www.career.uth.gr

Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική -- AMEA -- Ανακοινώσεις -- Ενημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ 15/5/2013

Ενημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ 15/5/2013

Φίλοι και φίλες, σας στέλνω καθυστερημένα και κατεπειγόντως μια επίδοση που πρόκειται να γίνει την Κυριακή που μου ήρθε χθες, αλλά επειδή έβγαινε το νέο τεύχος του περιοδικού δεν πρόλαβα να σας την στείλω. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Την Κυριακή 19 Μαίου, στις 17.00, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση για το rugby σε αμαξίδιο, στο Ολυμπιακό στάδιο Αθηνών. Στην εκδηλωση άνθρωποι με αναπηρία θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν αθλητικά αμαξίδια και θα διεξαχθεί φιλικός αγώνας με συμμετοχή παικτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια του 4ου προπονητικού προγράμματος για το rugby σε αμαξίδιο, που διοργανώνει η Άλλη Όψη, από την Παρασκευή 17 έως την Κυριακή 19 Μαίου.

Τον τελευταίο καιρό δεν είμαι συνεπής στην ενημέρωση μέσα από το newsletter. Γίνεται χαμός με αρνητικές ειδήσεις, τόσο στο http://news.disabled.gr/ όσο και στο http://www.disabled.gr/ αλλά δεν έχω το κουράγιο να ενημερώσω.

Μια από τις ειδήσεις που μου έχει μείνει πως άκρως επικίνδυνη βρίσκεται στο http://news.disabled.gr/ και αφορά τα προβλήματα χρηματοδότησης που υπάρχουν στο ασφαλιστικό σύστημα σε αριθμούς. Έχουμε ελάχιστους με τετραπληγίες και με παραπληγίες που έχουν πολλαπλές συντάξεις αλλά υπερβολικά μεγάλο αριθμό δικαιούχων πρόωρων συντάξεων. Όπως βλέπετε και από τους αριθμούς τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα στην υποστήριξη των παροχών σε χρήμα ειδικά όταν πρόκειται για αυτά που οι τεχνοκράτες θεωρούν ως υπερβολές. Είναι πλέον βέβαιο πως το πρώτο που θα περικοπεί θα είναι οι παροχές σε είδος, αφού μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια σοβαρή διαμαρτυρία από τη μεριά της κοινότητας των ανθρώπων με αναπηρίες. Αυτό όμως που επίσης φαίνεται είναι πως θα υπάρξουν προβλήματα και στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις καθώς επίσης και σε όσους συνταξιούχους που λαμβάνουν περισσότερες από μία ή δύο συντάξεις, όπως για παράδειγμα γιατρούς, μηχανικούς, νομικούς. Διαβάστε το κ είμενο με προσοχή. Αξίζει!

Και κάτι τελευταίο και ενδιαφέρον: Μαθήματα ξένων γλωσσών (Αγγλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Ισπανικά) μέσω διαδικτύου με χρήση Skype και άλλων εφαρμογών. Περισσότερα στο www.iphestus.com

Πολλούς χαιρετισμούς http://www.disabled.gr/ και περιοδικό Αυτονομία

 

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Η λίστα με όλα τα διαθέσιμα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Search

Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων είναι μία εκπτωτική κάρτα, η οποία απευθύνεται σε νέους ηλικίας από 13 έως 30 ετών και προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και σε 37 ακόμα χώρες του εξωτερικού, σε κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών, όπως: πολιτισμός, εκπαίδευση, καταστήματα, μεταφορές, τουρισμός, υγεία.Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Νεα σε μορφη RSS

Αναζήτηση Εργασίας
Ανακοινώσεις
Υποτροφίες

Disabled.GR

Disabled.gr - Portal για την αναπηρία

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ/Η' ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων της Επιτροπής Ερευνών του Παν/μιου Θεσσαλίας υλοποιείται το έργο «H πρόσβαση των Φοιτητών με Ειδικές Ανάγκες στο φυσικό και μαθησιακό περιβάλλον του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» (Επ. Υπεύθυνη Μάγδα Νικολαραΐζη). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την καταγραφή των αναγκών των φοιτητών/τριών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΦμεΑ) σχετικά με την προσβασιμότητά τους στο ΠΘ, την υποστήριξη των ΦμεΑ από τους συμφοιτητές τους που λειτουργούν ως βοηθοί και την υποστήριξη των διδασκόντων με ΦμεΑ. Για τους βοηθούς θα υπάρχει και μία συμβολική αμοιβή.
Παρακαλούνται οι φοιτητές και οι διδάσκοντες του ΠΘ να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του προγράμματος http://prosvasi.uth.gr για να ενημερωθούν για το πρόγραμμα, να βρουν πληροφορίες για τα άτομα με αναπηρία και επίσης  να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα σχετικά έντυπα.

Research Jobs

Η στήλη Research Jobs http://www.researchgate.net/jobs/research/ της πλατφόρμας ResearchGate δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης εργασίας στον ερευνητικό τομέα, σε οργανισμούς ανά τον κόσμο.

Polls

Είναι χρήσιμος αυτός ο δικτυακός τόπος (site)
 

Login


Τελευταία Νέα

Stats

Μέλη : 5
Περιεχόμενο : 22349
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 13448055