www.career.uth.gr

Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική -- AMEA -- Ανακοινώσεις -- Ενημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ 04/10/2010

Ενημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ 04/10/2010

Ένα υπερβολικά ενδιαφέρον πρόγραμμα για την ανάπτυξη τεχνολογιών προστιθέμενης αξίας βρίσκεται στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=32905 και το αντικείμενο του μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να αξιοποιηθεί άμεσα από την κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες. Το πρόβλημα με αυτά τα προγράμματα είναι πως συνοδεύονται από υπερβολικά πολύ γραφειοκρατία που σκοτώνει την έμπνευση και την υποστήριξη.

Το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο της Δ.Ε.Η. φαίνεται να βρίσκεται προ των θυρών http://www.disabled.gr/lib/?p=29372, αλλά μέχρι και αυτή τη στιγμή που δεν έχουν ενημερωθεί τα ΚΕΠ για την ακριβή διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί από τους καταναλωτές της Δ.Ε.Η. και γι' αυτό ενδεχομένως να συναντήσετε προβλήματα στη διεκπεραίωση των υποθέσεων σας. Ένα ενδιαφέρον κείμενο δημοσιεύθηκε στην Ναυτεμπορική στο http://news.disabled.gr/?p=32897 και ενδεχομένως να είναι χρήσιμο για τους ενδιαφερόμενους.

Πληροφορίες για την εισαγωγή άνευ εξετάσεων ΑμεΑ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μπορείτε να διαβάσετε στο http://www.disabled.gr/forum/showthread.php?t=19822 και εάν έχετε απορίες μπορείτε να αφήσετε μήνυμα. Έμπειροι και ψαγμένοι χρήστες είναι έτοιμοι να απαντήσουν στα ερωτήματα σας, αρκεί να γνωρίζετε πως πάντα ενδέχεται να υπάρξει λανθασμένη ή υπερβολική ενημέρωση και γι' αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε εκ των προτέρων πως η ενημέρωση από το φόρουμ http://www.disabled.gr/forum/ γίνεται με δική σας ευθύνη. Μόνο στο http://www.disabled.gr/ και στο http://news.disabled.gr/ η ενημέρωση είναι ελεγμένη από όποιον υπογράφει το κείμενο.

Στις 29 Σεπτεμβρίου το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε με εγκύκλιό του προς όλα τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας, τα διαδικαστικά θέματα που αφορούν στις μετεγγραφές φοιτητών και σπουδαστών εσωτερικού, του ακαδημαϊκού έτους 2010-2011. Διαβάστε περισσότερα στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=29365

Πάντα οι εφημερίδες υπερβάλλουν αλλά σε γενικές γραμμές ισχύει πραγματικά «πρώην τρόφιμος ψυχιατρείου ανακηρύχθηκε διδάκτορας στο ΑΠΘ» και μπορείτε να διαβάσετε τη σχετική είδηση στο http://news.disabled.gr/?p=32837 ενώ τα αντικειμενικά γραμμένα κείμενα όπως αυτά έχουν εκδοθεί από τους πανεπιστημιακούς που υποστήριξαν την υποψηφιότητα βρίσκονται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=29173 και αξίζει να τα διαβάσετε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εισήχθη την Τρίτη στο νοσοκομείο και θα παραμείνει για νοσηλεία επί τέσσερις εβδομάδες προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία για έλκη κατάκλισης. Διαβάστε το υπόλοιπο της είδησης στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=32831 ενώ μπορείτε να παρακολουθήσετε και τη συζήτηση που γίνεται πάνω σε αυτό το θέμα στο φόρουμ στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/forum/showthread.php?t=19824

Το www.amea.eu είναι μια προσπάθεια πανελλήνιας καταγραφής των ελλειπών ή προβληματικών υποδομών πρόσβασης σε δημόσιους χώρους για άτομα με αναπηρία. Ο σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι να συμβάλει στην ανάπλαση ή την δημιουργία κατάλληλων υποδομών μέσω μιας συνεργασίας πολιτών και αρμόδιων αρχών.

Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

 

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Η λίστα με όλα τα διαθέσιμα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 

Search

Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων είναι μία εκπτωτική κάρτα, η οποία απευθύνεται σε νέους ηλικίας από 13 έως 30 ετών και προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και σε 37 ακόμα χώρες του εξωτερικού, σε κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών, όπως: πολιτισμός, εκπαίδευση, καταστήματα, μεταφορές, τουρισμός, υγεία.Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Νεα σε μορφη RSS

Αναζήτηση Εργασίας
Ανακοινώσεις
Υποτροφίες

Disabled.GR

Disabled.gr - Portal για την αναπηρία

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ/Η' ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων της Επιτροπής Ερευνών του Παν/μιου Θεσσαλίας υλοποιείται το έργο «H πρόσβαση των Φοιτητών με Ειδικές Ανάγκες στο φυσικό και μαθησιακό περιβάλλον του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» (Επ. Υπεύθυνη Μάγδα Νικολαραΐζη). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την καταγραφή των αναγκών των φοιτητών/τριών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΦμεΑ) σχετικά με την προσβασιμότητά τους στο ΠΘ, την υποστήριξη των ΦμεΑ από τους συμφοιτητές τους που λειτουργούν ως βοηθοί και την υποστήριξη των διδασκόντων με ΦμεΑ. Για τους βοηθούς θα υπάρχει και μία συμβολική αμοιβή.
Παρακαλούνται οι φοιτητές και οι διδάσκοντες του ΠΘ να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του προγράμματος http://prosvasi.uth.gr για να ενημερωθούν για το πρόγραμμα, να βρουν πληροφορίες για τα άτομα με αναπηρία και επίσης  να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα σχετικά έντυπα.

Research Jobs

Η στήλη Research Jobs http://www.researchgate.net/jobs/research/ της πλατφόρμας ResearchGate δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης εργασίας στον ερευνητικό τομέα, σε οργανισμούς ανά τον κόσμο.

Polls

Είναι χρήσιμος αυτός ο δικτυακός τόπος (site)
 

Login


Τελευταία Νέα

Stats

Μέλη : 5
Περιεχόμενο : 23322
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 14910413