www.career.uth.gr

Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική -- Ανακοινώσεις -- Διαλέξεις
Διαλέξεις


Διάλεξη του Κέντρου Ερεύνης της Ιστορίας του Νεωτέρου Ελληνισμού

Διάλεξη του Κέντρου Ερεύνης της Ιστορίας του Νεωτέρου Ελληνισμού

Διάλεξη του Κέντρου Ερεύνης της Ιστορίας του Νεωτέρου Ελληνισμού, Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019, 6 μ.μ. Απεικονίσεις της Ελληνικής Επανάστασης ως σύμβολα στην ελληνική και ευρωπαϊκή νεωτερικότητα. Η συγκρότηση του Ελληνικού Κράτους μέσα από τις οπτικές αναπαραστάσεις του 1821

Το Κέντρο Ερεύνης της Ιστορίας του Νεωτέρου Ελληνισμού (KEINE) της Ακαδημίας Αθηνών στο πλαίσιο του σεμιναρίου του διοργανώνει διάλεξη με θέμα Απεικονίσεις της Ελληνικής Επανάστασης ως σύμβολα στην ελληνική και ευρωπαϊκή νεωτερικότητα. Η συγκρότηση του Ελληνικού Κράτους μέσα από τις οπτικές αναπαραστάσεις του 1821 και ομιλήτρια την Κατερίνα Π. Μπρέγιαννη, διευθύντρια ερευνών, ΚΕΙΝΕ Ακαδημίας Αθηνών.

Συνομιλητές οι:

• Χρήστος Λούκος, Ομότιμος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Κρήτης

• Γιώργος Κουτζακιώτης, Κύριος Ερευνητής, ΙIΕ/ΕΙΕ

• Νικόλαος Κανελλόπουλος, Ειδικός Επιστήμονας, Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019, ώρα 6 μ.μ., στην Ακαδημία Αθηνών, Πανεπιστημίου 28, Ανατολική Αίθουσα.

Περισσότερες Πληροφορίες

Ημερομηνία:05.11.2019

Πηγή:www.diorismos.gr

 

 

Διάλεξη με θέμα «Παρθενώνας, το νέο ‘πλοίο’ του Θησέα; Διατήρηση των Ερειπίων και Αντιφάσεις»

Διάλεξη με θέμα «Παρθενώνας, το νέο ‘πλοίο’ του Θησέα; Διατήρηση των Ερειπίων και Αντιφάσεις»

Την Τετάρτη 6/11/2019 και ώρα 18:30 στην Αίθουσα Πολυμέσων IAKA (6ος όροφος, Νέο Κτίριο), θα μιλήσει η Λένα Λαμπρινού με θέμα «Παρθενώνας, το νέο ‘πλοίο’ του Θησέα; Διατήρηση των Ερειπίων και Αντιφάσεις»

Περίληψη

Ο Πλούταρχος τον 1 αι. μ.Χ. μας περιγράφει τη διατήρηση του πλοίου του Θησέα στην Αθήνα του 4ου αι. π.Χ. και  παρουσιάζει τα φιλοσοφικά ερωτήματα που αυτή δημιουργούσε (Θησέας 23.1). Το πλοίο ήταν ένα φερέγγυο για την ύπαρξη του ίδιου του ήρωα και της αληθοφάνειας της ιστορίας του.  Η διατήρηση του ήταν μια προσπάθεια για την περίσωση της μνήμης του μέσα από ένα χειροπιαστό αντικείμενο. Παρότι η διατήρηση ενός ξύλινου πλοίου περιέκλειε την περιστασιακή και συχνά αντιφατική αντικατάσταση του φθαρτού του υλικού, η αρχαία Αθηναϊκή κοινωνία αντιλαμβανόταν το αντικείμενο αυτό σαν ένα ιστορικό λείψανο, το οποίο κάποτε άνηκε στον ήρωα τους, ένα αυθεντικό τεκμήριο ιστορικής μνήμης.

Ο Παρθενώνας επίσης, αποτελεί ένα χειροπιαστό κομμάτι ιστορίας. Η σημερινή κοινωνία προσλαμβάνει το ερείπιο αυτό σαν έναν αυθεντικό μάρτυρα συλλογικής μνήμης, που αγωνιά να διατηρήσει. Ένα τεκμήριο που αποδεικνύει την ύπαρξη του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και των επιτευγμάτων του, ενώ συγχρόνως διαμορφώνει την άμεση σχέση μας με τον πολιτισμό αυτό. Η διάλεξη θα διερευνήσει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε σήμερα την υλική διατήρηση του ερειπίου αυτού, και κατά πόσο οι σύγχρονες επεμβάσεις αποκατάστασης δοκιμάζουν την αυθεντικότητα του και καταπονούν την ιστορική του αξία. Είναι εντέλει και ο Παρθενώνας ένα νέο «πλοίο» του Θησέα;

Περισσότερες Πληροφορίες στο συνημμένο αρχείο

Ημερομηνία:4.11.2019

Πηγή:www.career.uth.gr

Attachments:
Download this file (20191104poster.jpg)20191104poster.jpg[ ]1570 Kb
 

Επιστημονική Διάλεξη '' Η Διαστημική Αποστόλη της NASA, InSight, για την Εσωτερική Μελέτη του Πλανήτη Άρη: το Πακέτο Ροής Θερμότητας και Φυσικών Ιδιοτήτων (HP3) '

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΚΟΣΜΗΤΕΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ & ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΣΕΙΡΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ

ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2019-2020

Η Διαστημική Αποστόλη της NASA, InSight, για την Εσωτερική Μελέτη του Πλανήτη Άρη: το Πακέτο Ροής Θερμότητας και Φυσικών Ιδιοτήτων (HP3)

Γ. Τσακυρίδης, Dip.Ing, Msc, MBA, Senior Aerospace Engineer

Δευτέρα 4/11/2019, Ώρα: 19:00

Αμφιθέατρο, Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης

Περίληψη:

Το InSight (Εσωτερική Εξερεύνηση με τη χρήση Σεισμικής Έρευνας, Γεωδαισίας και Μεταφοράς Θερμότητας) είναι ρομπoτικός προσεδαφιστής ο οποίος εκτοξεύτηκε στις 5 Μαΐου του 2018 με προορισμό τον πλανήτη Άρη και προσεδαφίστηκε στην επιφάνεια του στις 26 Νοεμβρίου 2018. Σκοπός της αποστολής είναι η τοποθετηση ενος ρομποτικου γεωλογικου σταθμου, ο οποίος θα φέρει ένα σεισμόμετρο και ένα διατρητικό μηχάνημα μέτρησης μεταφοράς θερμότητας, στην επιφάνεια του Άρη. Μελετώντας το μέγεθος, το πάχος, την πυκνότητα και τη δομή του πυρήνα, του μανδύα και του φλοιού του Άρη, καθώς και το ρυθμό με τον οποίο η θερμότητα εκλύεται από το εσωτερικό του πλανήτη, το InSight θα παρέχει σημαντικά στοιχεία για τις διαδικασίες εξέλιξης όλων των πετρωδών πλανητών του εσωτερικού Ηλιακού Συστήματος. Το HP3 (Ροή Θερμότητας και Πακέτο Φυσικών Ιδιοτήτων), που φέρει το ψευδώνυμο “τυφλοπόντικας”, σχεδιάστηκε με σκοπό να σκάψει περίπου 5 μέτρα κάτω από την επιφάνεια ώστε να μετρήσει το ποσό της θερμότητας που ροέρχεται από τον πυρήνα του Άρη. Το όργανο, το οποίο χρησιμοποιεί έναν εσωτερικό μηχανισμό σφυρηλάτησης για να διαπεράσει το έδαφος, φέρει μια δέσμη αισθητήρων θερμοκρασίας, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν μετρήσεις ανα 30 εκατοστά, έναν συνδυασμένο μετρητή επιτάχυνσης και κλίσης (ACTIL) καθώς και ενεργό θερμικό μανδύα (TEM-A, TEMP-P) για τον καθορισμο της ροης θερμοτητας. Οι αισθητήρες θερμοκρασίας τοποθετούνται σε ένα επιπεδο καλώδιο, μήκους πέντε μέτρων, γνωστό και ως «Science Tether», το οποιο επιπλεον επιτρέπει την μεταφορά ενέργειας και δεδομένων μεταξύ του ρομποτικου προσεδαφιστη και του HP3. Κατά την κάθοδο, η οποία θα διαρκέσει αρκετούς μήνες, οι θερμικές και μηχανικές ιδιότητες του εσωτερικού μετρούνται σε διάφορα βάθη ώστε να αποκαλυφθεί η θερμική ιστορία του πλανήτη

Ημερομηνία:30.10.2019

Πηγή:www.career.uth.gr

 

THE ONASSIS FOUNDATION SCIENCE LECTURE SERIES 2019 IN BIOLOGY AND CHEMISTRY “Genome Editing”

THE ONASSIS FOUNDATION  SCIENCE LECTURE SERIES 2019 IN BIOLOGY AND CHEMISTRY “Genome Editing”

ΙΤΕ, Ηράκλειο Κρήτης, 08 – 12 Ιουλίου 2019

Κεντρικός ομιλητής των διαλέξεων είναι η Jennifer Doudna. Οι άλλοι ομιλητές είναι οι Dana Carroll (University of Utah, USA), Srinivasan Chandrasegaran (John Hopkins University, USA), Andrea Crisanti (Imperial College London, UK), Zoe Hilioti (Center for Research and Technology, CERTH, Greece), Maria Jasin (Senior Investigator, Sloan Kettering Institute, USA), Eva Nogales (UC Berkeley, USA), Erik Sontheimer (The University of Massachusetts Medical School, USA).

Οι Διαλέξεις Ωνάση που διεξάγονται για δέκατο όγδοο έτος σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ωνάση και το Ι.Τ.Ε., έχουν ως στόχο την περαιτέρω εκπαίδευση και προώθηση νέων, ταλαντούχων επιστημόνων, μεταπτυχιακών και τελειόφοιτων φοιτητών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό στο χώρο των Θετικών επιστημών. Για έως 35 Έλληνες και έως 15 μη Έλληνες φοιτητές που επιλέγονται με βάση τις Ακαδημαϊκές τους επιδόσεις προσφέρεται οικονομική ενίσχυση από το Ίδρυμα Ωνάση για τη συμμετοχή τους στις Διαλέξεις.

Λεπτομερείς πληροφορίες για τις Διαλέξεις Ωνάση στη Βιολογία και τη Χημεία περιέχονται στην ιστοσελίδα:

http://www.forth.gr/onassis/index.php?show=2019-07-08

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 31η Μαΐου 2019

Ημερομηνία:19.04.2019

Πηγή:www.career.uth.gr

 

Διάλεξη με τίτλο"Ο νέος κβαντικός κόσμος: Από τα φυσικά θεμέλια στις κβαντικές τεχνολογίες"

Διάλεξη με τίτλο"Ο νέος κβαντικός κόσμος: Από τα φυσικά θεμέλια στις κβαντικές τεχνολογίες"

Η Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής σας προσκαλεί στη Διάλεξη του Χάρη Αναστόπουλου με τίτλο"Ο νέος κβαντικός κόσμος: Από τα φυσικά θεμέλια στις κβαντικές τεχνολογίες"

Περίληψη Ομιλίας

Η σύγχρονη φυσική περιγράφει τον μικρόκοσμο μέσω της κβαντικής θεωρίας. Η κβαντική θεωρία  δε μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις έννοιες της καθημερινότητας που θεωρούμε δεδομένες, για να περιγράψουμε φαινόμενα στην ατομική κλίμακα. Οδηγεί έτσι σε μια ριζοσπαστική εικόνα για τη φύση και τη θέση του ανθρώπου σ’ αυτή. Παρόλα αυτά, εμείς πλέον μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την παραδοξότητα για να πραγματοποιήσουμε διεργασίες υψηλής χρησιμότητας στον μακρόκοσμο που δεν είναι εφικτές στα πλαίσια της κλασικής φυσικής. Έτσι έχουμε οδηγηθεί στις νέες κβαντικές τεχνολογίες, οι οποίες βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης, και αναμένονται να φέρουν επανάσταση με τη δημιουργία κβαντικών υπολογιστών, την κβαντική τηλεμεταφορά και την κβαντική κρυπτογραφία.

Βιογραφικό Ομιλητή

Ο Χάρης Αναστόπουλος είναι Επίκουρος Καθηγητής στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει διδακτορικό σε θεωρητική φυσικής από το Imperial College και έχει εργαστεί ως ερευνητής στα πανεπιστήμια της Βαρκελώνης, του Μαίρυλαντ και της Ουτρέχτης. Ο κύριος ερευνητικός τομέας του είναι η θεμελίωση της κβαντικής θεωρίας. Είναι συγγραφέας του βιβλίου "Particle of Wave: the Evolution of the Concept of Matter in Modern Physics" (Princeton 2008).

Τοποθεσία

Πολυτεχνική Σχολή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Πεδίον Άρεως, Βόλος

Αμφιθέατρο του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 18:00

Ημερομηνία:14.02.2019

Πηγή:www.career.uth.gr

 


Σελίδα 1 από 10

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Η λίστα με όλα τα διαθέσιμα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Search

Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων είναι μία εκπτωτική κάρτα, η οποία απευθύνεται σε νέους ηλικίας από 13 έως 30 ετών και προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και σε 37 ακόμα χώρες του εξωτερικού, σε κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών, όπως: πολιτισμός, εκπαίδευση, καταστήματα, μεταφορές, τουρισμός, υγεία.Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Νεα σε μορφη RSS

Αναζήτηση Εργασίας
Ανακοινώσεις
Υποτροφίες

Disabled.GR

Disabled.gr - Portal για την αναπηρία

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ/Η' ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων της Επιτροπής Ερευνών του Παν/μιου Θεσσαλίας υλοποιείται το έργο «H πρόσβαση των Φοιτητών με Ειδικές Ανάγκες στο φυσικό και μαθησιακό περιβάλλον του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» (Επ. Υπεύθυνη Μάγδα Νικολαραΐζη). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την καταγραφή των αναγκών των φοιτητών/τριών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΦμεΑ) σχετικά με την προσβασιμότητά τους στο ΠΘ, την υποστήριξη των ΦμεΑ από τους συμφοιτητές τους που λειτουργούν ως βοηθοί και την υποστήριξη των διδασκόντων με ΦμεΑ. Για τους βοηθούς θα υπάρχει και μία συμβολική αμοιβή.
Παρακαλούνται οι φοιτητές και οι διδάσκοντες του ΠΘ να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του προγράμματος http://prosvasi.uth.gr για να ενημερωθούν για το πρόγραμμα, να βρουν πληροφορίες για τα άτομα με αναπηρία και επίσης  να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα σχετικά έντυπα.

Research Jobs

Η στήλη Research Jobs http://www.researchgate.net/jobs/research/ της πλατφόρμας ResearchGate δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης εργασίας στον ερευνητικό τομέα, σε οργανισμούς ανά τον κόσμο.

Polls

Είναι χρήσιμος αυτός ο δικτυακός τόπος (site)
 

Login


Stats

Μέλη : 5
Περιεχόμενο : 20971
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 12183027