www.career.uth.gr

Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
 • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
 • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Γενικά


Καλοκαιρινές Τρίτες στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

 

Καλοκαιρινές Τρίτες στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Ψηφοθέτες και ζωγράφοι στο Βυζάντιο

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, συνεχίζοντας τις εξωστρεφείς δράσεις του, διοργανώνει για το καλοκαίρι του 2019 ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρώτων τάξεων του Δημοτικού (ηλικίας 5 – 8 ετών) με τίτλο Ψηφοθέτες και ζωγράφοι στο Βυζάντιο. Το πρόγραμμα θα εξελίσσεται στη παλαιοχριστιανική πτέρυγα της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου. Στα παιδιά θα δειχθούν οι μοναδικές παλαιοχριστιανικές τοιχογραφίες και ψηφιδωτά του Μουσείου, θα τους εξηγηθούν οι βασικές έννοιες των τεχνικών κατασκευής τους και στη συνέχεια τα ίδια θα αποτυπώσουν προεπιλεγμένα θέματα και θα αφεθούν να αυτοσχεδιάσουν.

Το πρόγραμμα θα προσφέρεται δωρεάν τις Τρίτες 6, 20, 27 Αυγούστου 2019, στις 11:00 και θα διαρκεί γύρω στη 1 ώρα και 30 λεπτά. Στο κάθε πρόγραμμα θα συμμετέχουν 5 – 8 παιδιά που θα επιλεγούν με σειρά προτεραιότητας.

Δηλώσεις συμμετοχής: 10:00-12:00, τηλ. 2313306473 (κ. Μ. Γκατζούνη)

 

Ημερομηνία:01.08.2019

Πηγή:www.career.uth.gr

 

Πρόγραμμα πολιτειακής εκπαίδευσης νέων πολιτών από το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου

Πρόγραμμα πολιτειακής εκπαίδευσης νέων πολιτών από το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου υλοποιεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα πολιτειακής εκπαίδευσης νέων πολιτών (22-30 ετών) με τίτλο «Νέοι Πολίτες και Σύνταγμα» που συγχρηματοδοτείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Το πρόγραμμα αυτό αποσκοπεί στο να προσφέρει επικαιροποιημένη γνώση πάνω στους θεσμούς και να καλλιεργήσει την εμπιστοσύνη στο δημοκρατικό κράτος δικαίου. Πρόκειται για ένα έργο που φιλοδοξεί να συμβάλει, μαζί με άλλους φορείς, στη διαμόρφωση του σύγχρονου δημοκρατικού πολίτη μέσα από τη δημιουργική αξιοποίηση μοντέρνων μαθησιακών εργαλείων καθώς και των νέων τεχνολογιών.

Μετά την επιτυχημένη έναρξη λειτουργίας της διαδραστικής πλατφόρμας syntagmawatch.gr, το πρόγραμμα «Νέοι Πολίτες και Σύνταγμα», ξεκινάει στις 10 και 11 Ιουλίου 2019 στην Αθήνα τον κύκλο των εκπαιδευτικών του δράσεων, υλοποιώντας τον πρώτο θεματικό διάλογο και το πρώτο σεμινάριο για νέους, ηλικίας 22-30 ετών, με στόχο την ενίσχυση της πολιτειακής τους εκπαίδευσης. Τους επόμενους μήνες θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να επισκέπτονται τον παρακάτω σύνδεσμο : https://www.syntagmawatch.gr/to-ergo/dilose-symmetoxi/

Ημερομηνία:21.06.2019

Πηγή:www.career.uth.gr

 

Computer-delivered IELTS από το British Council

Computer-delivered IELTS από το British Council

Ως πρωτοπόρο στις εξετάσεις μέσω υπολογιστή το British Council διεξήγαγε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το computer-delivered IELTS την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 με μεγάλη επιτυχία.

Κατανοώντας ότι οι υποψήφιοι IELTS χρειάζονται περισσότερες επιλογές με το computer-delivered IELTS οι υποψήφιοι έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν μέσα από περισσότερες ημερομηνίες εξετάσεων και να λάβουν τα αποτελέσματά τους πιο γρήγορα.

Συγκεκριμένα δίνοντας computer-delivered IELTS οι υποψήφιοι έχουν :

περισσότερες ημερομηνίες εξετάσεων για να επιλέξουν

αμεσότητα με την προφορική εξέταση που πραγματοποιείτε με κατ’ ιδίαν προσωπική συνέντευξη με έναν εξεταστή IELTS

δυνατότητα επιλογής ώρας για την προφορικής τους εξέταση

γρήγορα αποτελέσματα, διαθέσιμα εντός 5–7 ημέρες

περισσότερη ευελιξία

Με το computer-delivered IELTS  οι ενότητες Κατανόησης Προφορικού Λόγου (Listening), Κατανόησης Γραπτού Λόγου (Reading) και Παραγωγής Γραπτού Λόγου (Writing) εξετάζονται μέσω υπολογιστή, ενώ η εξέταση της ενότητας Παραγωγής Προφορικού Λόγου (Speaking) παραμένει με κατ’ ιδίαν προσωπική συνέντευξη με πιστοποιημένο εξεταστή IELTS. Ίδιο παραμένει και το περιεχόμενο της εξέτασης, καθώς και η προετοιμασία για αυτό, η διάρκεια, οι τύποι των ερωτήσεων, η βαθμολόγηση, τα αποτελέσματα και η επικύρωσή τους από οργανισμούς και πανεπιστήμια.

Το computer-delivered IELTS είναι διαθέσιμο και τις δύο ενότητες IELTS, IELTS Academic και IELTS General Training.

Για παραπάνω πληροφορίες για το computer-delivered IELTS από το British Council και εγγραφές, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του British Council:

https://www.britishcouncil.gr/exam/ielts/dates-fees-locations/computer-delivered

Ημερομηνία:21.06.2019

Πηγή:www.career.uth.gr

 

Δύο θέσεις εθελοντών του Ευρωπαικού Σώματος Αλληλεγγύης

Δύο θέσεις εθελοντών του Ευρωπαικού Σώματος Αλληλεγγύης, μια στο Μπούργκος και μια στο Βαγιαδολίδ της Ισπανίας.

Η ΜΚΟ Youthfully Yours Gr αναζητεί έναν εθελοντή ανεξαρτήτως φύλου για κάθε πρόγραμμα με τα εξής χαρακτηριστικά:

 • - να διαμένει νόμιμα στην Ελλάδα
 • - να είναι απο 18 έως 30 ετών
 • - να έχει ενδιαφέρον για κοινωνικά ζητήματα
 • - να μην έχει άλλες υποχρεώσεις για το επόμενο έτος ωστε να μπορεί να ολοκληρώσει το πρόγραμμα

Δεν απαιτούνται γνώσεις ξένων γλωσσών, πτυχίο πανεπιστημίου ή κάποια άλλη εξειδικευμένη γνώση

Τα έξοδα του εθελοντή καλύπτονται απο το Erasmus+. Συγκεκριμένα καλύπτονται:

 • - τα έξοδα διαμονής
 • - τα έξοδα μετακίνησης απο και προς τη χώρα αλλά και έξοδα μετακίνησης για τις ανάγκες του προγράμματος
 • - πλήρης ιδιωτική ασφάλιση
 • - οικονομική ενίσχυση ύψους 150 μηνιαίως για προσωπικά έξοδα
 • - γλωσσική υποστήριξη για την απόκτηση βασικού επιπέδου ισπανικών

Σύντομη περιγραφή προγράμματος Burgos Solidaria 2019:

 • οργάνωση εκδηλώσεων κοινωνικού χαρακτήρα και εκπαιδευτικών δράσεων
 • ενίσχυση της αξίας της αλληλεγγύης
 • ενασχόληση με πρόσφυγες, δράσεις για την ενσωμάτωση τους
 • προώθηση του εθελοντισμού σε τοπικό και διεθνές επίπεδο

για περισσότερες πληροφορίες: http://youthfullyyours.gr/index.php/mobility_en/evs_en/evs-projects/427-burgos-solidaria-2019-,-evs-project,-burgos,-spain,-05-09-2019-29-07-2020?fbclid=IwAR3rhVfM3Vj5S0RiZKJrbojrepPBrTsIZ_tfF0Yolp6eGWtm5l3JIrqaFTw

Σύντομη περιγραφή προγράμματος COME INcola:

 • διοργάνωση και προώθηση εκπαιδευτικών, αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων για νέους, όπως επίσης και καμπάνιες ευαισθητοποίησης για κοινωνικά θέματα
 • υποστήριξη και επαφή με άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού
 • συμμετοχή στις δραστηριότητες του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού γενικά και σε μεγάλες εθελοντικές ομάδες
 • συμμετοχή σε οικολογικό και αλληλέγυο κήπο

για περισσότερες πληροφορίες: http://youthfullyyours.gr/index.php/mobility_en/evs_en/evs-projects/428-come-incola-,-evs-project,-valladolid,-spain,-05-09-2019-29-07-2020?fbclid=IwAR2iOPJfr9TMmM4gHXzBI1_RefPMyw1apqKyksb9FoJzViacehUqHKHEqLM

Οι υποψήφιοι μπορούν να στείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα (απαραίτητα σε μορφή Europass και στα αγγλικά) το οποίο να περιγράφει στοιχεία που είναι σχετικά με τη θέση και ένα σύντομο κείμενο επίσης στα αγγλικά που θα περιγράφει τα κίνητρα τους  για συμμετοχή και πως μπορούν να βοηθήσουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα (motivational letter) μέχρι τις 21/6 στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Ημερομηνία:07.06.2019

Πηγή:www.career.uth.gr

 

Eπιστημονική συνάντηση Citylab 2019_a, με τίτλο «Το Μέλλον της Αθήνας»

Eπιστημονική συνάντηση Citylab 2019_a, με τίτλο «Το Μέλλον της Αθήνας» στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων, Τρίτη 14 Μαΐου 2019, 18:00

Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) και η Εταιρία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου ROCK - Regeneration and Optimisation of Cultural heritage in creative and Knowledge cities, το οποίο χρηματοδοτείται από το Horizon 2020, διοργανώνουν την επιστημονική συνάντηση Citylab 2019_a: Το Μέλλον της Αθήνας που θα πραγματοποιηθεί στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη, Αθήνα) την Τρίτη 14 Μαΐου 2019, 18:00-21:00.

Η επιστημονική συνάντηση Citylab 2019_a, με τίτλο «Το Μέλλον της Αθήνας», επιδιώκει να λειτουργήσει ως πεδίο συνάντησης διαφορετικών ειδικών προσεγγίσεων για την ανάδειξη βιώσιμων προτάσεων για τους κατοίκους της σύγχρονης μητρόπολης. Τα δύο βασικά ερωτήματα που τίθενται στην ημερίδα είναι: α) η κατάσταση των πραγμάτων σήμερα σε ό,τι αφορά στη θεσμική ανάληψη πρωτοβουλιών για τον προγραμματικό σχεδιασμό αναφορικά με το ιστορικό κέντρο της Αθήνας αλλά και την ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου, β) οι επιθυμητοί στόχοι μέσης διάρκειας, με βάση τα σημερινά δεδομένα, για την επίλυση κύριων προβλημάτων και τη διαμόρφωση προοπτικών, ώστε σε εύλογο χρονικό διάστημα η πόλη της Αθήνας να εμφανίσει ευδιάκριτα δείγματα βελτίωσης σε τομείς που σήμερα θεωρούνται κρίσιμοι ή ιδιαίτερα προβληματικοί.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν με τοποθετήσεις οι: Αμαλία Ανδρουλιδάκη, Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Άγγελος Αντωνόπουλος, Κοσμήτορας Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Ανδρέας Γιακουμακάτος, Επιστημονικός Υπεύθυνος ΑΣΚΤ Ευρωπαϊκού Έργου ROCK, Αμαλία Ζέπου, Αντιδήμαρχος Κοινωνίας των Πολιτών και Καινοτομίας Δήμου Αθηναίων, Νίκος Μπελαβίλας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.», Παναγιώτης Πάγκαλος, Πρόεδρος Δ.Σ. και Επιστημονικός Υπεύθυνος Citylab, και Ιωάννης Πολύζος, Πρόεδρος Δ.Σ. Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους προσκεκλημένους φορείς με στόχο την από κοινού διαμόρφωση μιας προγραμματικής πλατφόρμας συνεργασιών για το μέλλον της Αθήνας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αναζητηθούν από τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής Παναγιώτη Πάγκαλο( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ) και Σταύρο Αλιφραγκή ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ).

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 730280. The sole responsibility for the content of this publication lies with the ROCK project and in no way reflects the views of the European Union.

Περισσότερες Πληροφορίες στα συνημμένα αρχεία

Ημερομηνία:11.05.2019

Πηγή:www.career.uth.gr

Attachments:
Download this file (citylab_2019_a_invitation.jpg)citylab_2019_a_invitation.jpg[ ]1066 Kb
Download this file (citylab_2019_a_poster.jpg)citylab_2019_a_poster.jpg[ ]1327 Kb
 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 1 από 29

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Η λίστα με όλα τα διαθέσιμα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Search

Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων είναι μία εκπτωτική κάρτα, η οποία απευθύνεται σε νέους ηλικίας από 13 έως 30 ετών και προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και σε 37 ακόμα χώρες του εξωτερικού, σε κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών, όπως: πολιτισμός, εκπαίδευση, καταστήματα, μεταφορές, τουρισμός, υγεία.Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Νεα σε μορφη RSS

Αναζήτηση Εργασίας
Ανακοινώσεις
Υποτροφίες

Disabled.GR

Disabled.gr - Portal για την αναπηρία

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ/Η' ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων της Επιτροπής Ερευνών του Παν/μιου Θεσσαλίας υλοποιείται το έργο «H πρόσβαση των Φοιτητών με Ειδικές Ανάγκες στο φυσικό και μαθησιακό περιβάλλον του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» (Επ. Υπεύθυνη Μάγδα Νικολαραΐζη). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την καταγραφή των αναγκών των φοιτητών/τριών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΦμεΑ) σχετικά με την προσβασιμότητά τους στο ΠΘ, την υποστήριξη των ΦμεΑ από τους συμφοιτητές τους που λειτουργούν ως βοηθοί και την υποστήριξη των διδασκόντων με ΦμεΑ. Για τους βοηθούς θα υπάρχει και μία συμβολική αμοιβή.
Παρακαλούνται οι φοιτητές και οι διδάσκοντες του ΠΘ να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του προγράμματος http://prosvasi.uth.gr για να ενημερωθούν για το πρόγραμμα, να βρουν πληροφορίες για τα άτομα με αναπηρία και επίσης  να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα σχετικά έντυπα.

Research Jobs

Η στήλη Research Jobs http://www.researchgate.net/jobs/research/ της πλατφόρμας ResearchGate δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης εργασίας στον ερευνητικό τομέα, σε οργανισμούς ανά τον κόσμο.

Polls

Είναι χρήσιμος αυτός ο δικτυακός τόπος (site)
 

Login


Stats

Μέλη : 5
Περιεχόμενο : 20716
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 11789323