των φοιτητών/τριών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΦμεΑ) σχετικά με την προσβασιμότητά τους στο ΠΘ, την υποστήριξη των ΦμεΑ από τους συμφοιτητές τους που λειτουργούν ως βοηθοί και την υποστήριξη των διδασκόντων με ΦμεΑ. Για τους βοηθούς θα υπάρχει και μία συμβολική αμοιβή.
Παρακαλούνται οι φοιτητές και οι διδάσκοντες του ΠΘ να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του προγράμματος http://prosvasi.uth.gr για να ενημερωθούν για το πρόγραμμα, να βρουν πληροφορίες για τα άτομα με αναπηρία και επίσης  να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα σχετικά έντυπα.

Research Jobs

Η στήλη Research Jobs http://www.researchgate.net/jobs/research/ της πλατφόρμας ResearchGate δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης εργασίας στον ερευνητικό τομέα, σε οργανισμούς ανά τον κόσμο.

Polls

Είναι χρήσιμος αυτός ο δικτυακός τόπος (site)
 

Login


Stats

Μέλη : 5
Περιεχόμενο : 23322
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 14724914