www.career.uth.gr

Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική -- Δραστηριότητες ΓΔ
Δραστηριότητες ΓΔ

Η Διοίκηση του ΠΘ λαμβάνοντας υπόψη το φαινόμενο της επερχόμενης επιδείνωσης της ανεργίας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, επιδιώκει με την λειτουργία του Γραφείου Διασύνδεσης (Career Services Office) την ενίσχυση της προσπάθειας των νέων επιστημόνων στην κατεύθυνση της απασχόλησης. Πιο συγκεκριμένα, το Γραφείο Διασύνδεσης του ΠΘ προσφέρει, εκτός των άλλων (πληροφόρηση για προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών, υποτροφίες κλπ), ολοκληρωμένη πληροφόρηση για θέματα ευκαιριών απασχόλησης επιστημόνων και δυνατοτήτων αξιοποίησης ευκαιριών επαγγελματικού (ανά)προσανατολισμού.First multiplier event

Εκδήλωση ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Become a Successful Entrepreneur» (BaSE) που υλοποιείται στο πλαίσιο του Erasmus+.

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε σε καθηγητές, ερευνητές και λοιπά μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν σχετικό ερωτηματολόγιο αναφορικά με θέματα της νεανικής επιχειρηματικότητας!

 

Kick off Meeting

ERASMUS+ Key Action 2

Kick off Event of 'Become a Successful Entepreneur' (BaSE) Project on 2 April 2015 at Cleopatra Hotel/Lefkothea Conf. Room – Nicosia

   

Success stories

Σιούτα Παναγιώτα,

[Χώρα προορισμού: Ηνωμένο Βασίλειο,

Επιχείρηση:  London Energy Efficiency Fund]

“ Μέσω της συμμετοχής μου στο Πρόγραμμα κινητικότητας Leonardo Da Vinci του Γραφείου Διασύνδεσης μου δόθηκε η δυνατότητα να εργαστώ για σχεδόν 3 μήνες στο Λονδίνο της Μ.Βρετανίας. Εκτός από την απόκτηση της πολυπόθητης προϋπηρεσίας, μου δόθηκε η δυνατότητα να «εξερευνήσω» και το εργασιακό περιβάλλον μιας ξένης χώρας, αφού προτεραιότητα μου ήταν η εύρεση εργασίας στο εξωτερικό.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, εδώ και 1 μήνα εργάζομαι στη τράπεζα HSBC στο Λονδίνο και όπως μου τονίστηκε στη συνέντευξη εξίσου σημαντικός παράγοντας με τις σπουδές μου ήταν και συμμετοχή μου στο Leonardo και η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας στη Μ. Βρετανία. Ειλικρινά θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα του Γραφείου Διασύνδεσης αφού πιστεύω πως η συμμετοχή μου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα υπήρξε καταλύτης στο να καταφέρω να βρω εργασία στο αντικείμενο που με ενδιαφέρει ”

Κρίνης Αντώνης,

[Χώρα προορισμού: Μάλτα,

Επιχείρηση: Europe Direct & DConsulta Ltd]

“Μέσω της συμμετοχής μου στο πρόγραμμα μου δόθηκε η ευκαιρία να εργαστώ σε σημαντικές επιχειρήσεις της Μάλτας και έτσι να καταφέρω να συνδυάσω τις γνώσεις που είχα αποκτήσει  από τις σπουδές μου και να τις μετουσιώσω πλέον σε πράξεις. Πρόκειται για μια εμπειρία που ανοίγει νέους ορίζοντες και βοηθάει στην ανάπτυξη της  εξωστρέφειας, μέσα από την εξοικείωση με την ξένη γλώσσα και τη συνδιαλλαγή σε νέο επιχειρηματικό περιβάλλον γενικότερα. Παράλληλα, το πιστοποιητικό κινητικότητας (Europass Mobility) θα μου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο καθότι αποτελεί ισχυρό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας της Ευρώπη.

Προσωπικά, ευελπιστώ το πρόγραμμα Leonardo Da Vinci να αποτελέσει το έναυσμα  για μια καριέρα στο εξωτερικό! Η εμπειρία αυτή θα μου μείνει αξέχαστη και τη συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους. Ειλικρινά θα ήθελα να ευχαριστήσω το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την όλη οργάνωση και την αμέριστη υποστήριξη σε όλη τη διάρκεια του έργου.”

 

Ενημέρωση για ανταλλαγές φοιτητών και σταδιοδρομία

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ – ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ & ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΔΑΤΟΣ»

Ώρα: 09.00 – 10.00

Μέγιστος αριθμός μαθητών: 150 άτομα

ΓΕΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ:100 μαθητές

Ενημέρωση:

- Υποτροφίες Erasmus για μετακινήσεις φοιτητών στο εξωτερικό

κ. Φιλομήλα Μουγογιάννη

- Επαγγελματικές επιλογές με τη στήριξη δομών του Πανεπιστημίου

κ. Χαράλαμπος Σαμαρτζής

Ώρα: 10.30 – 11.30

Μέγιστος αριθμός μαθητών: 150 άτομα

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ: 110 Μαθητές

2o ΛΥΚΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ : 50 Μαθητές

Ενημέρωση:

- Υποτροφίες Erasmus για μετακινήσεις φοιτητών στο εξωτερικό

κ. Πηνελόπη Δάλλη

- Επαγγελματικές επιλογές με τη στήριξη δομών του Πανεπιστημίου

κ. Χαράλαμπος Σαμαρτζής

 

Συμμετοχή του Γραφείου Διασύνδεσης στο νέο Ευρωπαϊκό ESTPORT στο πλαίσιο του Erasmus+ Sport

Συμμετοχή του Γραφείου Διασύνδεσης στο νέο Ευρωπαϊκό ESTPORT στο πλαίσιο του Erasmus+ Sport “Developing an innovative European Sport Tutorship model for the dual career of athletes" Kick off Meeting, Catholic University of Murcia, Spain, 26.27/01/2015

 

Ημερίδες Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας

Το Γραφείο Διασύνδεσης σε συνεργασία με το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης  του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πρόκειται να πραγματοποιήσει ημερίδες «Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας» στα Τμήματα του Ιδρύματος που θα εκδηλώσουν σχετικό ενδιαφέρον.

Ήδη τη σχετική δράση αναμένεται να τη εγκαινιάσουν για το νέο έτος τα Τμήματα:

  • Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας, Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014
  • Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Η ημερίδα η οποία έχει ως αντικείμενο «τη σωστή προετοιμασία ενός βιογραφικού σημειώματος» απευθύνεται σε φοιτητές και φοιτήτριες που πρόκειται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της Π.Α. Ωστόσο και κατόπινσυνεννόησης με τα Τμήματα την ημερίδα μπορούν να παρακολουθήσουν και όλοι οι τελειόφοιτοι ή/και απόφοιτοι που εκδηλώσουν σχετικό ενδιαφέρον.

 

Ημερίδα «Μεταπτυχιακές Σπουδές και Υποτροφίες στο Εξωτερικό»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από τη ΔΑΣΤΑ και το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τη Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013, στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο Βόλο.

Η εκδήλωση  η οποία έχει καθιερωθεί σε ετήσια βάση προσέλκυσε το ενδιαφέρον φοιτητών και αποφοίτων από όλα τα Τμήματα του Ιδρύματος ξεπερνώντας σε προσέλευση κάθε άλλο προηγούμενο.

Οι φοιτητές, τελειόφοιτοι και απόφοιτοι των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις προοπτικές και τις προϋποθέσεις συνέχισης των σπουδών τους στη Γαλλία, την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Μ. Βρετανία και τις Η.Π.Α.

Οι εκπαιδευτικοί ακόλουθοι των προσκεκλημένων χωρών είχαν την δυνατότητα να παρουσιάσουν τα εκπαιδευτικά συστήματα και τα ιδρύματα της Ανώτατης εκπαίδευσης των χωρών που εκπροσωπούν, τις προϋποθέσεις εισαγωγής σε κάποιο από τα ιδρύματα αυτών των χωρών για μεταπτυχιακές σπουδές ή για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής, καθώς και τις προοπτικές απόκτησης υποτροφιών με βάση το εκπαιδευτικό σύστημα της κάθε χώρας.

Οι παρουσιάσεις των εκπροσώπων των αντίστοιχων χωρών βρίσκονται στον αντίστοιχο σύνδεσμο:

http://www.career.uth.gr/postgrad/abroad/

Ακολουθούν φωτογραφίες της εκδήλωσης:

 

 

 

Ημερίδα "Μεταπτυχιακές Σπουδές & Υποτροφίες στο Εξωτερικό"

H Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνουν Ημερίδα με τίτλο «Μεταπτυχιακές Σπουδές και Υποτροφίες στο Εξωτερικό»,  την Τετάρτη  20 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 11.00 πμ., στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο Πεδίον Άρεως  στο Βόλο.Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις προοπτικές και τις προϋποθέσεις συνέχισης των σπουδών τους στη Γαλλία, την Αγγλία, την Ολλανδία, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, οι ομιλητές θα  παρουσιάσουν τα εκπαιδευτικά συστήματα και τα Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης των χωρών που εκπροσωπούν, καθώς και τις προϋποθέσεις εισαγωγής σε κάποιο από τα Ιδρύματά αυτών των χωρών (απαραίτητα δικαιολογητικά, διαδικασίες) για μεταπτυχιακές σπουδές ήεκπόνηση διδακτορικής διατριβής . Επιπλέον, θα δοθούν πληροφορίες για το κόστος σπουδών, διαμονής και διαβίωσης, ενώ θα παρουσιαστούν και τα διαθέσιμα προγράμματα υποτροφιών

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να δείτε την αφίσα της εκδήλωσης

https://docs.google.com/

 

"Ημέρα Σταδιοδρομίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας"

Η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας και το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σας προσκαλούν στην «Ημέρα Σταδιοδρομίας», την οποία διοργανώνουν για ακόμα μια χρονιά και η οποία πρόκειται να διεξαχθεί στις 22 Μαΐου στο αίθριο του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Βόλο από τις 10.30 μέχρι τις 15.00.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η άμεση επαφή των τελειόφοιτων και των απόφοιτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με επιχειρήσεις της τοπικής αγοράς, αλλά και εταιρίες που δραστηριοποιούνται πανελλαδικά. Στη διάρκεια της εκδήλωσης αυτής, δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές και απόφοιτους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να ενημερωθούν για τις προοπτικές επαγγελματικής τους αποκατάστασης και να έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους των εταιρειών που συμμετέχουν.
Πιο συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να ενημερώσουν για τις βασικές τους λειτουργίες, για τις προοπτικές απασχόλησης των αποφοίτων του ΠΘ, για το ενδεχόμενο πραγματοποίησης Πρακτικής Άσκησης και πιθανές θέσεις εργασίας, ενώ, αν το επιθυμούν, μπορούν να παραλάβουν και βιογραφικά σημειώματα ή / και να πραγματοποιήσουν επί τόπου συνεντεύξεις με υποψηφίους των ειδικοτήτων που τους ενδιαφέρουν.
Παρακαλούμε πολύ, εάν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στην «Ημέρα Σταδιοδρομίας» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας όπως επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 24210-06434 (υπεύθυνες επικοινωνίας: Παρίνα Κράββαρη & Μάρα Μαντέλου) ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

 

Ενημέρωση του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε μαθητές του Λυκείου Τεγέας

Στο πλαίσιο ενημέρωσης μαθητών γυμνασίων και λυκείων, το γραφείο διασύνδεσης πραγματοποίησε ενημέρωση σε μαθητές του λυκείου Τεγέας, στις 22-4-2013, στις εγκαταστάσεις του ΚΕΚ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Σκοπός της ενημέρωσης ήταν η πρώτη επαφή και γνωριμία  των μαθητών με τα τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς και των προοπτικών επαγγελματικής σταδιοδρομίας  που προκύπτουν από αυτά μετά την αποφοίτηση τους.