www.career.uth.gr

Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική -- AMEA -- Ανακοινώσεις -- Ενημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ 12/3/2013

Ενημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ 12/3/2013

Φίλοι και φίλες, τον τελευταίο καιρό δεν είμαι και τόσο συνεπής με το newsletter. Για να πω την αλήθεια συμβαίνουν τόσα πολλά που ανατρέπονται αμέσως που δεν υπάρχει σίγουρη είδηση. Όλα είναι τόσο ρευστά που μπορεί να αλλάξουν μέσα σε μερικές ώρες.

Η πρώτη είδηση είναι ότι βγήκε το περιοδικό Αυτονομία και έχει σταλεί στους αναγνώστες του την προηγούμενη εβδομάδα. Το περιοδικό είναι διαθέσιμο και για online ανάγνωση στο http://www.disabled.gr/ σε όλες τις διαθέσιμες μορφές αλλά και σε μορφή εικόνας όπου μπορείτε να το διαβάσετε έτσι όπως ακριβώς εκδίδεται στο χαρτί μαζί με τις φωτογραφίες και τις διαφημιστικές καταχωρίσεις.

Το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης έχει εκδώσει εγκύκλιο για τη διευκόλυνση των ΑμεΑ και μπορείτε να τη διαβάσετε στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/

Επίσης με εγκύκλιο του υπουργείου διοικητικής μεταρρύθμισης προβλέπεται μειωμένο ωράριο εργασίας για υπαλλήλους με αναπηρίες http://www.disabled.gr/

Με νομοσχέδιο ενδέχεται να αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των προσωπικών βοηθών. Το νομοσχέδιο έχει τεθεί σε συζήτηση και μπορείτε να διαβάσετε τη σχετική συζήτηση στο http://www.disabled.gr/ αλλά με προσοχή επειδή περιλαμβάνονται ανεξήγητες διατάξεις. Στο τέλος του κειμένου υπάρχουν τα σχόλια των πολιτών που εντοπίζουν τις λογικές ανεπάρκειες στο νομοσχέδιο. Μια πιο καλά γραμμένη η είδηση για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στο εργόσημο μπορείτε να διαβάσετε στο http://news.disabled.gr/

Μια φωτογραφία του Λαυρεντιάδη από τη φυλακή ενώ κάθεται σε αναπηρικό κάθισμα. Διαβάστε τη σχετική είδηση και δείτε τη φωτογραφία στο http://news.disabled.gr/

Το Ι.Κ.Α. έχει κατασχέσει το σπίτι τετραπληγικού για «χρέη». Η είδηση βρίσκεται στο http://news.disabled.gr/ αλλά πολύ σύντομα θα έχουμε εκτενές κείμενο για αυτήν την υπόθεση.

Επειδή πολλοί από εσάς έχετε ανησυχήσει για τις περικοπές που πρόκειται να συμβούν στο http://news.disabled.gr/ μπορείτε να διαβάσετε ένα αναλυτικό κείμενο για αυτά που πρόκειται να συμβούν από το 2013 έως και το 2015.

Επειδή έχει ανακοινωθεί πως θα παρατείνεται η καταβολή των συντάξεων (και ενδεχομένως των επιδομάτων) για ένα εξάμηνο έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες από τα ΚΕΠΑ διαβάστε το http://news.disabled.gr/ που είναι αρκετά καλά γραμμένο μολονότι ελλιπές. Προς το παρόν δεν έχει εκδοθεί σχετική εγκύκλιος ή νόμος και μάλλον δεν εφαρμόζεται αυτή η παράταση.

Όλες οι άλλες ειδήσεις βρίσκονται στο http://news.disabled.gr/ ενώ όλα τα απαραίτητα κείμενα μπορείτε να τα διαβάζετε στο http://www.disabled.gr/ καθημερινά.

Πολλούς χαιρετισμούς http://www.disabled.gr/ και περιοδικό Αυτονομία

 

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Η λίστα με όλα τα διαθέσιμα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 

Search

Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων είναι μία εκπτωτική κάρτα, η οποία απευθύνεται σε νέους ηλικίας από 13 έως 30 ετών και προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και σε 37 ακόμα χώρες του εξωτερικού, σε κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών, όπως: πολιτισμός, εκπαίδευση, καταστήματα, μεταφορές, τουρισμός, υγεία.Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Νεα σε μορφη RSS

Αναζήτηση Εργασίας
Ανακοινώσεις
Υποτροφίες

Disabled.GR

Disabled.gr - Portal για την αναπηρία

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ/Η' ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων της Επιτροπής Ερευνών του Παν/μιου Θεσσαλίας υλοποιείται το έργο «H πρόσβαση των Φοιτητών με Ειδικές Ανάγκες στο φυσικό και μαθησιακό περιβάλλον του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» (Επ. Υπεύθυνη Μάγδα Νικολαραΐζη). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την καταγραφή των αναγκών των φοιτητών/τριών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΦμεΑ) σχετικά με την προσβασιμότητά τους στο ΠΘ, την υποστήριξη των ΦμεΑ από τους συμφοιτητές τους που λειτουργούν ως βοηθοί και την υποστήριξη των διδασκόντων με ΦμεΑ. Για τους βοηθούς θα υπάρχει και μία συμβολική αμοιβή.
Παρακαλούνται οι φοιτητές και οι διδάσκοντες του ΠΘ να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του προγράμματος http://prosvasi.uth.gr για να ενημερωθούν για το πρόγραμμα, να βρουν πληροφορίες για τα άτομα με αναπηρία και επίσης  να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα σχετικά έντυπα.

Research Jobs

Η στήλη Research Jobs http://www.researchgate.net/jobs/research/ της πλατφόρμας ResearchGate δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης εργασίας στον ερευνητικό τομέα, σε οργανισμούς ανά τον κόσμο.

Polls

Είναι χρήσιμος αυτός ο δικτυακός τόπος (site)
 

Login


Τελευταία Νέα

Stats

Μέλη : 5
Περιεχόμενο : 23322
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 14726497