www.career.uth.gr

Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική -- Ανακοινώσεις -- Συνέδρια
Συνέδρια


Συνέδριο με θέμα: Η κοινωνιολογική προοπτική για μια Κοινωνία της Βιώσιμης Ανάπτυξης

Συνέδριο με θέμα: Η κοινωνιολογική προοπτική για μια Κοινωνία της Βιώσιμης Ανάπτυξης

Το Εργαστήριο Κοινωνιολογίας της Παιδείας και του Πολιτισμού και το Ελληνικό Δίκτυο Λύσεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του ΟΗΕ οργανώνουν Συνέδριο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στις 16 και 17 Δεκεμβρίου 2019 με θέμα: Η κοινωνιολογική προοπτική για μια Κοινωνία της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Το συνέδριο που οργανώνεται από το Εργαστήριο Κοινωνιολογίας της Παιδείας και του Πολιτισμού και το Ελληνικό Δίκτυο Λύσεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του ΟΗΕ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στις 16 και 17 Δεκεμβρίου 2019 με θέμα Η κοινωνιολογική προοπτική για μια Κοινωνία της Βιώσιμης Ανάπτυξης επιδιώκει να συμβάλει με ένα ειδικό τρόπο σε αυτή τη συζήτηση περί βιώσιμης ανάπτυξης και να διαμορφώσει ένα πεδίο διεπιστημονικού διαλόγου ανάμεσα σε επιφανή μέλη από τις κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές επιστήμες, εμμένοντας σε ζητήματα που βαθαίνουν κυρίως την πολιτιστική διάσταση των σχετικών προβληματισμών, συμβάλλουν στην κατάρτιση μιας πολιτικής ατζέντας ενεργειών, και κυρίως προετοιμάζουν τη δέσμευση των εκπαιδευτικών θεσμών στον προσανατολισμό της βιώσιμης ανάπτυξης.

Περισσότερες Πληροφορίες

Ημερομηνία:4.12.2019

Πηγή:www.diorismos.gr

 

6ο ΔΙΕΘΝEΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ''Επικοινωνία, πληροφόρηση, ενημέρωση και εκπαίδευση στην ύστερη νεωτερικότητα ''

6ο ΔΙΕΘΝEΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ''Επικοινωνία, πληροφόρηση, ενημέρωση και εκπαίδευση στην ύστερη νεωτερικότητα ''

Το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, μετά την επιτυχή πραγματοποίηση πέντε πανελλήνιων/διεθνών επιστημονικών συνεδρίων, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει προς τα μέλη, τους συνεργάτες και τους φίλους του, την επιστημονική και εκπαιδευτική κοινότητα και κάθε ενδιαφερόμενο, ότι προγραμματίζει την οργάνωση του 6ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου, με κεντρικό θέμα: «Επικοινωνία, πληροφόρηση, ενημέρωση και εκπαίδευση στην ύστερη νεωτερικότητα»

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης, στις 3-5 Απριλίου 2020.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Έναρξη υποβολής περιλήψεων: 15 Σεπτεμβρίου 2019

Λήξη υποβολής περιλήψεων: 30 Νοεμβρίου 2019

Λήξη υποβολής εργασίας για βράβευση: 20 Δεκεμβρίου 2019

Ενημέρωση για αποδοχή περιλήψεων και συμμετοχή: έως 10 Ιανουαρίου 2020

Υλοποίηση Συνεδρίου: 3-5 Απριλίου 2020

Όσοι και όσες επιθυμείτε να συμμετάσχετε στο Συνέδριο ως εισηγητές –με εισήγηση ή  αναρτημένη ανακοίνωση ή εργαστήριο– πρέπει να αποστείλετε περίληψη της εργασίας σας μέσω της ειδικής φόρμας στην ιστοσελίδα http://www.iake.gr ή http://iake.weebly.com, όπου υπάρχουν και οι απαιτούμενες οδηγίες. Το κείμενο της περίληψης πρέπει να είναι μέχρι 300 λέξεις και να συνοδεύεται από τα στοιχεία των συγγραφέων, καθώς και την αναγραφή του είδους της εργασίας και του θεματικού άξονα που ανήκει.

Επισημαίνεται ότι κάθε εισηγητής δεν μπορεί να συμμετέχει σε πάνω από δύο συνολικά εισηγήσεις/ανακοινώσεις είτε ως πρώτος είτε ως δεύτερος εισηγητής.

Η αποδοχή ή όχι της περίληψης θα ανακοινωθεί έως τις 10 Ιανουαρίου 2020.

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο, τη διαμονή στην πόλη κ.λπ. θα βρίσκετε στην ιστοσελίδα του Ι.Α.Κ.Ε: http://www.iake.gr και http://iake.weebly.com

Ημερομηνία:15.11.2019

Πηγή:www.career.uth.gr

 

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου «Κ.Κ.Π.Π.Η.», Ν.Π.Δ.Δ. υπό τον έλεγχο και την εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με χαρά σας ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 1 ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου.

Οι εργασίες του Συνεδρίου υπό τον τίτλο «Οι Ώρες, Παρακολουθώντας τα Έργα των Ανθρώπων», Η Αναπηρία χθες και σήμερα, θα λάβουν χώρα στις 28-30 Μαΐου 2020 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών & στο ξενοδοχείο Grand Serai, στα Ιωάννινα.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Κ.Κ.Π.Π.Η., σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Ιωαννιτών και έχει υποβληθεί αίτημα ώστε να τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στόχοι του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου είναι η ανάδειξη της προσέγγισης της αναπηρίας στους ιστορικούς χρόνους, η καταγραφή και αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης στην χώρα μας τα τελευταία 100 χρόνια καθώς και η αναγκαιότητα επανανοηματοδότησης της αναπηρίας, ως το μεγάλο στοίχημα. Το Συνέδριο αναμένεται να λειτουργήσει ως ο προπομπός των ακόλουθων συνεδρίων με ειδικά θέματα, καθιστώντας το ένα σημαντικό θεσμό με εθνική εμβέλεια που θα διεξάγεται στην Ήπειρο.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ως σύνεδροι ή ως εισηγητές στο Συνέδριο υποβάλλοντας περιλήψεις των εργασιών τους για Ελεύθερη Ανακοίνωση (oral), καλούνται να υποβάλλουν την συμμετοχή ή την περίληψη των εργασιών τους.

Σημαντικές Ημερομηνίες:

Ημερομηνία Λήξης Υποβολής Περιλήψεων: 28 Φεβρουαρίου 2020

Ημερομηνία Ενημέρωσης Αποδοχής ή Απόρριψης Περιλήψεων: 15 Απριλίου 2020

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ και θα γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του Κ.Κ.Π.Π.Η. https://kkppe.gr/

Ημερομηνία:14.11.2019

Πηγή:www.career.uth.gr

 

Διεξαγωγή Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνεδρίου: «Προτάσεις Τέχνης και Πολιτισμού στην Εκπαίδευση»

Διεξαγωγή Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνεδρίου: «Προτάσεις Τέχνης και Πολιτισμού στην Εκπαίδευση»

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο σε συνεργασία με τα ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας και τον Δήμο Αμπελοκήπων –Μενεμένης με θέμα: «Προτάσεις Τέχνης και Πολιτισμού στην Εκπαίδευση» στη Θεσσαλονίκη, στις 22, 23 και 24 Νοεμβρίου 2019.

Χώροι διεξαγωγής συνεδρίου: Παρασκευή 22/11/2019 : Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο Αμπελοκήπων Σάββατο 23 και Κυριακή 24/11/2019 : 2o και 12o Δημ. Σχολεία Αμπελοκήπων

Οι Σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κεντρικές ομιλίες, συζήτηση στρογγυλής τράπεζας και ένα πλήθος προφορικών εισηγήσεων, ερευνητικών μελετών και καινοτόμων διδακτικών προτάσεων που προωθούν την ανάπτυξη γόνιμου και δημιουργικού διαλόγου ανάμεσα στην εκπαιδευτική κοινότητα και τους φορείς της άτυπης εκπαίδευσης (χώροι πολιτισμού).

Επιπλέον, θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε βιωματικά εργαστήρια.

Δηλώσεις συμμετοχής στα βιωματικά εργαστήρια: https://forms.gle/kHoM8MLLqFvU8TQS6

Πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή του συνεδρίου και τις περιλήψεις των βιωματικών εργαστηρίων θα βρείτε στην ιστοσελίδα: https://synart.sites.sch.gr/

Η είσοδος είναι ελεύθερη, χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Οι Σύνεδροι θα λάβουν βεβαιώσεις παρακολούθησης-συμμετοχής.

Ημερομηνία:11.11.2019

Πηγή:www.career.uth.gr

 

ΙΣΤ’ Διεθνές Συνέδριο της ΠΕΕ στον Βόλο

Συνέδριο με θέμα "Το σχολείο στη δημοκρατία, η δημοκρατία στο σχολείο"

Tα τρία Παιδαγωγικά Τμήματα της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Παιδαγωγική Εταιρείας Ελλάδος (ΠΕΕ) διοργανώνουν το ΙΣΤ’ Διεθνές Συνέδριο της ΠΕΕ στον Βόλο. Ο χρόνος διεξαγωγής του Συνεδρίου είναι οι ημερομηνίες 29-30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου 2019.

Το θέμα του Συνεδρίου είναι: "Το σχολείο στη δημοκρατία, η δημοκρατία στο σχολείο". Έχοντας ως αφετηρία την έννοια της δημοκρατίας ως τρόπου ζωής και όχι απλά ως συστήματος διακυβέρνησης και δεδομένου του επιστημονικού διαλόγου που έχει αναπτυχθεί διεθνώς για την καλλιέργεια της πολιτικής και δημοκρατικής συνείδησης των μαθητών, την παροχή ίσων ευκαιριών σε όλους στην εκπαίδευση, τη συμμετοχική δράση όλων των εμπλεκόμενων στη σχολική εκπαίδευση και επομένως τον επαναπροσδιορισμό ενός δημοκρατικού σχολείου στη σύγχρονη κοινωνία, αποφασίστηκε το εν λόγω θέμα από κοινού με μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου και τα οποία υπηρετούν ως μέλη ΔΕΠ στα τρία Παιδαγωγικά Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Οι Γενικές Συνελεύσεις των τριών Παιδαγωγικών Τμημάτων έχουν εγκρίνει τη συμμετοχή στη διοργάνωση και διεξαγωγή του ΙΣΤ’ Διεθνούς Συνεδρίου της ΠΕΕ.

Σύνεδροι από όλη την επικράτεια της χώρας και από την αλλοδαπή μπορούν να συμμετέχουν. Πληροφορίες για την οργάνωση και διεξαγωγή του Συνεδρίου βρίσκονται στην ιστοσελίδα http://pee2019.uth.gr/index.php/el/.

Ημερομηνία:11.11.2019
Πηγή:www.career.uth.gr
 


Σελίδα 1 από 4

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Η λίστα με όλα τα διαθέσιμα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Search

Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων είναι μία εκπτωτική κάρτα, η οποία απευθύνεται σε νέους ηλικίας από 13 έως 30 ετών και προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και σε 37 ακόμα χώρες του εξωτερικού, σε κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών, όπως: πολιτισμός, εκπαίδευση, καταστήματα, μεταφορές, τουρισμός, υγεία.Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Νεα σε μορφη RSS

Αναζήτηση Εργασίας
Ανακοινώσεις
Υποτροφίες

Disabled.GR

Disabled.gr - Portal για την αναπηρία

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ/Η' ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων της Επιτροπής Ερευνών του Παν/μιου Θεσσαλίας υλοποιείται το έργο «H πρόσβαση των Φοιτητών με Ειδικές Ανάγκες στο φυσικό και μαθησιακό περιβάλλον του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» (Επ. Υπεύθυνη Μάγδα Νικολαραΐζη). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την καταγραφή των αναγκών των φοιτητών/τριών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΦμεΑ) σχετικά με την προσβασιμότητά τους στο ΠΘ, την υποστήριξη των ΦμεΑ από τους συμφοιτητές τους που λειτουργούν ως βοηθοί και την υποστήριξη των διδασκόντων με ΦμεΑ. Για τους βοηθούς θα υπάρχει και μία συμβολική αμοιβή.
Παρακαλούνται οι φοιτητές και οι διδάσκοντες του ΠΘ να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του προγράμματος http://prosvasi.uth.gr για να ενημερωθούν για το πρόγραμμα, να βρουν πληροφορίες για τα άτομα με αναπηρία και επίσης  να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα σχετικά έντυπα.

Research Jobs

Η στήλη Research Jobs http://www.researchgate.net/jobs/research/ της πλατφόρμας ResearchGate δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης εργασίας στον ερευνητικό τομέα, σε οργανισμούς ανά τον κόσμο.

Polls

Είναι χρήσιμος αυτός ο δικτυακός τόπος (site)
 

Login


Stats

Μέλη : 5
Περιεχόμενο : 21258
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 12506394