www.career.uth.gr

Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
 • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
 • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική -- Ανακοινώσεις -- Συνέδρια
Συνέδρια


Πανελλήνιο Συνέδριο Ημέρες Πνευμονολογίας

Πανελλήνιο Συνέδριο Ημέρες Πνευμονολογίας

15-18 Οκτωβρίου στο Βόλο με παράλληλη διαδραστική αναμετάδοση

Η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας οργανώνει για 21ο συνεχές έτος το συνέδριο της, στο ξενοδοχείο Ξενία στο Βόλο το τριήμερο 15-18 Οκτωβρίου. Η Πέμπτη, πρώτη ημέρα του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί το Νοσηλευτικό Σεμινάριο με την συνεργασία του Τμήματος της Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του γραφείου εκπαίδευσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Το βράδυ της ίδιας μέρας στις 7μμ θα συζητηθούν επίκαιρα θέματα όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Βόλο και η εφαρμογή αντικαπνιστικού νόμου. Τις επόμενες ημέρες του συνεδρίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαλέξεις, συζητήσεις ενδιαφερόντων περιστατικών, πρόσφατες εξελίξεις στην πνευμονολογία.

Το συνέδριο θα τελειώσει το μεσημέρι της Κυριακής 1μμ με παρουσίαση κειμένων, έργων ζωγραφικής και ταινία μικρού μήκους με θέματα εμπνευσμένα από τον εγκλεισμό στην αρχική φάση της πανδημίας. Πλήρες πρόγραμμα θα βρείτε στον ιστότοπο:  https://congressworld.gr/event/pneumonology-days-2020/?fbclid=IwAR03SVXjYgxeFZZWCtg46cWpBdf_SIuQWCj-O89E5A5nrPuOVBWwEYGV4VU

Ημερομηνία:12.10.2020
Πηγή:www.career.uth.gr
 

(Online) Διεθνές Συνέδριο | Οπτικός Γραμματισμός και Οπτικές Τεχνολογίες στην Διδασκαλία, τη Μάθηση και την Ενσωμάτωση

Διεθνές, Εκπαιδευτικό Συνέδριο (Online) Διεθνές Συνέδριο | Οπτικός Γραμματισμός και Οπτικές Τεχνολογίες στην Διδασκαλία, τη Μάθηση και την Ενσωμάτωση 29/10/2020 | Δωρεάν Συμμετοχή

Η ευρωπαϊκή σύμπραξη CiELLπροσκαλεί τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας (καθηγητές, εκπαιδευτικούς, σπουδαστές) να δηλώσουν συμμετοχή στο Συνέδριο με θέμα «Οπτικός Γραμματισμός και Οπτικές Τεχνολογίες στην Διδασκαλία, τη Μάθηση και την Ενσωμάτωση».

Το συνέδριο θα λάβει χώρα διαδικτυακά την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020 με ώρα έναρξης 11.00 πμ και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέχρι και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020, στο σύνδεσμο https://ciell.eu/conferenceeng/greek/

Προτάσεις ομιλιών – παρεμβάσεων γίνονται δεκτές από την conference chair, στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. (Dr. J. Sime, LancasterUniv.). Παρακαλούμε περιορίστε την πρότασή σας σε 300 λέξεις.

Πληροφορίες στα Ελληνικά: κ. Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. (AKTOCollege)

Περιεχόμενο: Οι εκπαιδευτικές τεχνολογίες και η διαδικτυακή μάθηση προωθούν την οπτική μάθηση και διευκολύνουν τη δικτύωση με άτομα και πηγές. Το διεθνές αυτό συνέδριο προάγει τον διάλογο μεταξύ εκπαιδευτικών, ερευνητών, τεχνολόγων μάθησης και σχεδιαστών εκπαιδευτικών προγραμμάτων γύρω από τον τρόπο χρήσης και κατανόησης της οπτικής γλώσσας σε ολοκληρωμένο πλαίσιο, εξυπηρετώντας τις ανάγκες των εκπαιδευομένων στη δια βίου μάθηση και τις απαιτήσεις των πολιτών του κόσμου.

Το Συνέδριο αποτελεί ευκαιρία επαγγελματικής ανάπτυξης και σας παρέχει την ευκαιρία να μάθετε, να συζητήσετε και να μοιραστείτε εμπειρίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο τα κόμικς χρησιμοποιούνται στη διδασκαλία, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να δικτυωθείτε με άλλα μέλη της παγκόσμιας εκπαιδευτικής κοινότητας.

Το συνέδριο στοχεύει στην προώθηση της έρευνας και της πρακτικής στον οπτικό γραμματισμό και τις οπτικές τεχνολογίες στη διδασκαλία, τη μάθηση και την ένταξη.

Το συνέδριο θα επικεντρωθεί στα κάτωθι θέματα:

 • Χρήση κόμικς και γραφικών μυθιστορημάτων στην εκπαίδευση
 • Υποστήριξη της ένταξης με τον οπτικό γραμματισμό και τις οπτικές τεχνολογίες στην εκπαίδευση
 • Πολιτιστικές διαφορές στην οπτική γνώση και χρήση οπτικών τεχνολογιών στην εκπαίδευση
 • Θέματα προσβασιμότητας στην εκπαιδευτική οπτική επικοινωνία
 • Εκπαίδευση με νέες οπτικές τεχνολογίες (όπως εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα).
 • Θεωρία και πρακτική στη χρήση οπτικών τεχνολογιών σε εξ αποστάσεως, διαδικτυακής και ευέλικτης μάθησης
 • Περιπτωσιολογικές μελέτες οπτικής μάθησης
 • Αξιολογήσεις εργαλείων οπτικής μάθησης
 • Προοπτικές ενσωμάτωσης στη μάθηση με εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας
 • Θεωρητικά ζητήματα σχετικά με πρακτικές διδασκαλίας χωρίς αποκλεισμούς και δημοκρατικές πρακτικές διδασκαλίας.

Χρηματοδότηση:Το συνέδριο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ERASMUS+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως μέρος του σχεδίου «ComicsforInclusiveEnglishLanguageLearning» υπό την επιδότηση με αριθμό 2018-1-UK01-KA203-048195. Οι συμμετέχοντες φορείς είναι το LancasterUniversity (ΗΒ), Friedrich-AlexanderUniversity (Γερμανία), UniversityofCyprus (Κύπρος) andAKTO (Ελλάδα).

ΑΚΤΟ | www.akto.gr | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. | 2105230130

Ημερομηνία:12.10.2020

Πηγή:www.career.uth.gr

 

 

5o Συνέδριο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Virtual CSUM2020)

5o Συνέδριο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Virtual CSUM2020)

Το Εργαστήριο Κυκλοφορίας, Μεταφορών και Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας (TTLog) του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργανώνει το 5ο Συνέδριο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Conference on Sustainable Urban Mobility 2020 – Virtual CSUM2020), το οποίο θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά στις 17-19 Ιουνίου 2020.

Ο κύριος θεματικός άξονας του Virtual CSUM2020 είναι: “Advances in Mobility as a Service Systems”. Οι 3 ημέρες του Συνεδρίου περιλαμβάνουν:

 • Παρουσίαση 113 επιστημονικών εργασιών
 • Διεξαγωγή 2 Special Sessions
 • Διαλέξεις 3 προσκεκλημένων ομιλητών
 • Εκπαιδευτικό σεμινάριο από τη Marathon Data Systems

Τη συμμετοχή τους στο Συνέδριο έχουν επιβεβαιώσει περισσότερα από 300 άτομα από 25 χώρες, τα οποία προέρχονται από τον ερευνητικό – ακαδημαϊκό χώρο, τον δημόσιο τομέα, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιωτικές εταιρείες.

Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά στο πρόγραμμα και τις δραστηριότητες του Συνεδρίου, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.csum.civ.uth.gr/.

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Ιστοσελίδα Συνεδρίου: http://csum.civ.uth.gr/

Ημερομηνία:17.06.2020

Πηγή:www.career.uth.gr

 

4th EWaS International Conference: Valuing the "Water, Carbon, Ecological" footprints of human activities

4th EWaS International Conference: Valuing the "Water, Carbon, Ecological" footprints of human activities

To 4o Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο EWaS4 (Efficient Water Systems) International Conference: “Valuing on the Water, Carbon, Ecological Footprints of Human Activities” το οποίο θα διεξαχθεί ψηφιακά κατά το διάστημα 24-27 Ιουνίου 2020, διοργανώνεται από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Πρόεδρος του συνεδρίου είναι ο κ. Β. Κανακούδης, καθηγητής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Π.Θ. και αντιπρόεδρος ο κ. Ε. Κεραμάρης επίκουρος καθηγητής στο ίδιο τμήμα.

Το συγκεκριμένο διεθνές συνέδριο είναι το 4ο της ομώνυμης σειράς εξειδικευμένων συνεδρίων EWaS (Efficient Water Systems), με ιδρυτή τον καθηγητή Β. Κανακούδη.

Στο εξειδικευμένο αυτό συνέδριο θα συμμετέχουν περισσότερα από 200 άτομα από 20 χώρες, που προέρχονται από τον ερευνητικό – ακαδημαϊκό χώρο, τον δημόσιο τομέα, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιωτικές εταιρείες. Στη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστούν 72 επιστημονικές εργασίες, ενώ θα διεξαχθούν 7 τακτικές συνεδρίες και 4 ειδικές συνεδρίες, που καλύπτουν θέματα - προκλήσεις σε όλο τον κύκλο νερού. Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν τρεις διαλέξεις προσκεκλημένων ομιλητών – διακεκριμένων επιστημόνων από πανεπιστήμια της Ιταλίας καθώς και από την Ελλάδα.

Το συνέδριο πραγματεύεται θέματα που αφορούν εκτός των άλλων στην μετεξέλιξη των αστικών κέντρων σε «έξυπνες» πόλεις εξοπλισμένες με αναβαθμισμένα συστήματα νερού, αποχέτευσης, ομβρίων και επεξεργασίας λυμάτων, σε θέματα αντιπλημμυρικής προστασίας και ανάλυσης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στους υδατικούς πόρους, και σε θέματα ασθενειών που οφείλονται στην ακαταλληλότητα του πόσιμου νερού.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο http://ewas4.civ.uth.gr/

Ημερομηνία:17.06.2020

Πηγή:www.career.uth.gr

 

Διεθνές Ανθρωπολογικό Συνέδριο Distribute 2020

Πρόσκληση σε «διαδικτυακό Συνέδριο» Ανθρωπολογίας,

Distribute 2020 (Πέμ. 7 - Σάβ. 9.05.2020)

Σας ενημερώνουμε με χαρά ότι ξεκινάει μεθαύριο Πέμπτη 7 Μαΐου (έως το Σάββατο 9 Μαΐου) το Διεθνές Ανθρωπολογικό Συνέδριο Distribute 2020 που διοργανώνεται από τις επιστημονικές εταιρείες Society for Cultural Anthropology (SCA) και Society for Visual Anthropology (SVA) των Ηνωμένων Πολιτειών. Το συνέδριο είχε αρχικά σχεδιαστεί σε «διαδικτυακή» μορφή λόγω προβληματισμών σχετικά με την επιβάρυνση του κλίματος και τις οικονομικές και γεωπολιτικές ανισότητες στην πρόσβαση σε τέτοια ακαδημαϊκά event αλλά ανταποκρίθηκε στις νέες ανάγκες επιστημονικής επικοινωνίας και συναναστροφής στη συνθήκη της πανδημίας SARS-CoV-2.

Πέρα από τις συνεδρίες που περιλαμβανονται στο κεντρικό πρόγραμμα του διεθνούς συνεδριου, έχουν διοργανωθεί παράλληλες δράσεις και συζητήσεις από τοπικούς κόμβους σε όλο τον πλανήτη. Η θεματική του συνεδρίου - «Distribute» - θέτει υπό συζήτηση τις σύγχρονες θεωρίες, πρακτικές και μορφές διανομής και αναδιανομής (των πόρων, των ανθρώπινων και μη-ανθρώπινων όντων, της γνώσης, της εξουσίας). Επιπλέον, συνδυάζοντας τη διαδικτυακή προβολή μαγνητοσκοπημένων πάνελ με «ζωντανές» συνεδρίες σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης αναζητά -υπερβαίνοντας τη συμβατική μορφή ενός συνεδρίου- να προωθήσει τη γνώση ως ένα δίκτυο ανταλλαγής μέσω δημοκρατικών πρακτικών.

Ο ελληνικός κόμβος (Greek Node) περιλαμβάνει επιλεγμένα πάνελ του κεντρικού προγράμματος, τέσσερις «έκτακτες» στρογγυλές τράπεζες σχετικά με την πανδημία και την προβολή επιλεγμένων εθνογραφικών ταινιών από το κεντρικό πρόγραμμα. Οι συνεδρίες του Κεντρικού Προγράμματος διατίθενται από την επίσημη πλατφόρμα του Συνεδρίου (https://distribute.utoronto.ca/) ενώ οι παράλληλες δράσεις του ελληνικού κόμβου θα υλοποιηθούν μέσω της πλατφόρμας Zoom (οι απαραίτητοι σύνδεσμοι ενσωματωμένοι στο πρόγραμμα του Συνεδρίου). Την ευθύνη της οργάνωσης έχει το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (ΙΑΚΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μελέτης του Πολιτισμού, των Συνόρων και του Κοινωνικού Φύλου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και το Ερευνητικό πρόγραμμα Αnthrobombing, με την υποστήριξη του Wenner-Gren Foundation for Anthropological Research.

Γλώσσες εργασίας θα είναι η αγγλική (για τις μαγνητοσκοπημένες συνεδρίες του κεντρικού προγράμματος) και η ελληνική (για τα στρογγυλά τραπέζια που οργανώνονται από τον ελληνικό κόμβο). Οι απαραίτητοι σύνδεσμοι για την παρακολούθηση των συζητήσεων βρίσκονται ενσωματωμένοι στο πρόγραμμα το οποίο παρατίθεται στον σύνδεσμο που ακολουθεί. Η Οργανωτική Επιτροπή και το σύνολο των συμμετεχόντων και συμμετεχουσών σε αυτό το συνεδριακό εγχείρημα συζητούν και στοχάζονται, μέσα από νέους δρόμους επικοινωνίας και ψηφιακής κοινωνικότητας, προκειμένου η συνθήκη της πανδημίας να μην αποτελέσει άλλοθι για τον περιορισμό του κριτικού στοχασμού, της επιστημονικής αναζήτησης και της δημοκρατικής συμμετοχής.

Για οποιαδήποτε πληροφορία απευθύνεστε: Αλεξάνδρα Σιώτου ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. )

Περισσότερες Πληροφορίες στο συνημμένο αρχείο
Ημερομηνία:05.05.2020
Πηγή:www.career.uth.gr
 


Σελίδα 1 από 5

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Η λίστα με όλα τα διαθέσιμα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 

Search

Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων είναι μία εκπτωτική κάρτα, η οποία απευθύνεται σε νέους ηλικίας από 13 έως 30 ετών και προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και σε 37 ακόμα χώρες του εξωτερικού, σε κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών, όπως: πολιτισμός, εκπαίδευση, καταστήματα, μεταφορές, τουρισμός, υγεία.Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Νεα σε μορφη RSS

Αναζήτηση Εργασίας
Ανακοινώσεις
Υποτροφίες

Disabled.GR

Disabled.gr - Portal για την αναπηρία

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ/Η' ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων της Επιτροπής Ερευνών του Παν/μιου Θεσσαλίας υλοποιείται το έργο «H πρόσβαση των Φοιτητών με Ειδικές Ανάγκες στο φυσικό και μαθησιακό περιβάλλον του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» (Επ. Υπεύθυνη Μάγδα Νικολαραΐζη). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την καταγραφή των αναγκών των φοιτητών/τριών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΦμεΑ) σχετικά με την προσβασιμότητά τους στο ΠΘ, την υποστήριξη των ΦμεΑ από τους συμφοιτητές τους που λειτουργούν ως βοηθοί και την υποστήριξη των διδασκόντων με ΦμεΑ. Για τους βοηθούς θα υπάρχει και μία συμβολική αμοιβή.
Παρακαλούνται οι φοιτητές και οι διδάσκοντες του ΠΘ να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του προγράμματος http://prosvasi.uth.gr για να ενημερωθούν για το πρόγραμμα, να βρουν πληροφορίες για τα άτομα με αναπηρία και επίσης  να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα σχετικά έντυπα.

Research Jobs

Η στήλη Research Jobs http://www.researchgate.net/jobs/research/ της πλατφόρμας ResearchGate δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης εργασίας στον ερευνητικό τομέα, σε οργανισμούς ανά τον κόσμο.

Polls

Είναι χρήσιμος αυτός ο δικτυακός τόπος (site)
 

Login


Stats

Μέλη : 5
Περιεχόμενο : 23322
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 14910450