www.career.uth.gr

Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική -- AMEA -- Ανακοινώσεις -- Ενημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ 26/11/2012

Ενημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ 26/11/2012

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου εφαρμόζονται περικοπές και στα «δώρα» των αναπηρικών επιδομάτων με εξαίρεση τα εξωιδρυματικά επιδόματα των παραπληγικών και των τετραπληγικών (http://www.disabled.gr/).

Τα κακά νέα δεν τελειώνουν εδώ.

Μέσα σε ένα χρόνο ο ΕΟΠΥΥ εξέδωσε τον τρίτο κανονισμό παροχών υγείας (ΕΚΠΥ) με μεγάλες αλλαγές. Ο νέος ΕΚΠΥ βρίσκεται στο http://www.disabled.gr/ και χρειάζεται προσεκτικό διάβασμα. Το κείμενο είναι τεράστιο και περιλαμβάνει πολλές λεπτομέρειες που αφορούν τις παροχές όλων ανεξαιρέτως των αναπηριών και των ανικανοτήτων.

Σε ό,τι αφορά στη χορήγηση συστημάτων ουροσυλλογής (καθετήρων για διαλείποντες καθετηριασμούς, πεοκαλυπτρών, ουροσυλλεκτών) για μια ακόμη φορά ο ΕΚΠΥ είναι απρόσεκτα γραμμένος. Το απόσπασμα αυτών που προβλέπονται για την χορήγηση συστημάτων ουροσυλλογής από το ΕΟΠΥΥ αλλά και στο σημείωμα για τις απροσεξίες μπορείτε να βρείτε στο http://www.disabled.gr/ καθώς και ένα σχολιασμό για τα προβλεπόμενα. Σύντομα χρειάζεται να σας πω πως σύμφωνα με το ΕΚΠΥ οι γιατροί συνταγογραφούν! Είναι παρανοϊκό αλλά αληθινό. Δεν έχουν καταλάβει ακόμη οι φωστήρες του ΕΟΠΥΥ ότι οι χρήστες διαλειπόντων καθετηριασμών χρειάζονται τους γιατρούς για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα της νευρογενούς ουροδόχου κύστεως και πως η χορήγηση καθετήρων ή πεοκαλυπτρών απλώς έπεται της ιατρικής. Αυτό όμως φαίνεται να είναι λεπτομέρεια για τους σοφούς του ΕΟΠΥΥ.

Με εγκύκλιο δίνονται οι διευκρινίσεις για τη συνταξιοδότηση των γονέων και αδελφών αναπήρων. Η εγκύκλιος πρέπει να ισχύει και για τους συζύγους αναπήρων αλλά αυτό δεν είναι ευδιάκριτο, κάτι που θα πρέπει να μας προβληματίσει για τα στερεότυπα και που ακρωτηριάζουν την αναπηρία ως συνθήκη ζωής στην ελληνική κοινωνία (http://www.disabled.gr/ ).

Οι υπάλληλοι με αναπηρία εξαιρούνται από τις απολύσεις (κινητικότητα) στο δημόσιο. Διαβάστε σχετικά στο http://www.disabled.gr/

Για τα φορολογικά δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη κάνει το επίσημο αλλά όπως όλα δείχνουν θα πέσει καταχνιά. Οι δαπάνεςγια νοσηλεία και για θεραπείες φαίνεται να μην εκπίπτουν στο σύνολό των δαπανών χωρίς οι νομοθέτες να αντιλαμβάνονται πως κάποιες ομάδες με πολύ συγκεκριμένες παθολογίες υπερκαταναλώνουν προϊόντα και υπηρεσίες για την υγεία, την αποκατάσταση, την εκπαίδευση και την ανεξάρτητη διαβίωση.

Πολλούς χαιρετισμούς http://www.disabled.gr/ και περιοδικό Αυτονομία 26/11/2012

 

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Η λίστα με όλα τα διαθέσιμα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 

Search

Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων είναι μία εκπτωτική κάρτα, η οποία απευθύνεται σε νέους ηλικίας από 13 έως 30 ετών και προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και σε 37 ακόμα χώρες του εξωτερικού, σε κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών, όπως: πολιτισμός, εκπαίδευση, καταστήματα, μεταφορές, τουρισμός, υγεία.Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Νεα σε μορφη RSS

Αναζήτηση Εργασίας
Ανακοινώσεις
Υποτροφίες

Disabled.GR

Disabled.gr - Portal για την αναπηρία

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ/Η' ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων της Επιτροπής Ερευνών του Παν/μιου Θεσσαλίας υλοποιείται το έργο «H πρόσβαση των Φοιτητών με Ειδικές Ανάγκες στο φυσικό και μαθησιακό περιβάλλον του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» (Επ. Υπεύθυνη Μάγδα Νικολαραΐζη). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την καταγραφή των αναγκών των φοιτητών/τριών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΦμεΑ) σχετικά με την προσβασιμότητά τους στο ΠΘ, την υποστήριξη των ΦμεΑ από τους συμφοιτητές τους που λειτουργούν ως βοηθοί και την υποστήριξη των διδασκόντων με ΦμεΑ. Για τους βοηθούς θα υπάρχει και μία συμβολική αμοιβή.
Παρακαλούνται οι φοιτητές και οι διδάσκοντες του ΠΘ να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του προγράμματος http://prosvasi.uth.gr για να ενημερωθούν για το πρόγραμμα, να βρουν πληροφορίες για τα άτομα με αναπηρία και επίσης  να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα σχετικά έντυπα.

Research Jobs

Η στήλη Research Jobs http://www.researchgate.net/jobs/research/ της πλατφόρμας ResearchGate δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης εργασίας στον ερευνητικό τομέα, σε οργανισμούς ανά τον κόσμο.

Polls

Είναι χρήσιμος αυτός ο δικτυακός τόπος (site)
 

Login


Τελευταία Νέα

Stats

Μέλη : 5
Περιεχόμενο : 22818
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 13735140