www.career.uth.gr

Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική -- Ανακοινώσεις -- Διαλέξεις
Διαλέξεις


Διάλεξη με τίτλο ''Διερεύνηση ανθεκτικότητας των φυτοπαθογόνων στα μυκητοκτόνα- Μοριακά Διαγνωστικά''

Διάλεξη με τίτλο ''Διερεύνηση ανθεκτικότητας των φυτοπαθογόνων στα μυκητοκτόνα- Μοριακά Διαγνωστικά''

Διάλεξη με τίτλο ''Διερεύνηση ανθεκτικότητας των φυτοπαθογόνων στα μυκητοκτόνα- Μοριακά Διαγνωστικά''στο Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας .

Aναστάστιος Μαλανδράκης, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Τεταρτη 11 Δεκεμβρίου 2019,  12 μμ στην Αιθουσα "Κωνσταντινος Σεκερης" στη Βιοπολη.

Ημερομηνία:10.12.2019

Πηγή:www.jobfind.gr

 

Διάλεξη με τίτλο: «Ενσωματώνοντας τη σχέση ΤΕΝ (Διατροφή-Ενέργεια-Νερό) και τα οργανικά απόβλητα στην επίτευξη κυκλικής οικονομίας άνθρακα»

Διάλεξη με τίτλο:  «Ενσωματώνοντας τη σχέση ΤΕΝ (Διατροφή-Ενέργεια-Νερό) και τα οργανικά απόβλητα στην επίτευξη κυκλικής οικονομίας άνθρακα»

Το Τμήμα Περιβάλλοντος του ΠΘ στη Λάρισα, σας προσκαλεί στη Διάλεξη με τίτλο:  «Ενσωματώνοντας τη σχέση ΤΕΝ (Διατροφή-Ενέργεια-Νερό) και τα οργανικά απόβλητα στην επίτευξη κυκλικής οικονομίας άνθρακα» με ομιλήτρια: την Dr. S. Guran στις: 11 Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:30 στο: Αμφιθέατρο Εκδηλώσεων, Κτίριο Τμήματος Νοσηλευτικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Γαιόπολις, Λάρισα.

Η διάλεξη θα γίνει στην Αγγλική και θα δοθεί χρόνος για συζήτηση με την Dr. S. Guran.

Περισσότερες Πληροφορίες στο συνημμένο αρχείο

Ημερομηνία:10.12.2019

Πηγή:www.jobfind.gr

 

«Η Shoah στην Ελλάδα. Ιστορία και μνήμη»

«Η Shoah στην Ελλάδα. Ιστορία και μνήμη»

Το Mémorial de la Shoah οργανώνει με το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου ένα πρόγραμμα για τους φοιτητές με θέμα τη συγκριτική προσέγγιση της Shoah, των γενοκτονιών και της μαζικής βίας στον 20ό αιώνα.

Με την ευκαιρία αυτής της εκδήλωσης, η κ. Οντέτ Βαρών Βασάρ, ιστορικός, διδάκτωρ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνεργάτης του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, θα δώσει στο Γαλλικό Ινστιτούτο μια διάλεξη με τίτλο: «Η Shoah στην Ελλάδα. Ιστορία και μνήμη».

Η εξόντωση των Ελλήνων Εβραίων από τους Ναζί ανέρχεται στο 83% των μελών της προπολεμικής εβραϊκής κοινότητας. Παρά αυτό το τρομακτικό ποσοστό οι πρώτες δεκαετίες ήταν δεκαετίες σιωπής και αφάνειας. Η πορεία από την εποχή της σιωπής έως την ανάδυση αυτής της μνήμης στην ελληνική κοινωνία ήταν μακρά και δύσκολη.

Η παρουσίαση πρόκειται να διηγηθεί αυτήν την πορεία, μια πορεία που εντέλει επέτρεψε στη Shoah να λάβει τη θέση της τόσο στην εκπαίδευση της ελληνικής κοινωνίας όσο και στην συλλογική μνήμη όλων των τελευταίων δεκαετιών.

Γεννημένη στην Αθήνα, κι έχοντας ολοκληρώσει σπουδές Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι και σπουδές Μετάφρασης στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (CTL), η Οντέτ Βαρών-Βασάρ είναι ιστορικός και μεταφράστρια της γαλλικής λογοτεχνίας. Έχει επίσης μεταφράσει την Σαρλότ του Νταβίντ Φοενκινός (Εστία 2018) και το Σολάλ του Αλμπέρ Κοέν (Εξάντας, 2019). Έχει διατελέσει καθηγήτρια ιστορίας στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (2001-2017). Συνεργάζεται με το Μουσείο Εβραίων Ελλάδος για την εκπαίδευση των καθηγητών της δευτεροβάθμιας για την διδασκαλία της Shoah και οργανώνει το δικό της σεμινάριο για την Shoah. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στην Αντίσταση στην Κατοχή, στην Γενοκτονία των Εβραίων, στη μνήμη και στις αναπαραστάσεις της στη σύγχρονη λογοτεχνία.

Eπιπλέον έχουν εκδοθεί έργα της: H ενηλικίωση μιας γενιάς. Νέοι και νέες στην Κατοχή και στην Αντίσταση (Εστία, Αθήνα 2009)/ Η ανάδυση μιας δύσκολης μνήμης. Κείμενα για τη γενοκτονία των Εβραίων, (Εστία, Αθήνα 2013), καθώς και το Des Sépharades aux Juifs grecs. Histoire, mémoire et identité (εκδ. Le Manuscrit, Παρίσι 2019).

Είσοδος ελεύθερη, ταυτόχρονη μετάφραση

Ημερομηνία:5.12.2019

Πηγή:www.career.uth.gr

 

Oμιλία με θέμα: «Ποιος ο ρόλος του ψυχολόγου στο σχολείο; Η συνεργασία του με γονείς και εκπαιδευτικούς»

Oμιλία με θέμα: «Ποιος ο ρόλος του ψυχολόγου στο σχολείο; Η συνεργασία του με γονείς και εκπαιδευτικούς»

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των περιοχών Αγριάς, Λεχωνίων και Δράκειας, έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν σε ομιλία που διοργανώνουν με θέμα: «Ποιος ο ρόλος του ψυχολόγου στο σχολείο; Η συνεργασία του με γονείς και εκπαιδευτικούς»

Ομιλήτρια: Κωστούλα Δήμητρα, Ψυχολόγος, Παιγνιοθεραπεύτρια και Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019, στις 17:00, στο Αμφιθέατρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγριάς (Τέρμα Πορφυρογένη, Αγριά). ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ημερομηνία:4.12.2019
Πηγή:www.career.uth.gr
 

Επιστημονική Διάλεξη με θέμα: Μεθοδολογία Ανάλυσης και Σχεδιασμού Πασσαλοθεμελιώσεων με Φέρουσα Πλάκα υπό Διάφορες Φορτίσεις

Επιστημονική Διάλεξη με θέμα: Μεθοδολογία Ανάλυσης και Σχεδιασμού Πασσαλοθεμελιώσεων με Φέρουσα Πλάκα υπό Διάφορες Φορτίσεις

Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Αιμίλιος Κωμοδρόμος, Καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΠΘ

Τετάρτη 4/12/2019, Ώρα:14:00, Αίθουσα A2, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών

Περίληψη: Αντικείμενο της διάλεξης αποτελεί η κάλυψη του κενού ανάμεσα στην πρακτικά ανεφάρμοστη πλήρη τριαδιάστατη ανάλυση και τις απλοποιημένες μεθόδους προσέγγισης του προβλήματος των συνδυασμένων θεμελιώσεων (Combined Pile Raft Foundation, CPRF). Παρουσιάζεται μεθοδολογία ανάλυσης, κατά την οποία λαμβάνεται υπόψη η αλληλεπίδραση πασσάλων-εδάφους-πλάκας, η επίπτωση από τη λειτουργία ομάδας πασσάλων και η επίπτωση της θέσης κάθε πασσάλου τόσο κατά τη δράση αξονικής όσο και κατά τη δράση πλευρικής φόρτισης. Η  πλήρης συμβατότητα της προτεινόμενης μεθόδου με προγράμματα ανάλυσης κατασκευών δίνει τη δυνατότητα ενσωμάτωσής της σε υφιστάμενους κώδικες, με χαρακτηριστική εφαρμογή στο πρόγραμμα Π.Σ. SOFISTIK.

Ημερομηνία:4.12.2019

Πηγή:www.career.uth.gr

 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 1 από 12

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Η λίστα με όλα τα διαθέσιμα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Search

Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων είναι μία εκπτωτική κάρτα, η οποία απευθύνεται σε νέους ηλικίας από 13 έως 30 ετών και προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και σε 37 ακόμα χώρες του εξωτερικού, σε κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών, όπως: πολιτισμός, εκπαίδευση, καταστήματα, μεταφορές, τουρισμός, υγεία.Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Νεα σε μορφη RSS

Αναζήτηση Εργασίας
Ανακοινώσεις
Υποτροφίες

Disabled.GR

Disabled.gr - Portal για την αναπηρία

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ/Η' ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων της Επιτροπής Ερευνών του Παν/μιου Θεσσαλίας υλοποιείται το έργο «H πρόσβαση των Φοιτητών με Ειδικές Ανάγκες στο φυσικό και μαθησιακό περιβάλλον του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» (Επ. Υπεύθυνη Μάγδα Νικολαραΐζη). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την καταγραφή των αναγκών των φοιτητών/τριών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΦμεΑ) σχετικά με την προσβασιμότητά τους στο ΠΘ, την υποστήριξη των ΦμεΑ από τους συμφοιτητές τους που λειτουργούν ως βοηθοί και την υποστήριξη των διδασκόντων με ΦμεΑ. Για τους βοηθούς θα υπάρχει και μία συμβολική αμοιβή.
Παρακαλούνται οι φοιτητές και οι διδάσκοντες του ΠΘ να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του προγράμματος http://prosvasi.uth.gr για να ενημερωθούν για το πρόγραμμα, να βρουν πληροφορίες για τα άτομα με αναπηρία και επίσης  να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα σχετικά έντυπα.

Research Jobs

Η στήλη Research Jobs http://www.researchgate.net/jobs/research/ της πλατφόρμας ResearchGate δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης εργασίας στον ερευνητικό τομέα, σε οργανισμούς ανά τον κόσμο.

Polls

Είναι χρήσιμος αυτός ο δικτυακός τόπος (site)
 

Login


Stats

Μέλη : 5
Περιεχόμενο : 21258
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 12506303