www.career.uth.gr

Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική -- AMEA -- Ανακοινώσεις -- Ενημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ 23/1/2013

Ενημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ 23/1/2013

Φίλοι και φίλες ο ΕΟΠΥΥ μας έστειλε τα «χρόνια πολλά» με νέα εγκύκλιο. Δεν έχουμε παράπονο: Ο ΕΟΠΥΥ εγγυάται πως κάθε χρόνο θα είναι και χειρότερα και όλο περισσότερο και πιο ανόητα. Η εγκύκλιος για τα βοηθήματα για την αποκατάσταση και για την ανεξάρτητη διαβίωση βρίσκεται στο http://www.disabled.gr/ και μπορείτε να τη διαβάσετε με την ησυχία σας.

Τα ποσά που χορηγούνται παραμένουν τα ίδια αλλά ο τρόπος χορήγησης γίνεται συνεχώς και πιο ηλίθιος.

Αναρωτιέμαι οι συνδικαλιστές που συμμετείχαν στις επιτροπές του ΕΟΠΥΥ για τη χορήγηση των βοηθημάτων τι έκαναν όλο αυτό το διάστημα; Όλοι θυμόμαστε πως εδώ και ένα περίπου χρόνο ο ΕΟΠΥΥ έχει δημιουργήσει το λιγότερο μια επιτροπή που υποτίθεται πως επεξεργάζεται τις παροχές σε είδος. Σε αυτή την επιτροπή συμμετέχουν και συνδικαλιστές. Δεν θα ήθελα να δω στις επόμενες ημέρες κάποια διαμαρτυρία από συνδικαλιστικούς λόγους για την εγκύκλιο, όταν καταλάβουν ότι έχει εκδοθεί νέα εγκύκλιος επειδή όπως φαίνεται τα αντανακλαστικά του «κινήματος» είναι ανύπαρκτα.

Από μια πρώτη ματιά φαίνεται πως η χορήγηση βοηθημάτων θα γίνεται εάν γίνεται μετ' εμποδίων. Είναι πολύ νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα, αλλά θα ήθελα πάρα πολύ τη γνώμη σας για τη νέα εγκύκλιο στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή ενδεχομένως και με Skype (nikos.voulgaropoulos). Όλοι μας καταλαβαίνουμε πως έχουμε οικονομική κρίση (άσχετα πως την αντιλαμβανόμαστε ο καθένας) αλλά οι περικοπές δεν μπορούν να γίνουν από τις παροχές των ανθρώπων με σοβαρές αναπηρίες ή εάν γίνουν απαιτείται σοβαρότητα και ο ΕΟΠΥΥ στον δεύτερο χρόνο που λειτουργεί απέδειξε πως δεν είναι σοβαρός.

Αυτές τις μέρες θα έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε με τα ίδια μας τα μάτια την έκταση και το βάθος των περικοπών στα αναπηρικά επιδόματα. Από μια πρώτη ματιά φαίνεται πως, ως κοινότητα, έχουμε φτάσει στον πάτο. Το βάθος του πάτου θα φανεί μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες.

Μέχρι τότε χρειάζεται να παραμείνουμε ενήμεροι με όλα αυτά που μας αφορούν.

Το νέο τεύχος του περιοδικού Αυτονομία βρίσκεται μπορείτε να το διαβάσετε στη διεύθυνση http://issuu.com/ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως εκδίδεται μαζί με τις φωτογραφίες και τις διαφημιστικές καταχωρίσεις.

Εάν είσαστε εραστές του παραδοσιακού ίντερνετ τότε μπορείτε να διαβάσετε το περιοδικό στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/ όπου υπάρχει μαζί με τις φωτογραφίες.

Πολλούς χαιρετισμούς http://www.disabled.gr/ και περιοδικό Αυτονομία

Ημερομηνία: 23/1/2013

 

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Η λίστα με όλα τα διαθέσιμα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 

Search

Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων είναι μία εκπτωτική κάρτα, η οποία απευθύνεται σε νέους ηλικίας από 13 έως 30 ετών και προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και σε 37 ακόμα χώρες του εξωτερικού, σε κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών, όπως: πολιτισμός, εκπαίδευση, καταστήματα, μεταφορές, τουρισμός, υγεία.Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Νεα σε μορφη RSS

Αναζήτηση Εργασίας
Ανακοινώσεις
Υποτροφίες

Disabled.GR

Disabled.gr - Portal για την αναπηρία

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ/Η' ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων της Επιτροπής Ερευνών του Παν/μιου Θεσσαλίας υλοποιείται το έργο «H πρόσβαση των Φοιτητών με Ειδικές Ανάγκες στο φυσικό και μαθησιακό περιβάλλον του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» (Επ. Υπεύθυνη Μάγδα Νικολαραΐζη). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την καταγραφή των αναγκών των φοιτητών/τριών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΦμεΑ) σχετικά με την προσβασιμότητά τους στο ΠΘ, την υποστήριξη των ΦμεΑ από τους συμφοιτητές τους που λειτουργούν ως βοηθοί και την υποστήριξη των διδασκόντων με ΦμεΑ. Για τους βοηθούς θα υπάρχει και μία συμβολική αμοιβή.
Παρακαλούνται οι φοιτητές και οι διδάσκοντες του ΠΘ να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του προγράμματος http://prosvasi.uth.gr για να ενημερωθούν για το πρόγραμμα, να βρουν πληροφορίες για τα άτομα με αναπηρία και επίσης  να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα σχετικά έντυπα.

Research Jobs

Η στήλη Research Jobs http://www.researchgate.net/jobs/research/ της πλατφόρμας ResearchGate δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης εργασίας στον ερευνητικό τομέα, σε οργανισμούς ανά τον κόσμο.

Polls

Είναι χρήσιμος αυτός ο δικτυακός τόπος (site)
 

Login


Τελευταία Νέα

Stats

Μέλη : 5
Περιεχόμενο : 22818
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 13735719