www.career.uth.gr

Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική -- AMEA -- Ανακοινώσεις -- Ενημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ 29/1/2013

Ενημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ 29/1/2013

Φίλοι και φίλες, δύσκολες εποχές. Πολύ δύσκολες. Ο ΕΟΠΥΥ εξέδωσε νέα εγκύκλιο http://www.disabled.gr/ για τις παροχές των βοηθημάτων για την αποκατάσταση και για την ανεξάρτητη διαβίωση. Στην εγκύκλιο περιλαμβάνεται και ο τιμοκατάλογος αλλά και οι όροι χορήγησης των βοηθημάτων. Όπως θα καταλάβετε δυσκόλεψαν τα πράγματα και τώρα πλέον χρειάζονται άμεσες και δραστικές λύσεις. Η κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες δεν φαίνεται να διαθέτει τα αποθέματα για μια δημιουργική αντίδραση. Ίσως η μόνη ελπίδα να είναι οι μειοψηφίες των ΑμεΑ που ας ελπίσουμε πως μέσα από τις δυσκολίες κάποια στιγμή θα αναδειχθούν.

Το οικιακό κοινωνικό τιμολόγιο της Δ.Ε.Η. φαίνεται να ρυθμίζεται με την νέα και μάλλον τελευταία εγκύκλιο που έχει εκδοθεί και μπορείτε να τη διαβάσετε στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/

Όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε να εισαχθείτε χωρίς εξετάσεις στα ΑΕΙ το 2013 θα πρέπει να διαβάσετε το http://www.disabled.gr/ που αφορά την πιστοποίηση της αναπηρίας  σας από τα ΚΕΠΑ.

Με νέα εγκύκλιο ρυθμίζεται η παρακράτηση φόρου  και η ειδική εισφορά  αλληλεγγύης και για τους φορολογούμενους  με αναπηρίες . Διάβασε την εγκύκλιο  στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/

Επίσης με νέα εγκύκλιο ρυθμίζεται και η φορολόγηση των δωρεών http://www.disabled.gr/ και έτσι είμαστε  το μόνο κράτος που  ο φορολογούμενος δεν μπορεί να αποφασίσει ενεργά για τον προορισμό της φορολογίας του. Μακάρι όμως να ήταν αυτό το μόνο έλλειμμα δημοκρατίας και ισοτιμίας.

Δημοσιεύθηκε η απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης των αναπηρικών αυτοκινήτων στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/ και χρειάζεται προσεκτικό διάβασμα επειδή το κείμενο είναι κακογραμμένο.

Το ντοκιμαντέρ «θα βγάλω φτερά» του Γιάννη Κουφάλη και της υπόλοιπης παρέας βρίσκεται online σε δύο μέρη στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/ και μπορείτε να το απολαύσετε.

Στο http://www.disabled.gr/ θα βρείτε ένα εκπαιδευτικό βίντεο για το CCleaner και θα πρέπει να το δείτε προσεκτικά επειδή το CCleaner είναι ένα σημαντικότατο απορρυπαντικό για όλους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Περισσότερα εκπαιδευτικά βίντεο υπάρχουν στο http://wlearn.gr/ του Άκη Καργιοφύλλη που κάνει εξαιρετικά υποστηρικτική δουλειά. Χθες ο Άκης ανέβασε και ένα ακόμη βίντεο για το πώς μπορείτε να βάζετε υπότιτλους στα βίντεο. Δείτε το νέο του βίντεο στο http://wlearn.gr/

Από αύριο αλλάζει η μέρα καταβολής των συντάξεων και των επιδομάτων http://www.disabled.gr/ και εάν συναντήσετε προβλήματα να στείλετε ένα e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. για να μου τα πείτε.

Με νέα εγκύκλιο ρυθμίζεται η ισχύς των γνωματεύσεων και των αποφάσεων των ΚΕΠΑ http://www.disabled.gr/ και πρέπει να τη διαβάσετε για να μην ταλαιπωρηθείτε.

Τέλος να σας πω πως όλες οι νέες ειδήσεις δημοσιεύονται στο http://news.disabled.gr/ καθημερινά ενώ αυτό το newsletter ξεπέρασε τους 18.000 συνδρομητές.

Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και περιοδικό Αυτονομία

 

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Η λίστα με όλα τα διαθέσιμα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 

Search

Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων είναι μία εκπτωτική κάρτα, η οποία απευθύνεται σε νέους ηλικίας από 13 έως 30 ετών και προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και σε 37 ακόμα χώρες του εξωτερικού, σε κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών, όπως: πολιτισμός, εκπαίδευση, καταστήματα, μεταφορές, τουρισμός, υγεία.Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Νεα σε μορφη RSS

Αναζήτηση Εργασίας
Ανακοινώσεις
Υποτροφίες

Disabled.GR

Disabled.gr - Portal για την αναπηρία

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ/Η' ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων της Επιτροπής Ερευνών του Παν/μιου Θεσσαλίας υλοποιείται το έργο «H πρόσβαση των Φοιτητών με Ειδικές Ανάγκες στο φυσικό και μαθησιακό περιβάλλον του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» (Επ. Υπεύθυνη Μάγδα Νικολαραΐζη). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την καταγραφή των αναγκών των φοιτητών/τριών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΦμεΑ) σχετικά με την προσβασιμότητά τους στο ΠΘ, την υποστήριξη των ΦμεΑ από τους συμφοιτητές τους που λειτουργούν ως βοηθοί και την υποστήριξη των διδασκόντων με ΦμεΑ. Για τους βοηθούς θα υπάρχει και μία συμβολική αμοιβή.
Παρακαλούνται οι φοιτητές και οι διδάσκοντες του ΠΘ να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του προγράμματος http://prosvasi.uth.gr για να ενημερωθούν για το πρόγραμμα, να βρουν πληροφορίες για τα άτομα με αναπηρία και επίσης  να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα σχετικά έντυπα.

Research Jobs

Η στήλη Research Jobs http://www.researchgate.net/jobs/research/ της πλατφόρμας ResearchGate δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης εργασίας στον ερευνητικό τομέα, σε οργανισμούς ανά τον κόσμο.

Polls

Είναι χρήσιμος αυτός ο δικτυακός τόπος (site)
 

Login


Τελευταία Νέα

Stats

Μέλη : 5
Περιεχόμενο : 22818
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 13735641