www.career.uth.gr

Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική -- Ανακοινώσεις -- Ημερίδες-Σεμινάρια
Ημερίδες-Σεμινάρια


Eξ αποστάσεως Eσπερίδα (webinar) με τίτλο «Open Discussion on Tephritidae Ecology and Physiology»

Διερεύνηση Των Βιολογικών Παραμέτρων Που Καθορίζουν Την Επιτυχημένη Εισβολή Ενός Σημαντικού Εχθρού: Προσαρμοστική Και Πλαστική Απόκριση Της Μύγας Της Μεσογείου Σε Περιβαλλοντικές Καταπονήσεις

Την Τρίτη 28 Ιουλίου 2020 και ώρα 17:00 θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως εσπερίδα (webinar) με τίτλο «Open Discussion on Tephritidae Ecology and Physiology». Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος με τίτλο «Διερεύνηση των βιολογικών παραμέτρων που καθορίζουν την επιτυχημένη εισβολή ενός σημαντικού εχθρού: προσαρμοστική και πλαστική απόκριση της μύγας της Μεσογείου σε περιβαλλοντικές καταπονήσεις» που υποστηρίζεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.) και συμμετέχουν με ομιλίες διακεκριμένοι επιστήμονες τόσο από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όσο και από Πανεπιστήμια της Νότιας Αφρικής και των Ηνωμένων Πολιτειών (βλ. αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης). Το webinar θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας MS TEAMS και όσοι/ες επιθυμούν να λάβουν μέρος μπορούν να αποστείλουν τα στοιχεία τους (όνομα, επώνυμο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. έως τις 24 Ιουλίου 2020. Στη συνέχεια θα αποσταλεί ενημερωτικό μήνυμα για τον τρόπο σύνδεσης και εξ αποστάσεως παρακολούθησης της εκδήλωσης.

Περισσότερες Πληροφορίες στο συνημμένο αρχείο
Ημερομηνία:15.07.2020
Πηγή:www.career.uth.gr
Attachments:
Download this file (Afisa_730665902.pdf)Afisa_730665902.pdf[ ]302 Kb
 

Συνεργασία ΟΑΕΔ- Google: Επιδοτούμενο Πρόγραμμα για 3.000 ωφελούμενους

Συνεργασία ΟΑΕΔ- Google: Επιδοτούμενο Πρόγραμμα για 3.000 ωφελούμενους

Ξεκινά αύριο, Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020, στις 10:00, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στο εξ αποστάσεως πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης «Ενίσχυση Ψηφιακών Δεξιοτήτων-Ψηφιακό Μάρκετινγκ» (Digital Marketing). Ως μέλη της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση, ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και η Google Ελλάδας συνεργάζονται για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας, την επαγγελματική αποκατάσταση των ανέργων και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας.

Συνολικά, 3.000 νέοι άνεργοι θα επιλεγούν από τον ΟΑΕΔ, για να βελτιώσουν τις ψηφιακές δεξιότητές τους, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «Grow with Google». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εγγεγραμμένους ανέργους, ηλικίας έως 29 ετών, αποφοίτους ΑΕΙ/ΑΤΕΙ/ΙΕΚ, που διαθέτουν γνώσεις αγγλικής γλώσσας και υπολογιστών, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις συμμετοχής, που περιγράφονται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία είναι αναρτημένη στο διαδικτυακό ιστότοπο του Οργανισμού, www.oaed.gr.

Οι ωφελούμενοι θα παρακολουθήσουν συνολικά 75 ώρες κατάρτισης, από τις οποίες 40 ώρες ασύγχρονης διαδικτυακής εκπαίδευσης και 35 ώρες σύγχρονης διαδικτυακής εκπαίδευσης. Η επιτυχής ολοκλήρωση της ασύγχρονης διαδικτυακής εκπαίδευσης οδηγεί στην απόκτηση της πιστοποίησης της Google Ελλάδας, ενώ, με την επιτυχή ολοκλήρωση ολόκληρου του προγράμματος, οι ωφελούμενοι θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης, που θα εκδοθεί από τη Google και τον ΟΑΕΔ.

Οι ενδιαφερόμενοι εγγεγραμμένοι άνεργοι που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, καλούνται να υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής από αύριο Τρίτη, 14 Ιουλίου, στις 10:00 έως και την Κυριακή, 26 Ιουλίου, στις 23:59. Η υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης θα γίνεται αποκλειστικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίουμ, www.gov.gr, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/psephiakes-dexiotetes/dorean-katartise-sto-psephiako-marketingk-digital-marketing-gia-anergous

Συγκεκριμένα, η διαδρομή θα είναι: gov.gr→ Εκπαίδευση→ Ψηφιακές Δεξιότητες→ Δωρεάν κατάρτιση στο ψηφιακό μάρκετινγκ (digital marketing) για ανέργους.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, οι ωφελούμενοι που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα κατάρτισης, θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε επιδοτούμενο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, διάρκειας έξι μηνών, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα για 5.000 ανέργους. Οι ωφελούμενοι θα λάβουν 550 ευρώ καθαρά για 22 ημέρες το μήνα και 6 ώρες την ημέρα, ενώ, ταυτόχρονα, θα ασφαλιστούν στον κλάδο ασφάλισης ασθενείας σε είδος και για επαγγελματικό κίνδυνο.

Η δαπάνη του προγράμματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας προϋπολογίζεται στο ποσό των 16.500.000 ευρώ και θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020» και το Ελληνικό Δημόσιο.

Ημερομηνία:13.07.2020
Πηγή:www.oaed.gr
 

Διαδικτυακές Παρουσιάσεις (webinars) για την Ειδικότητα και Άσκηση Ιατρικής στη Βρετανία από το BRITISH COUNCIL

Συμβουλευτική για Ιατρική, Νοσηλευτική κι Επαγγέλματα Υγείας

Επιθυμείτε να συνεχίσετε την ιατρική ειδικότητα που σας ενδιαφέρει, ή να διεκδικήσετε έμμισθη θέση ως ιατρός, οδοντίατρος, νοσηλευτής, μαιευτής ή επαγγελματίας υγείας στη Βρετανία; Οι έμπειροι εκπαιδευτικοί μας σύμβουλοι σάς παρέχουν ατομική καθοδήγηση και υποστήριξη.

Διαδικτυακές παρουσιάσεις για την ειδικότητα και άσκηση ιατρικής στη Βρετανία

Με τις νέες διαδικτυακές παρουσιάσεις μας (webinars) συνεχίζουμε να σας παρέχουμε – με ασφάλεια – έγκυρη πληροφόρηση και υποστήριξη όπου κι αν βρίσκεστε.

Παρακολουθήστε μια από τις δωρεάν διαδικτυακές παρουσιάσεις μας και ενημερωθείτε για τις εξελίξεις σχετικά με την ειδικότητα και άσκηση ιατρικής στη Βρετανία, την εξέταση IELTS και το Brexit. Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να υποβάλλετε ερωτήσεις και να λαμβάνετε απαντήσεις σε πραγματικό χρόνο.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να κλείσετε ραντεβού, επικοινωνήστε μαζί μας: Κατερίνα Πίπη, British Council, Τσιμισκή 43, 546 23 Θεσσαλονίκη, Τηλέφωνο +30 2310 378 312 / +30 210 369 2333 & 801 500 3692*, Φαξ +30 2310 241 960, Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Οι παρουσιάσεις είναι δωρεάν και δεν χρειάζεται εγγραφή – απλά ένα κλικ στην ιστοσελίδα μας για να επιλέξουν οι ενδιαφερόμενοι τον σύνδεσμο και την ημερομηνία που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παρουσίαση: https://www.britishcouncil.gr/study-uk/medical-dentistry-consultancy

Η πρώτη διαδικτυακή παρουσίαση είναι στις 17 Ιουνίου 2020 και ώρα 15.00.

Περισσότερες Πληροφορίες

Ημερομηνία:05.06.2020

Πηγή:www.career.uth.gr

 

Webinar "Διαλειτουργικότητα στο EOSC: εφαρμογή των οδηγιών του OpenAIRE για τα αποθετήρια"

Πρόσκληση σε webinar "Διαλειτουργικότητα στο EOSC: εφαρμογή των οδηγιών του OpenAIRE για τα αποθετήρια"

Οι Εθνικοί Κόμβοι Ανοικτής Πρόσβασης σε Ελλάδα και Κύπρο συνεχίζουν την ενημέρωση της ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας για σημαντικές πτυχές που αφορούν την Ανοικτή Επιστήμη οργανώνοντας επίκαιρα διαδικτυακά σεμινάρια. Το παρόν webinar αφορά στην ενσωμάτωση καλών πρακτικών και στη συμμόρφωση ιδρυματικών και θεματικών αποθετηρίων για επιστημονικές δημοσιεύσεις και για ερευνητικά δεδομένα, με πρότυπα που επιτυγχάνουν την αποτελεσματική και χωρίς απώλειες ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ ετερογενή συστημάτων. Το webinar πραγματοποιείται σε συνεργασία με το NI4OS-Europe, ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα που υποστηρίζει την ανάπτυξη εθνικών πρωτοβουλιών για την Ανοικτή Επιστήμη, καθώς και τη διασύνδεση εθνικών υποδομών και υπηρεσιών με το Ευρωπαϊκό Νέφος Ανοικτής Επιστήμης - EOSC (European Open Science Cloud).

Πότε; Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Ώρα; 11.00π.μ - 12.00μ.μ

Γλώσσα παρακολούθησης: Ελληνικά

Κοινό: Διαχειριστές αποθετηρίων

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι την παρουσίαση του συγκεκριμένου webinar έχουν αναλάβει οι Αντώνης Λεμπέσης και Στεφανία Μάρτζιου, επιστημονικοί συνεργάτες στο Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά” και μέλη της τεχνικής ομάδας του OpenAIRE.

Μεγάλο ενδιαφέρον για την Ανοικτή Επιστήμη παρουσιάζει η πρόσβαση σε επιστημονικά αποτελέσματα που είναι διαθέσιμα σε ηλεκτρονικές υποδομές, όπως είναι τα αποθετήρια. Η ύπαρξη πολιτικών περιεχομένου, μεταδεδομένων, απόθεσης, διατήρησης κλπ, καθώς και η εφαρμογή παγκόσμιων προτύπων είναι ιδιαίτερα σημαντικά ζητήματα που εξασφαλίζουν την προσβασιμότητα, την ανιχνευσιμότητα και την επαναχρησιμοποίηση των επιστημονικών αποτελεσμάτων. Τελευταία, γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική η ανάγκη τόσο για τα δεδομένα όσο και για τις υποδομές/ υπηρεσίες που παράγουν, διανέμουν και διατηρούν δεδομένα, να ακολουθούν τις FAIR αρχές. Η ετερογένεια των δεδομένων δύναται να επηρεάσει και να αποτελέσει εμπόδιο στη διαλειτουργικότητα μεταξύ συστημάτων. Τη λύση σε αυτήν την πρόκληση προσφέρει εδώ και 10 χρόνια το OpenAIRE μέσα από εξειδικευμένες υπηρεσίες, οι οποίες υποστηρίζονται στο πλαίσιο των NI4OS-Europe και EOSC.

Σκοπός του webinar είναι να παρουσιαστούν σε διαχειριστές αποθετηρίων:

Οδηγίες του OpenAIRE που αφορούν μεταδεδομένα για την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας

Validator: υπηρεσία αξιολόγησης διαλειτουργικότητας

Repository Dashboard: επιπλέον λειτουργίες για αποθετήρια

Εάν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε το webinar “Διαλειτουργικότητα στο EOSC: εφαρμογή των Οδηγιών του OpenAIRE για αποθετήρια”, συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής (εδώ).

Ο σύνδεσμος για την πλατφόρμα παρακολούθησης θα αποσταλεί μια μέρα πριν την πραγματοποίηση του webinar σε όσες/ους έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Mε τη λήξη του webinar θα διαμοιραστούν σε όλους τα αρχεία της παρουσίασης και η βιντεοσκόπηση.

Για ερωτήσεις και περισσότερες πληροφορίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

- Ελλάδα Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

- Κύπρος Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Ημερομηνία:02.06.2020

Πηγή:www.athenarc.gr

 

Εκπαίδευση στην τεχνητή νοημοσύνη από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου

HelloAIRIS 2020: Εκπαίδευση στην τεχνητή νοημοσύνη

Το πρόγραμμα HelloAIRIS  είναι ένα πλήρες πρόγραμμα ψηφιακής εκπαίδευσης για την Τεχνητή νοημοσύνη στην Υγεία που υποστηρίζεται και χρηματοδοτείται από το EIT Health και υλοποιείται από τους συνεργάτες του (GE Healthcare, Health & Biomedicine unit of LEITAT, Royal Institute of Technology Stockholm (KTH).

Σκοπός του προγράμματος, που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου έως και τις 10 Αυγούστου 2020 μέσω της πλατφόρμας τηλεεκπαίδευσης moodle, είναι να εισάγει τους συμμετέχοντες στις βασικές γνώσεις της τεχνητής νοημοσύνης, να αποκαλυφθούν και να ανακαλύψουν τις νέες προκλήσεις και να χτιστεί μια κοινότητα ατόμων που δεν εφησυχάζουν και βλέπουν μπροστά.

Το HelloAIRIS απευθύνεται σε πανεπιστημιακούς φοιτητές (ιατρούς, μηχανικούς, οικονομολόγους, ραδιολόγους), από τις περιοχές του EIT Health RIS που ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν καινοτόμες λύσεις για πιο αποτελεσματικό και προσβάσιμο σύστημα υγείας. Επιπλέον, το πρόγραμμα θα ευαισθητοποιήσει τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας, καθώς θα μπορούν να γίνουν πρέσβεις καινοτόμων τεχνολογιών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την αίτησή τους μέχρι τις 5 Ιουνίου 2020.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (EKT), ως πόλος του EIT Health στην Ελλάδα, θα είναι υπεύθυνο για τους συμμετέχοντες από την Ελλάδα. Στο HelloAIRIS θα συμμετέχουν και εισηγητές από την Ελλάδα που θα παρουσιάσουν το ελληνικό νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Υγεία.

Το EIT Health αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες χρηματοδοτούμενες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της καινοτομίας στον τομέα της υγείας. Είναι ένα μοναδικό ευρωπαϊκό δίκτυο κορυφαίων εταιρειών, πανεπιστημίων, κέντρων έρευνας και ανάπτυξης, ινστιτούτων και μονάδων υγείας. Yποστηρίζει επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα και νέους εξερευνητές της ψηφιακής υγείας να εξελίξουν τις ιδέες τους και να δημιουργήσουν καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα που βελτιώνουν τη ζωή και την υγεία των πολιτών της Ευρώπης. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) είναι o πόλος του EIT Health στην Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον Γιώργο Μέγα, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Περισσότερες Πληροφορίες

Ημερομηνία:26.05.2020

Πηγή:www.ekt.gr

 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 1 από 36

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Η λίστα με όλα τα διαθέσιμα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 

Search

Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων είναι μία εκπτωτική κάρτα, η οποία απευθύνεται σε νέους ηλικίας από 13 έως 30 ετών και προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και σε 37 ακόμα χώρες του εξωτερικού, σε κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών, όπως: πολιτισμός, εκπαίδευση, καταστήματα, μεταφορές, τουρισμός, υγεία.Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Νεα σε μορφη RSS

Αναζήτηση Εργασίας
Ανακοινώσεις
Υποτροφίες

Disabled.GR

Disabled.gr - Portal για την αναπηρία

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ/Η' ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων της Επιτροπής Ερευνών του Παν/μιου Θεσσαλίας υλοποιείται το έργο «H πρόσβαση των Φοιτητών με Ειδικές Ανάγκες στο φυσικό και μαθησιακό περιβάλλον του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» (Επ. Υπεύθυνη Μάγδα Νικολαραΐζη). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την καταγραφή των αναγκών των φοιτητών/τριών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΦμεΑ) σχετικά με την προσβασιμότητά τους στο ΠΘ, την υποστήριξη των ΦμεΑ από τους συμφοιτητές τους που λειτουργούν ως βοηθοί και την υποστήριξη των διδασκόντων με ΦμεΑ. Για τους βοηθούς θα υπάρχει και μία συμβολική αμοιβή.
Παρακαλούνται οι φοιτητές και οι διδάσκοντες του ΠΘ να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του προγράμματος http://prosvasi.uth.gr για να ενημερωθούν για το πρόγραμμα, να βρουν πληροφορίες για τα άτομα με αναπηρία και επίσης  να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα σχετικά έντυπα.

Research Jobs

Η στήλη Research Jobs http://www.researchgate.net/jobs/research/ της πλατφόρμας ResearchGate δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης εργασίας στον ερευνητικό τομέα, σε οργανισμούς ανά τον κόσμο.

Polls

Είναι χρήσιμος αυτός ο δικτυακός τόπος (site)
 

Login


Stats

Μέλη : 5
Περιεχόμενο : 22818
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 13764986