www.career.uth.gr

Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
« e-DAISME»

Leonardo da Vinci, People in the Labor Market - Άτομα στην Αγορά Εργασίας

Μέσω του συγκεκριμένου Ευρωπαϊκού προγράμματος επαγγελµατικής κατάρτισης το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έθεσε ως βασικό στόχο την υποστήριξη της διακρατικής κινητικότητας των αποφοίτων – νέων ανέργων  προσφέροντας τους τη δυνατότητα να υλοποιήσουν περίοδο κατάρτισης στο εξωτερικό για σημαντικό χρονικό διάστημα.

Απώτερός στόχος της συγκεκριμένης δράσης αποτέλεσε η υποστήριξη αποφοίτων του ιδρύματος (και όχι μόνο) σε δραστηριότητες κατάρτισης για την απόκτηση και την αξιοποίηση των γνώσεων,  των δεξιοτήτων και των προσόντων, µε στόχο τη διευκόλυνση της προσωπικής τους ανάπτυξης, της απασχολησιµότητας και της συµµετοχής  τους στην Ευρωπαϊκή Αγορά Εργασίας.

Περιγραφή δράσης:

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καινοτομώντας για άλλη μια φορά (το πρώτο Γραφείο Διασύνδεσης που υλοποίησε παρόμοια δράση), υλοποίησε συγκεκριμένο σχέδιο κινητικότητας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Leonardo da Vinci – PLM (άτομα στην αγορά εργασίας) με τίτλο «e-Φορέας Διεθνοποίησης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα κινητικότητας είχε ως στόχο να δώσει την ευκαιρία απόκτησης εργασιακής εμπειρίας σε 30 νέους αποφοίτους  σε διάφορες επιχειρήσεις και οργανισμούς σε έξι (6) κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ιταλία, Ισπανία, Μάλτα, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία).

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα είχαν πτυχιούχοι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αλλά και απόφοιτοι (προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών) άλλων Πανεπιστημίων. Τα πεδία εκπαίδευσης των συμμετεχόντων κάλυπταν συγκεκριμένα πεδία εκπαίδευσης και κυρίως τις εξής ειδικότητες:

  • Οικονομία & διοίκηση
  • Οργάνωση & διοίκηση επιχειρήσεων
  • Περιφερειακής  ανάπτυξης
  • Μάρκετινγκ & διαφήμιση
  • Τουρισμός & περιβάλλον

Η συνολική διάρκεια της κατάρτισης ήταν 13 εβδομάδες περιλαμβάνοντες και 2 εβδομάδες πολιτισμικής και γλωσσικής προετοιμασίας για όλους τους συμμετέχοντες.

Success stories του προγράμματος:

Το πρόγραμμα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία με τον αριθμό των αιτήσεων για συμμετοχή να ξεπερνά τις 180.  Οι συμμετέχοντες που επιλέχθηκαν και τελικά συμμετείχαν στη περίοδο κατάρτισης υλοποίησαν με απόλυτη επιτυχία το σχετικό πρόγραμμα κινητικότητας ενώ για μερικούς, όπως θα διαβάσετε και παρακάτω, η εμπειρία συμμετοχής ήταν κάτι παραπάνω από μοναδική.

Περισσότερα εδώ

Φωτογραφίες από την περίοδο εκπαίδευσης εδώ:LEONARDO DA VINCI

Αποτελέσματα Αξιολόγησης Υποψηφίων για Συμμετοχή στο Πρόγραμμα Κινητικότητας για Άτομα στην Αγορά Εργασίας:

Hμερομηνία: 12/12/2011

 


ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Η λίστα με όλα τα διαθέσιμα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 

Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων είναι μία εκπτωτική κάρτα, η οποία απευθύνεται σε νέους ηλικίας από 13 έως 30 ετών και προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και σε 37 ακόμα χώρες του εξωτερικού, σε κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών, όπως: πολιτισμός, εκπαίδευση, καταστήματα, μεταφορές, τουρισμός, υγεία.Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Νεα σε μορφη RSS

Αναζήτηση Εργασίας
Ανακοινώσεις
Υποτροφίες

Disabled.GR

Disabled.gr - Portal για την αναπηρία

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ/Η' ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων της Επιτροπής Ερευνών του Παν/μιου Θεσσαλίας υλοποιείται το έργο «H πρόσβαση των Φοιτητών με Ειδικές Ανάγκες στο φυσικό και μαθησιακό περιβάλλον του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» (Επ. Υπεύθυνη Μάγδα Νικολαραΐζη). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την καταγραφή των αναγκών των φοιτητών/τριών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΦμεΑ) σχετικά με την προσβασιμότητά τους στο ΠΘ, την υποστήριξη των ΦμεΑ από τους συμφοιτητές τους που λειτουργούν ως βοηθοί και την υποστήριξη των διδασκόντων με ΦμεΑ. Για τους βοηθούς θα υπάρχει και μία συμβολική αμοιβή.
Παρακαλούνται οι φοιτητές και οι διδάσκοντες του ΠΘ να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του προγράμματος http://prosvasi.uth.gr για να ενημερωθούν για το πρόγραμμα, να βρουν πληροφορίες για τα άτομα με αναπηρία και επίσης  να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα σχετικά έντυπα.

Research Jobs

Η στήλη Research Jobs http://www.researchgate.net/jobs/research/ της πλατφόρμας ResearchGate δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης εργασίας στον ερευνητικό τομέα, σε οργανισμούς ανά τον κόσμο.


Stats

Μέλη : 5
Περιεχόμενο : 23322
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 15126898