www.career.uth.gr

Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική -- AMEA -- Ανακοινώσεις -- Eνημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ 12/8/2013

Eνημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ 12/8/2013

Είχα καιρό να γράψω newsletter αλλά για να σας πω την αλήθεια δεν ήθελα να είμαι ο ταχυδρόμος των κακών. Σας στέλνω αυτό το newsletter για να σας πω πως η «Άλλη Όψη» οργανώνει νέο πρόγραμμα επανεκπαίδευσης παραπληγικών και τετραπληγικών στις καθημερινές δραστηριότητες και μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο http://www.disabled.gr/ που είναι αρκετά ενημερωτικό.

Το δεύτερο καλό νέο είναι το ότι μπορείτε να διαβάσετε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού Αυτονομία στη διεύθυνση http://issuu.com/disability_now/docs/a91?mode=embed όπου θα το βρείτε σε μορφή εικόνας μαζί με τις φωτογραφίες και τις διαφημιστικές καταχωρίσεις. Στο http://issuu.com/θα βρείτε τα εφτά τελευταία τεύχη επίσης σε μορφή εικόνας.

Εάν θέλετε να ανατρέξετε στα προηγούμενα τεύχη του περιοδικού μπορείτε να τα βρείτε όλα στο http://www.disabled.gr/

Όπως σας έγραψα και στην πρώτη πρόταση «δεν θέλω να γίνω ο ταχυδρόμος των κακών ειδήσεων» αλλά θα βρείτε όλες τις ειδήσεις (καλές και κακές) στο http://news.disabled.gr/ και θα σας συμβούλευα να προσέξετε ορισμένες που έχουν τεχνικό περιεχόμενο. Μέχρι να το προσέξετε (και επειδή δεν σας βλέπω και πολύ διαβαστερούς) χρειάζεται να σας πω πως η κατάσταση σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία φαίνεται να είναι μαύρη.

Δεν ξέρω κατά πόσο θα απειληθούν τα εξωιδρυματικά επιδόματα των παραπληγικών και των τετραπληγικών αλλά σίγουρα θα επηρεαστούν όλα τα άλλα επιδόματα. Ελπίζω πως η «κυβέρνηση» θα καταλάβει πως τα εξωιδρυματικά επιδόματα είναι πολύ πιο χαμηλά από τον μέσο όρο της Ε.Ε. και δεν θα προχωρήσει σε περικοπές. Ελπίζω επίσης πως η «κυβέρνηση» δεν θα απειλήσει τις παροχές των παραπληγικών και των τετραπληγικών από το ΕΟΠΥΥ επειδή πολύ απλά ούτε θα βγάλει λεφτά ούτε θα πετύχει τίποτα. Η σπάταλες δεν βρίσκονται στους δικαιούχους με παραπληγίες και τετραπληγίες.

Πριν από καμιά δεκαριά μέρες έγραψα ένα κείμενο για το στεγαστικό, την υποστήριξη από επαγγελματίες βοηθούς με τίτλο «αυτοδιαχειριζόμενες μονάδες συγκατοίκησης» που μπορείτε να το διαβάσετε στο http://www.disabled.gr/ και θα ήθελα πάρα πολύ τη γνώμη σας. Και η απουσία γνώμης είναι γνώμη!

Επειδή είχα οίστρο έγραψα και κάτι τις για αυτή την ανοησία που συμβαίνει με τα ΚΕΠΑ αλλά από τη δική μου εκδοχή. Όπως θα διαβάσετε στο http://www.disabled.gr/l κατά τη γνώμη μου τα δεινά των ΚΕΠΑ οφείλονται στον παραγοντισμό πολιτικών, συνδικαλιστών και «τεχνοκρατών» που κάθε τόσο από κάτι σκαρφίζονται για να κάνουν τις διαδικασίες ακόμη πιο πολύπλοκες και να βγάλουν λεφτά τόσο από μελέτες όσο και από το παραγοντιλίκι σε αυτές τις δομές. Η αξιολόγηση των ανικανοτήτων θα μπορούσε να γίνει με πάρα πολύ για τους τρόπους και πολύ γρήγορα. Οι πολύπλοκες διαδικασίες ωφελούν μόνο τα μεγάλα μας αφεντικά.

Θα έχετε καταλάβει ότι στο http://www.disabled.gr/ υπάρχουν όλες οι βασικές ειδήσεις, οι παροχές και η νομοθεσία που πρέπει πάντα να διαβάζετε.

Επειδή έχουν φτάσει οι δύσκολες εποχές θα σας πρότεινα να διαβάσετε το http://news.disabled.gr που είναι θησαυρός.

Πολλούς χαιρετισμούς http://www.disabled.gr/ και περιοδικό Αυτονομία

 

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Η λίστα με όλα τα διαθέσιμα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Search

Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων είναι μία εκπτωτική κάρτα, η οποία απευθύνεται σε νέους ηλικίας από 13 έως 30 ετών και προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και σε 37 ακόμα χώρες του εξωτερικού, σε κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών, όπως: πολιτισμός, εκπαίδευση, καταστήματα, μεταφορές, τουρισμός, υγεία.Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Νεα σε μορφη RSS

Αναζήτηση Εργασίας
Ανακοινώσεις
Υποτροφίες

Disabled.GR

Disabled.gr - Portal για την αναπηρία

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ/Η' ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων της Επιτροπής Ερευνών του Παν/μιου Θεσσαλίας υλοποιείται το έργο «H πρόσβαση των Φοιτητών με Ειδικές Ανάγκες στο φυσικό και μαθησιακό περιβάλλον του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» (Επ. Υπεύθυνη Μάγδα Νικολαραΐζη). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την καταγραφή των αναγκών των φοιτητών/τριών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΦμεΑ) σχετικά με την προσβασιμότητά τους στο ΠΘ, την υποστήριξη των ΦμεΑ από τους συμφοιτητές τους που λειτουργούν ως βοηθοί και την υποστήριξη των διδασκόντων με ΦμεΑ. Για τους βοηθούς θα υπάρχει και μία συμβολική αμοιβή.
Παρακαλούνται οι φοιτητές και οι διδάσκοντες του ΠΘ να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του προγράμματος http://prosvasi.uth.gr για να ενημερωθούν για το πρόγραμμα, να βρουν πληροφορίες για τα άτομα με αναπηρία και επίσης  να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα σχετικά έντυπα.

Research Jobs

Η στήλη Research Jobs http://www.researchgate.net/jobs/research/ της πλατφόρμας ResearchGate δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης εργασίας στον ερευνητικό τομέα, σε οργανισμούς ανά τον κόσμο.

Polls

Είναι χρήσιμος αυτός ο δικτυακός τόπος (site)
 

Login


Τελευταία Νέα

Stats

Μέλη : 5
Περιεχόμενο : 22349
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 13448164